"Θάματα και καρκαντσέλια" στον Πολυχώρο «διέλευσις»

Του Χριστού χριστόψωμα, τα φώτα τηγανίτες... τα παραμύθια γέμισαν το νου και την καρδιά μας, καλικαντζάροι φτάσανε να φάνε τα φαγιά μας... μα οι τηγανίτες κύλησαν να βρουν την αφεντιά μας. Τις μέρες των γιορτών, ένας φτωχός άντρας μπαίνει μες στο δάσος και τον πιάνει η νύχτα. Εκεί θα συναντήσει πλάσματα αλλόκοτα και τρομακτικά, θα δει πράγματα πρωτόγνωρα και μαγικά.

Η παραμονή όμως της Πρωτοχρονιάς θα γίνει η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής του κι εμείς θα μάθουμε γιατί η θάλασσα είναι αλμυρή! Καλικάντζαροι και μικρά ξωτικά ανατρέπουν τις ζωές των ανθρώπων, κάνουν ένα σωρό σκανταλιές μα κάνουν και καλοσύνες. Εκπλήξεις, ανατροπές, παιχνίδια, ξεγελάσματα κι ένα σωρό γλυκίσματα πλέκονται και ξεπλέκονται μέσα στα παραμύθια μαζί με μουσικές και κάλαντα.

Ο Πολυχώρος Πολιτισμού “διέλευσις” φιλοξενεί και οργανώνει στο χώρο του εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά άνω των 4 ετών, με αφηγήσεις μύθων και παραμυθιών.

Δυο Κυριακές το μήνα τα παιδιά θα μπορούν να παρακολουθήσουν τις αφηγήσεις και κάθε μήνα το πρόγραμμα θα έχει διαφορετική θεματική.

Κάθε μήνα με διαφορετικά παραμύθια. Μύθοι και παραμύθια των λαών, ιστορίες από διαφορετικές γωνιές του κόσμου, ιστορίες για μένα και ιστορίες για σένα... ιστορίες για μας, με θέματα όπως η φιλία, η γενναιοδωρία, η αγωνιστικότητα σε όλες τις δυσκολίες της ζωής, η διαφορετικότητα, η διατήρηση της ισορροπίας στη φύση και η δύναμη του νου και της καρδιάς. Ιστορίες μαγικές, αλλά και διασκεδαστικές με ήρωες πλάσματα μικρά και τρυφερά, άγρια κι αρπακτικά, αλλόκοτα και ξωτικά.

Την επιμέλεια των προγραμμάτων έχει η Σύλβια Βενιζελέα. Με την τριπλή της ιδιότητα, ηθοποιού, θεατρολόγου και αφηγήτριας, με αγάπη και σεβασμό για τα παιδιά και με προηγούμενη εμπειρία σε ομάδες παιδιών όλων των ηλικιών, δημιουργεί εκπαιδευτικά προγράμματα με αφηγήσεις μύθων και παραμυθιών.

Πολυχώρος Πολιτισμού «διέλευσις», Λέσβου 15 & Πόρου Κυψέλη 112 56, ΑΘΗΝΑ Τηλ.: 210 86 13 739 | E-mail: info@dieleusis.gr | www.dieleusis.gr

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12

Πόλη: 

Κόστος: 

5€

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

15/12/2013 - 12:00