Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μπορείς να παίξεις με ένα ποίημα;» στο Οξυγόνο

«Μπορείς να παίξεις με ένα ποίημα;» Γνωρίζω και μαθαίνω να αγαπώ την ποίηση: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 8-12 ετών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (21 Μαρτίου) με τη συγγραφέα Εύα Ιεροπούλου.


Οι συμμετέχοντες θα μάθουν, θα παίξουν και θα δημιουργήσουν με αφορμή την ποίηση του Κωστή Παλαμά, του Γιάννη Ρίτσου και του Οδυσσέα Ελύτη.

Τι μπορούμε να κάνουμε με ένα ποίημα (εκτός απ’ το να το απαγγείλουμε στις σχολικές γιορτές);

• Να εκφραστούμε μουσικά;
• Να παίξουμε παιχνίδια με λέξεις;
• Να ζωγραφίσουμε μια πελώρια ζωγραφιά;
• Να δοκιμάσουμε έναν θεατρικό αυτοσχεδιασμό;
• Να δούμε τον κόσμο αλλιώς, με ομορφότερα χρώματα;
• Να γίνουμε εμείς οι ίδιοι οι μικροί ήρωες αυτού του νέου κόσμου;
• Να ανακαλύψουμε μέσα μας σκέψεις και συναισθήματα πρωτόγνωρα;
• Ή μήπως όλα τα παραπάνω;

Αν η απάντησή σου είναι η τελευταία, τότε έχεις απαντήσει σωστά!!!
Σε περιμένουμε λοιπόν με το σακούλι σου γεμάτο λέξεις, εικόνες και ιδέες, να δοκιμάσουμε μαζί εκείνες τις σπάνιες συγκινήσεις που μόνο η ποίηση μπορεί να προσφέρει.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 25 παιδιά)

Κόστος συμμετοχής: 20 ευρώ. Ειδική τιμή για αδέρφια: 15 ευρώ

Προσφορά «Φέρε και τον φίλο σου»: Φέρε δύο ή περισσότερους φίλους σου μαζί και θα ισχύσει και για όλους η ειδική τιμή των 15 ευρώ. Για να ισχύει η προσφορά το ΟΞΥΓΟΝΟ θα πρέπει να ενημερωθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής λαμβάνοντας ηλεκτρονικά το ακόλουθο κείμενο συμπληρωμένο. «Επιθυμώ να συμμετάσχω στο εργαστήρι (ΟΝΟΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ) και να χρησιμοποιήσω την προσφορά Φέρε και τον φίλο σου για εμένα (ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑΞΗ) και τους (ΟΝΟΜΑΤΑ ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΤΑΞΕΙΣ).

Οι κηδεμόνες μας είναι κατά σειρά (ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ-ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, ΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, E-MAIL)».

Η Εύα Ιεροπούλου έχει σπουδάσει γλωσσολογία στο ΑΠΘ, μουσική και μουσικοπαιδαγωγική. Διδάσκει μουσική, γράφει και παρουσιάζει βιβλία, θεατρικά έργα και τραγούδια για παιδιά. Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορεί το παιδικό της βιβλίο Ένα παιδί παίζει με τα σύννεφα και Το παγκάκι που ήθελε να γίνει βάρκα. Είναι μέλος του ντουέτου ηλεκτρονικής μουσικής «Χρώματα», με το οποίο έχει εκδώσει τον δίσκο Χρώματα (CooRecords 2008). 

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στις εκδηλώσεις, στα εργαστήρια και στα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΟΞΥΓΟΝΟΥ που απευθύνονται σε παιδιά, μπορείτε να στείλετε e-mail στο info@oxygono-metaixmio.gr.  Στο e-mail θα πρέπει να σημειώνονται το ονοματεπώνυμο και η ηλικία του παιδιού, τα στοιχεία επικοινωνίας του κηδεμόνα (ονοματεπώνυμο, επαγγελματική ιδιότητα, διεύθυνση, τηλέφωνο και e-mail), καθώς και ο τίτλος της εκδήλωσης την οποία επιθυμούν να παρακολουθήσουν

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12

Πόλη: 

Κόστος: 

Κόστος συμμετοχής: 20 ευρώ. Ειδική τιμή για αδέρφια: 15 ευρώ

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

07/03/2014 - από τις 17:30 έως τις 18:30
14/03/2014 - από τις 17:30 έως τις 18:30
21/03/2014 - από τις 17:30 έως τις 18:30