Ημέρα αγάπης, συμπαράστασης και συνεισφοράς για το Ειδικό σχολείο μέσης εκπαίδευσης Νομού Καβάλας

Έλα στην μεγάλη γιορτή συμπαράστασης και αγάπης στην Κεντρική πλατεία Καβάλας, το Σάββατο 5 Απριλίου από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι για να προσφέρεις και να συμμετέχεις. Έλα να γιορτάσουμε την μέρα με παραδοσιακούς χορούς, μουσική και τραγούδια.

Το ENACHANNEL με την υποστήριξη της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Cyta και της Energean Oil & Gas, με την συμμετοχή 14 πολιτιστικών συλλόγων στηρίζουν το ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ μέσης εκπαίδευσης Νομού Καβάλας.

Στήριξε κι εσύ την προσπάθεια.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το ENACHANNEL.
Χορηγοί | Cyta | Energean Oil & Gas.

Η ΙΔΕΑ

Όλα ξεκίνησαν στο Ena Channel πριν από λίγους μήνες κατά την διάρκεια έρευνας που γινόταν για την εξεύρεση κοινωνικών θεμάτων για την εκπομπή «ΑΝΘΡΩΠΟΙ» με την Χριστίνα Νεφραίμ.
Το πρώτο ερέθισμα ήρθε από ένα μικρό video που έκαναν τα παιδιά και οι γονείς του Ειδικού Σχολείου Μέσης εκπαίδευση και είχαν αναρτήσει στο youtube.
Στην πρώτη επαφή που είχαμε με τον Διευθυντή του σχολείου κο Κυριάκο Παπαδόπουλο, για να κάνουμε μια εκπομπή με αυτό το θέμα, αντιληφθήκαμε την σοβαρότητα του έργου που παράγει αυτό το σχολείο.
Επιβεβαιώσαμε την αντίληψή μας όταν ολοκληρώθηκε η παραγωγή και είδαμε όλοι, με συγκίνηση στις οθόνες μας, την αναγκαιότητα υποστήριξης του έργου που προσφέρει το σχολείο.
Για τον λόγο αυτό βρισκόμαστε σήμερα εδώ. Για να στηρίξουμε, να προσφέρουμε και να συμπαρασταθούμε στο έργο του σχολείου.
Σε στενή συνεργασία με τον διευθυντή του σχολείου, με την στήριξη της Energean Oil & Gas και της εταιρείας τηλεπικοινωνιών  Cyta και με την συμμετοχή 14 πολιτιστικών συλλόγων, διοργανώνουμε την ημέρα αγάπης, συμπαράστασης, συνεισφοράς.
Προσδοκούμε να κινητοποιήσουμε τους πολίτες του τόπου μας έτσι ώστε να συνεισφέρουν και να συμμετέχουν στην προσπάθεια που κάνει το ειδικό σχολείο μέσης εκπαίδευσης Καβάλας.
 

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Το ειδικό σχολείο Καβάλας ( Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ΕΕΕΕΚ ) στην Νέα Καρβάλη ιδρύθηκε το 2002, ανήκει στην επαγγελματική εκπαίδευση και λειτούργησε για πρώτη φορά την σχολική χρονιά 2012 – 2013. Στεγάζεται στο κτήριο του πρώην Εκκλησιαστικού Λυκείου και ήρθε να συμπληρώσει ένα σημαντικό κενό στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση ( γυμνάσιο ) των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και διαγνωσμένες αναπηρίες για την περιοχή μας.
Σκοπός του σχολείου είναι η ποιοτική εκπαίδευση των μαθητών, και η αμέριστη υποστήριξη αυτών και των οικογενειών του έτσι ώστε να αξιοποιήσουν τις γνώσεις τους και να γίνουν ισότιμα και ενεργά μέλη της κοινωνίας.
Το σχολείο δέχεται μαθητές από 13 ετών έως 16 ετών μετά από πρόταση του    ΚΕΔΔΥ. Η φοίτηση διαρκεί 6-8 χρόνια. Και το απολυτήριο αποφοίτησης αντιστοιχεί σε πτυχίου υποχρεωτικής εκπαίδευσης, δηλαδή γυμνασίου, με επαγγελματικά δικαιώματα2α. Στην τελευταία τάξη ο μαθητής-τρια κάνει πρακτική άσκηση διάρκειας τουλάχιστο 2 τριμήνων, είτε στο χώρο του σχολείου είτε σε εξωτερικό συνεργάτη, Μετά την φοίτηση στο ΕΕΕΕΚ μπορεί να συνεχίσει την εκπαίδευση σε Σχολή Επαγγελματική Κατάρτισης Ειδικής Αγωγής (ΣΕΚ  ΕΑΕ) κατόπιν εισήγησης του ΚΕΔΔΥ.
Στο σχολείο λειτουργούν δύο ειδικότητες: α) Βιολογική Καλλιέργεια Β) Τουριστικά Επαγγέλματα, Για την νέα σχολική χρονιά προβλέπεται να λειτουργήσουν δύο νέες ειδικότητες: α) Κηροπλαστική β) Αυτόνομη Διαβίωση. Το υπόλοιπο πρόγραμμα των μαθητών καλύπτεται από μαθήματα βασικής Εκπαίδευσης.
Η σχολή ζωή των μαθητών περιλαμβάνει εξατομικευμένα προγράμματα, διαφοροποιημένη διδασκαλία, καιντότμες δράσεις, επισκέψεις, κοινωνικές εκδηλώσεις και συμμετοχή σε τοπικά δρώμενα, με σκοπό την συναισθηματική αγωγή και ενίσχυση, την καλλιέργεια της αυτόνομης διαβίωσης και την απόκτηση κοινωνικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων.
 

ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ

Οι ανάγκες του σχολείου είναι:

  • Ηλεκτρονικά μέσα διδασκαλίας ( υπολογιστές, ειδικές εφαρμογές, εκτυπωτές, σκάνερ κλπ)
  • Υλικά επένδυσης του χώρου και των αιθουσών: (ειδικές μοκέτες, βιβλιοθήκες, μονάδες αποθήκευσης, ειδικά διαρρυθμισμένα θρανία και καρέκλες)
  • Ειδικά εκπαιδευτικά παιχνίδια.
  • Διαμόρφωση της Παιδικής Χαράς στον Προαύλιο χώρο και κατασκευή Μπασκέτας.
  • Πρώτες ύλες για τα μαθήματα Μαγειρικής και Βιολογικές Καλλιέργειες.
  • Αναλώσιμα – Γραφική ύλη
  • Βιβλία Ειδικής Αγωγής και Παιδαγωγικό Υλικό.
  • Τρόφιμα και ρουχισμός.

 
Οι τρόποι προσφοράς είναι:

  1. Χρήματα με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό του σχολείου στην Alpha Bank, αριθμός λογαριασμού 800002101444084
  2. Τηλεφωνική προσφορά στον αριθμό 2510 23 10 33 (του Ena Channel) κατά την διάρκεια της εκδήλωσης όπου θα απαντά εκπρόσωπος του σχολείου,  θα σημειώνει την προσφορά και θα μεριμνά για την παραλαβή της, είτε είναι χρήματα είτε υλικά, πράγματα ή τρόφιμα.
  3. Στον υπαίθριο χώρο της Πλατείας Ελευθερίας απέναντι από το Επιμελητήριο Καβάλας θα βρίσκετε αντιπροσωπεία του σχολείου που θα παραλαμβάνει κάθε προσφερόμενο είδος και χρήματα.

Το Ena Channel δίνει την δυνατότητα σε όσους από τους προσφέροντες,  επιθυμούν,  να αναγράφεται το όνομά τους σε τιτλέζα κατά την διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης της εκδήλωσης από την τηλεόραση

info box

Πόλη: 

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

05/04/2014 - από τις 10:00 έως τις 15:00