Εκδήλωση Μεσογειακής Διατροφής "Σκούφοι, ποδιές και φύγαμε Μα…γυρεύοντας"

Την Κυριακή 20 Μαΐου 2012, από τις 10:00 έως τις 14:00, το φουαγιέ του Ολυμπιακού Μουσείου μετατρέπεται σε μια πελώρια κουζίνα. Μικροί φίλοι του μουσείου θα έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στη Μεσογειακή διατροφή μέσα από το παιχνίδι τους με τις γεύσεις και τα υλικά.

Η ανάγκη μεταβολής των διατροφικών συνηθειών των παιδιών, προϋποθέτει την ενεργή συμμετοχή τους στο περιβάλλον της κουζίνας και την ανάληψη πρωτοβουλιών σε ένα πραγματικό περιβάλλον δημιουργίας. Αυτό ακριβώς θα συμβεί στην εκδήλωση παιδικής υγιεινής διατροφής και μαγειρικής, από τις 10:00 έως τις 14:00. Οι μικροί ‘’σεφ’’ θα κατασκευάσουν τον ατομικό τους σκούφο, θα φορέσουν τις ποδιές τους και θα δοκιμάσουν υλικά, συνταγές και γεύσεις στα τέσσερα εργαστήρια της εκδήλωσης.

Από το πρωί, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε παράλληλα εργαστήρια καθημερινών ειδών διατροφής Εκδήλωση Μεσογειακής Διατροφής "Σκούφοι, ποδιές και φύγαμε Μα…γυρεύοντας"μαγειρεύοντας πραγματικά. Κεντρικές ενότητες είναι το ψωμί, οι μεσογειακές σαλάτες, η ισπανική παέλια και τρουφάκια δημητριακών. Υπό την επίβλεψη του σεφ του εργαστηρίου παιδικής μαγειρικής και διατροφής του μουσείου, κου Στάθη Πασσαλίδη, τα παιδιά θα βιώσουν την εμπειρία της μαγειρικής, επιλέγοντας υλικά, αξιολογώντας τη θρεπτική αξία κάθε είδους και γνωρίζοντας την οργάνωση της κουζίνας ως χώρου ατομικής δημιουργίας.

Μαθαίνουμε παίζοντας! Γιατί μάθηση είναι η επιλογή των πρώτων υλικών, η μίξη τους, η εκτέλεση μιας συνταγής και η τήρηση των κανόνων ασφάλειας σε μια κουζίνα.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή σε παιδιά ηλικίας 6 έως 14 ετών, ενώ η συμμετοχή είναι δωρεάν. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχουν εκπλήξεις για τα παιδιά. Η εκδήλωση πραγματοποιείται από το Ολυμπιακό Μουσείο με την υποστήριξη της ΟΠΑΠ Α.Ε. ενώ υποστηρίζεται επικοινωνιακά από το Kidsweb. Υποστηρικτής της εκδήλωσης το Catering Samiotakis που θα φροντίσει για τη φιλοξενία των ενηλίκων κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Είναι απαραίτητη η προηγούμενη δήλωση συμμετοχής των παιδιών στα τηλέφωνα του μουσείου 2310 968531-2 ή στο  site www.olympicmuseum-thessaloniki.org. Απαραίτητα υλικά συμμετοχής: κέφι, φαντασία και διάθεση δημιουργίας!

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12
12+

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος Ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

20/05/2012 - από τις 10:00 έως τις 14:00