Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Από τη φλόγα του λυχναριού στο πυρ το εξώτερον» για παιδιά 9-11 ετών

Πώς φωτίζονταν τα σπίτια των Βυζαντινών; Τι είναι το «πυρ το εξώτερον»; Με ποιους τρόπους επηρεάζει η φωτιά τη ζωή και τη σκέψη των ανθρώπων στα βυζαντινά και στα νεότερα χρόνια; Λυχνάρια και μαγειρικά σκεύη, κεραμικά και αντικείμενα μεταλλοτεχνίας, εικόνες και άλλα επιλεγμένα αντικείμενα από την μόνιμη έκθεση του Βυζαντινού Μουσείου γίνονται η αφορμή να συζητηθούν ερωτήματα όπως τα παραπάνω, στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Από τη φλόγα του λυχναριού στο πυρ το εξώτερον».

Που: Βυζαντινό Μουσείο -Το Μουσείο βρίσκεται λίγα μέτρα από το σταθμό του Μετρό (στάση Ευαγγελισμός) και σε κοντινή απόσταση από την Πλατεία Συντάγματος (περίπου 15΄ με τα πόδια).

Με τη συμμετοχή των επισκεπτών και επίκεντρο τη φωτιά, δύναμη δημιουργίας αλλά και καταστροφής, στο πρόγραμμα προσεγγίζονται ζητήματα που συνδέονται με την καθημερινή ζωή, με την τεχνική και την τεχνολογία, με τις θρησκευτικές αντιλήψεις και τις λατρευτικές πρακτικές στους βυζαντινούς και νεότερους χρόνους.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδιάστηκε με αφορμή τη συμμετοχή του ΒΧΜ στη δράση «Περιβάλλον και Πολιτισμός», που διοργανώνει η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού, με θεματικό άξονα, φέτος, τη φωτιά και γενικό τίτλο «Παντέχνου πυρός σέλας – Λαμπερές ιστορίες φωτιάς»


Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα μπορούν να πάρουν μέρος παιδιά 9 έως 11 ετών, το πρωί της Κυριακής 14 Οκτωβρίου, με ώρες έναρξης 10.00 και 12.00.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν. Ο αριθμός των παιδιών που μπορούν να συμμετάσχουν είναι περιορισμένος και γι’ αυτό είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 2132139507 (Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 – 15:00). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


info box

Για ηλικίες από: 

9-12
12+

Πόλη: 

Κόστος: 

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

14/10/2012 - από τις 10:00 έως τις 12:00