Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις - Άνοιξη 2015

Μετά από τέσσερις εξαιρετικά επιτυχημένες διοργανώσεις το Φεστιβάλ «Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις» με την σφραγίδα των brands «Αθηνόραμα» και «ΑθηνόραμαUmami» αποτελεί πλέον μια καταξιωμένη θεσμική εκδήλωση.

Όπως και στο Φεστιβάλ των Χριστουγέννων έτσι και στο Φεστιβάλ «Άνοιξη 2015» ένας όμορφος υπαίθριος παιδότοπος θα περιμένει τους μικρούς μας φίλους. Παράλληλα οι μελλοντικοί gourmets θα έχουν τη δυνατότητα να «παίξουν μαγειρεύοντας» χάρη σε ένα μοναδικό happening που σχεδιάζουμε. Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες για τις παιδικές εκδηλώσεις θα αναρτηθούν σταδιακά.

Παίζει σημαίνοντα ρόλο στην επιβολή και διάδοση των ποιοτικών διατροφικών προϊόντων με ελληνικό πρόσημο και συμβάλλει καθοριστικά στην επαφή τους τόσο με το ευρύ καταναλωτικό κοινό όσο και με τους επαγγελματίες. Με περισσότερους από 300 διαφορετικούς εκθέτες για το σύνολο των διοργανώσεων, με 150 περίπου εκθέτες ανά διοργάνωση (πολλοί εκ των οποίων έχουν συμμετάσχει και στα τεσσερα φεστιβάλ που προηγήθηκαν) και με περισσότερους από 15.000 επισκέπτες ανά διοργάνωση θεωρείται από όλους ως η κορυφαία εκδήλωση στον χώρο των ποιοτικών γεύσεων.

Αυτό το θετικό πρόσημο και την εμπιστοσύνη παραγωγών και εκθετών καλούμαστε να τιμήσουμε και να ενισχύσουμε τον Μάιο του 2015 (8, 9, 10/5) στο Φεστιβάλ «Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις - Ανοιξη 2015» στην Τεχνόπολις -Γκάζι του Δήμου Αθηναίων. Όπως πάντα έτσι και αυτή τη φορά 130 Έλληνες παραγωγοί ποιοτικών προϊόντων θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους και τα προϊόντα τους στο ευρύ κοινό, όπως και στους επαγγελματίες εστίασης και φιλοξενίας (ξενοδόχοι, εστιάτορες). Τα προϊόντα τα οποία θα παρουσιαστούν στο φεστιβάλ έχουν προηγουμένως δοκιμαστεί από την πιο δυνατή γευσιγνωστική ομάδα αυτή του «Αθηνόραμα» και του www.athinoramaumami.gr , η οποία θεωρείται ως η πιο έμπειρη και καταξιωμένη στην Ελλάδα, και έχουν αξιολογηθεί ότι πληρούν τα ποιοτικά standards που επιβάλλει ο προσανατολισμός της.

Το «Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις - Άνοιξη 2015» ξεφεύγει από τη λογική των τυποποιημένων εκθέσεων τροφίμων και ποτών που έχουν διοργανωθεί μέχρι σήμερα. Περιλαμβάνει αποκλειστικά ελληνικά προϊόντα, απευθύνεται σε παραγωγούς με υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές, και πλαισιώνεται από πολλές και ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσες γαστρονομικές εκδηλώσεις. Ταυτόχρονα αναδεικνύει τον πολιτισμό σαν ένα ευρύτερο σύνολο εντός του οποίου συνυπάρχουν ο υλικός και ο πνευματικός πολιτισμός. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη σε μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων που αναφέρονται στο θέατρο, στη μουσική και στον χώρο των εικαστικών τεχνών. Είναι επομένως όχι απλά μια γιορτή ελληνικών γεύσεων αλλά γενικότερα , ένα ευρύτερο φεστιβάλ ελληνικού πολιτισμού, στο πλαίσιο του οποίου η αφρόκρεμα της δημιουργικής Ελλάδας συναντάται με το μεγάλο ευαισθητοποιημένο κοινό που ενδιαφέρεται και για τις αυθεντικές τοπικές ελληνικές γεύσεις οι οποίες είναι συνυφασμένες διαχρονικά με την εθνική μας ταυτότητα. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ οι εκθέτες πωλούν τα προϊόντα τους δίνοντας στους καταναλωτές την δυνατότητα για μια πιο ουσιαστική και με μεγαλύτερη διάρκεια επαφή.

Όπως μπορεί εύκολα να διαπιστωθεί ανατρέχοντας στο αρχείο του site και στα πεπραγμένα των προηγούμενων εκδηλώσεων, το Φεστιβάλ «Ελλάδα-Γιορτή-Γεύσεις- Άνοιξη 2015» θα είναι ένα γαστρονομικό και πολιτιστικό γεγονός μεγάλης εμβέλειας που θα δημιουργήσει αίσθηση στη σημερινή συγκυρία, στο κρίσιμο σταυροδρόμι ανάπτυξης, ανανέωσης και ανάτασης που χρειάζεται η Ελλάδα. Είμαστε βέβαιοι ότι όλοι μας συμφωνούμε στην αναγκαιότητα αυτής της προσπάθειας και στην ιδέα του «πατριωτικού καταναλωτισμού» την οποία στηρίζει.

Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.elladagiortigefseis.gr/festival5/default.aspx

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12
12+

Πόλη: 

Κόστος: 

Γενική είσοδος: € 6 Εισιτήριο διαρκείας για όλο το 3ήμερο: € 10 Παιδιά κάτω των 12 ετών δωρεάν

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

08/05/2015 - από τις 10:00 έως τις 21:00
09/05/2015 - από τις 10:00 έως τις 21:00
10/05/2015 - από τις 10:00 έως τις 21:00