Κυνήγι θησαυρού για μικρούς και μεγάλους σε Μουσεία της Αθήνας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγού - 21 Φεβρουαρίου- οι ξεναγοί της Αθήνας διοργανώνουν την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, κυνήγι θησαυρού για μικρούς και μεγάλους σε Μουσεία της Αθήνας.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων. Δηλώσεις συμμετοχών θα γίνονται από τις 10 ως τις 12 το πρωί, στο μουσείο Ελευθερίου Βενιζέλου του Δήμου Αθηναίων.

Με την εγγραφή τους οι συμμετέχοντες θα παραλαμβάνουν έναν κατάλογο με τα μουσεία και τα μνημεία που συμμετέχουν, όπου θα αναγράφεται και ένα συγκεκριμένο αντικείμενο του μουσείου ή ένα μνημείο, το οποίο και θα πρέπει να ανακαλύψουν. Στους αντίστοιχους χώρους θα υπάρχουν ξεναγοί, οι οποίοι και θα κάνουν μια παρουσίαση του αντικειμένου.

Μέσα από την ξενάγηση αυτή, οι συμμετέχοντες θα εντοπίζουν την απάντηση σε ένα ερωτηματολόγιο που θα τους έχει δοθεί στην εκκίνηση. Θα πρέπει, δηλαδή, οι συμμετέχοντες να πάνε στα μουσεία, να εντοπίσουν το έκθεμα και τον ξεναγό, και να λάβουν την απάντηση. Όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία και έχουν συγκεντρωθεί οι απαντήσεις, θα τις παραδίδουν στο τελευταίο μουσείο, σε έναν ξεναγό που θα είναι εκεί γι αυτό το σκοπό.

Εκεί θα βρίσκεται και ο δημιουργός, μεταξύ άλλων, και του «Δρομέα», Κ. Βαρώτσος έτοιμος να μιλήσει μαζί μας για τα έργα του.

Πρόκειται για ένα διαφορετικό κυνήγι, όπου η συμμετοχή ανταμείβεται. Όλοι όσοι ολοκληρώνουν την αποστολή, θα κερδίζουν δωρεάν ξεναγήσεις από τους συναδέλφους μας, οι οποίες θα προσφερθούν την επόμενη Κυριακή, 3 Μαρτίου.

Τα μουσεία και τα μνημεία που συμμετέχουν είναι: α) Μουσείο Ελευθέριος Βενιζέλος Δήμου Αθηναίων β) «Δρομέας», προαύλιος χώρος Εθνικής Πινακοθήκης γ) σταθμός Μετρό Ευαγγελισμός δ) Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο ε) Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στ) Κτήριο Πινακοθήκης Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα (Μουσείο Μπενάκη).

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+

Πόλη: 

Κόστος: 

Εισοδος Ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

24/02/2013 - από τις 10:00 έως τις 16:00