Διαβάζοντας και παίζοντας με τις Μικρές Καληνύχτες

Ένα φεστιβάλ αφήγησης και παιχνιδιού για παιδιά με μεγάλη φαντασία και για γονείς με πολλή όρεξη!
Στον φιλόξενο ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ θα συγκεντρωθούμε κι εμείς, συγγραφείς, ηθοποιοί, εμψυχωτές, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης (20 Μαρτίου), αλλά και την Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου (21 Μαρτίου), το Σάββατο 15 Μαρτίου, για να αφηγηθούμε σε μικρούς και μεγάλους τις Μικρές Καληνύχτες, ιστορίες με νάνους και νεράιδες, δράκους, μάγισσες και βασιλιάδες.

Θα απολαύσετε εμπνευσμένες αφηγήσεις από αγαπημένους ηθοποιούς, θα συμμετάσχετε σε θεατρικό παιχνίδι και εικαστικές δραστηριότητες, ενώ οι ήρωες και οι ιστορίες θα γίνουν κουκλοθέατρο για όλους εσάς.

Μια φορά κι έναν καιρό… δηλαδή χτες ή σήμερα ή και αύριο…
Η αφήγηση είναι παλιά όσο ο λόγος. Ιστορίες, μύθοι, θρύλοι, λαϊκά παραμύθια, έχουν μεταφερθεί από γενιά σε γενιά μέσω της προφορικής αφήγησης.

Η αφήγηση συνδέεται με την κοινωνικότητα των ανθρώπων όταν τα βράδια μαζεύονταν γύρω από τη φωτιά για να διηγηθούν τις εμπειρίες της ημέρας.
Οι ήρωες στις Καληνύχτες μας είναι οι ήρωες των Παραμυθιών.

Που: ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, Ιπποκράτους 118, Τ.Κ. 11472, Αθήνα

Σ’ αυτούς έχουμε αναθέσει πολλούς από τους φόβους μας και πολλά από τα όνειρά μας. Είναι η Νεράιδα και ο Βασιλιάς, ο Νάνος και η Μάγισσα, ο Λύκος και η Πριγκίπισσα που πάνε κι έρχονται ανάμεσα στα παραμύθια και στην αλήθεια. Δρόμο παίρνουν και δρόμο αφήνουν, φτάνουν στις άκρες του κόσμου κι ύστερα πάλι γυρίζουν πίσω κι έρχονται να μας βρουν στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Και τέλος ζούνε και ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!

12:00-12:45 – Η τρίτη μάγισσα της Μαρίας Αγγελίδου: Αφήγηση και θεατρικό παιχνίδι από την ομάδα του χώρου δημιουργικών δράσεων «Μικρές ιστορίες»
12:45-13:30 – Ο ραφτάκος των λέξεων του Αντώνη Παπαθεοδούλου: Δραματοποιημένη αφήγηση και παιχνίδι με κούκλες από την ηθοποιό και κουκλοπαίχτρια Εύα Νικηφόρου
13:30-14:00 – Ο βασιλιάς λύκος της Ιωάννας Μπαμπέτα: Αφήγηση και διαδραστικό παιχνίδι με τη συγγραφέα
14:00-14:30 – Ο βάτραχος και το φιλί της Εύης Γεροκώστα: Δραματοποιημένη αφήγηση από τη συγγραφέα και παραμυθού Εύη Γεροκώστα
14:30-15:00 – Οι τρεις φίλοι του γίγαντα της Καλλιόπης Κύρδη: Αφήγηση από την ηθοποιό Κόρα Καρβούνη

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΛΗΝΥΧΤΕΣ, τη/ις συγκεκριμένη/ες ενότητα/ες που θέλετε να παρακολουθήσετε και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΙΡΑ «Μικρές Καληνύχτες»
Βιβλία μικρά με φιλοδοξίες μεγάλες. Ιστορίες και εικόνες για τη δύσκολη, γλυκιά ώρα της Καληνύχτας. Για το τέλος της ημέρας, την ώρα που τα παιδιά νυστάζουν και οι γονείς είναι κουρασμένοι.

Όλα τα βιβλία της σειράς είναι γραμμένα από συγγραφείς που ξέρουν να γράφουν με ρυθμό και ομορφιά, και εικονογραφημένα από εικονογράφους που ξέρουν να ζωγραφίζουν με χαρά και φαντασία. Και το κυριότερο: Είναι σχεδιασμένα ώστε να διαβάζονται μέσα σε 10 λεπτά, αλλά να συζητιούνται ξανά και ξανά.

Στη σειρά κυκλοφορούν τα βιβλία:


• Η τρίτη μάγισσα της Μαρίας Αγγελίδου (εικόνες: Κατερίνα Βερούτσου)
• Μια αλεπουδίτσα πονηριά σταλίτσα της Κωνσταντίνας Αρμενιάκου (εικόνες: Βασίλης Γρίβας)
• Το χατίρι του δράκου της Αγγελικής Βαρελλά (εικόνες: Γιώργος Δημητρίου)
• Ο βάτραχος και το φιλί της Εύης Γεροκώστα (εικόνες: Κατερίνα Χαδουλού)
• Το νόστιμο ποντίκι της Σοφίας Ζαραμπούκα
• Οι τρεις φίλοι του γίγαντα της Καλλιόπης Κύρδη (εικόνες: Ντανιέλα Σταματιάδη)
• Η νεράιδα μαγείρισσα της Λίνας Μουσιώνη (εικόνες: Ζωή Λούρα)
• Ο βασιλιάς λύκος της Ιωάννας Μπαμπέτα (εικόνες: Μυρτώ Δεληβοριά)
• Ο φάλτσος νάνος της Ράνιας Μπουμπουρή (εικόνες: Νίκη Λεωνίδου)
• Ο ραφτάκος των λέξεων του Αντώνη Παπαθεοδούλου (εικόνες: Ίρις Σαμαρτζή)

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+

Πόλη: 

Κόστος: 

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

15/03/2014 - από τις 12:00 έως τις 15:00