Καθαρά Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη 2013

Εκδηλώσεις με παραδοσιακή μουσική και χορό, αναβίωση πατροπαράδοτων εθίμων, προσφορά παραδοσιακών εδεσμάτων, ξυλοπόδαρους, δώρα και μπαλόνια για τα παιδιά διοργανώνουν οι Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Θεσσαλονίκης για την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας 18 Μαρτίου 2013. 

Συγκεκριμένα :

ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΟΝ ΚΕΔΡΙΝΟ ΛΟΦΟ

Η αναβίωση των πατροπαράδοτων εθίμων βρίσκεται στο επίκεντρο εκδήλωσης για την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας 18 Μαρτίου 2013 που διοργανώνει η 3η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Δήμο Νεάπολης – Συκεών, για την αναβίωση των πατροπαράδοτων εθίμων. Η εκδήλωση θα γίνει στον Κέδρινο Λόφο (πλατεία Π. Τσάτρα).
Στους παραβρισκόμενους θα προσφερθούν παραδοσιακά εδέσματα υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής, ενώ θα συμμετέχει με τα χορευτικά του συγκροτήματα ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος 3ης Δημοτικής Κοινότητας «Οι Φίλοι της Παράδοσης». 
Ώρα έναρξης : 10:00.

ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΕΔΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ

Με παραδοσιακή μουσική και χορό, διοργανώνει εκδήλωση την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας 18 Μαρτίου 2013, η 4η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Τούμπας (Γρηγορίου Λαμπράκη – Κλεάνθους). 
Στους παραβρισκόμενους θα προσφερθούν νηστίσιμα εδέσματα.
Στην εκδήλωση θα συμμετέχει ο Σύλλογος Έρευνας και Διάδοσης της Κρητικής παράδοσης «ΙΔΑΙΑ ΓΗ» με το δεκαμελές παραδοσιακό μουσικό συγκρότημα καθώς και τα χορευτικά συγκροτήματα των Πολιτιστικών Συλλόγων : Γουμένισσας ΟΙ ΠΑΙΟΝΕΣ, Η ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ, παραδοσιακό χορευτικό συγκρότημα των ΚΑΠΗ 4ης Κοινότητας και το καλλιτεχνικό εργαστήρι Ιερού Ναού Αγίου Θεράποντα.
Ώρα έναρξης: 10:00.


ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ

Πατροπαράδοτα έθιμα θα αναβιώσουν στο Άλσος της Νέας Ελβετίας την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013, στην εκδήλωση για τα Κούλουμα που διοργανώνει η 5η Δημοτική Κοινότητα, στις 11:00.
Στους παραβρισκόμενους θα διανεμηθούν παραδοσιακά εδέσματα υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής.

«ΚΟΥΛΟΥΜΑ 2013» ΣΤΗΝ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑ

Την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013, στον αύλειο χώρο του παλαιού 1ου και 4ου Δημοτικού Σχολείου (Τρικούπη 29 – Τζουμαγιάς), στις 11:00, θα πραγματοποιηθεί εορταστική εκδήλωση «ΚΟΥΛΟΥΜΑ 2013». 
Στην εκδήλωση την οποία διοργανώνει η Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας θα προσφερθούν παραδοσιακά εδέσματα, ενώ θα πλαισιωθεί μουσικά από την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Επίσης, ξυλοπόδαροι θα μοιράζουν δώρα και μπαλόνια στα παιδιά που θα παραβρεθούν. Στην εκδήλωση θα συμμετέχει το 12ο Σύστημα Δασοπροσκόπων και η ομάδα Εθελοντών της Δημοτικής Ενότητας Τριανδρίας.

Πηγή:http://www.thesstoday.gr

info box

Για ηλικίες από: 

0-1
1-3
3-5
5-9
9-12
12+

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος Ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

18/03/2013 - 10:00