Αποκριάτικο ξεφάντωμα στην Αθήνα 2014 ( Αναλυτικό πρόγραμμα)

Φέτος την Αποκριά ο Δήμος Αθηναίων «ζωντανεύει» την πόλη, στέλνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Οι εκδηλώσεις οργανώνονται από τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων  και στηρίζονται, κατά βάση, στο δικό του καλλιτεχνικό δυναμικό και στις συνεργασίες με τοπικούς φορείς, μειώνοντας  το συνολικό κόστος των εκδηλώσεων στο ελάχιστο.

Ο παλμός της Αποκριάς ξεκινά από την Πλάκα και απλώνεται  στην Πλατεία Βαρβακείου, το Μοναστηράκι, το Θησείο, την Κυψέλη, το Κουκάκι, τον Άγιο Παύλο, το Λόφο του Φιλοπάππου, καθώς και στα Πολιτιστικά Κέντρα του Δήμου Αθηναίων.

Οι εκδηλώσεις ξεκινάνε στις 15 Φεβρουαρίου, όμως η επίσημη έναρξη τους θα γίνει παραδοσιακά την Τσικνοπέμπτη 20 Φεβρουαρίου στην Πλατεία Βαρβακείου, με συναυλία από το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής και με πλούσια εδέσματα, προσφορά του Συλλόγου Κρεοπωλών Βαρβακείου Αγοράς. Το βράδυ το γλέντι θα μεταφερθεί στην Πλάκα με συναυλίες και παρέλαση καρναβαλιστών.

Για δύο Σαββατοκύριακα τα παιδιά θα διασκεδάσουν με την ψυχή τους. Τις Κυριακές 16 και 23 Φεβρουαρίου, στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων και στον εξωτερικό χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου* αντίστοιχα, οι μικροί μας φίλοι θα διασκεδάσουν παίζοντας, τραγουδώντας, χορεύοντας, δημιουργώντας και κάνοντας face painting.

*Φέτος η γιορτή μεταφέρεται από το Ζάππειο στον εξωτερικό χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου, λόγω της Ελληνικής Προεδρίας.

Στις φετινές γιορτές για την Αποκριά συμμετέχουν και δύο Μουσεία του Οργανισμού. Το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» σε συνεργασία με το Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών σας προσκαλούν να γιορτάσετε την Αποκριά στο σπίτι της Αγγ. Χατζημιχάλη με ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα για τα ήθη και τα έθιμα της Αποκριάς. Το Δωδεκανησιακό Σπίτι «Βασίλης & Ειρήνη Μοσκόβη» σε συνεργασία με την Πολιτιστική Ομάδα «Αρχιπέλαγος» θα σας ταξιδέψουν στα αποκριάτικα έθιμα των Δωδεκανήσων.

Ο  Οργανισμός αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο τα Μουσικά  του Σύνολα,  που όλα αυτά τα χρόνια μας έχουν παρουσιάσει εξαιρετική δουλειά, και έτσι θα μπορέσουμε να απολαύσουμε τη Φιλαρμονική Ορχήστρα, τη Συμφωνική Ορχήστρα, τη Χορωδία, τη Big Band και το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής  σε διάφορα σημεία της πόλης, αλλά και σε κλειστές αίθουσες.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις της Αποκριάς ολοκληρώνονται την Καθαρά Δευτέρα 3 Μαρτίου στο Λόφο του Φιλοπάππου, όπου μικροί και μεγάλοι θα γιορτάσουν τα Κούλουμα με λαγάνα, χαλβά και φυσικά πολύ γλέντι. Εκεί, η Φιλαρμονική θα υποδέχεται τους Αθηναίους και το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής  θα ακολουθήσει με παραδοσιακή και λαϊκή μουσική με τους Μπάμπη Τσέρτο, Νάντια Καραγιάννη και Νίκο Καραγιάννη.

Γιορτή για τα Κούλουμα θα πραγματοποιηθεί και στο Πάρκο Κ.Α.Π.Α.Ψ. με παραδοσιακή μουσική σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Αμπελοκήπων.

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

15 Φεβρουαρίου – 3 Μαρτίου

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

  • Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη»

Γιορτάζουμε την Αποκριά στο σπίτι της Αγγελικής Χατζημιχάλη σε συνεργασία με το Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών και στολίζουμε το Μουσείο με θέματα από την παράδοση σε επιμέλεια Λουϊζας Καραπιδάκη- συνεργάτιδας του Κέντρου Λαογραφίας.

12:00 -14:00

  • Προλόγισμα. Ομιλία του Διευθυντή του Κέντρου Λαογραφίας Ευάγγελου Καραμανέ

  • Αποκριάτικη εθιμολογία. Ομιλία του τ. Διευθυντή Ερευνών Γεώργιου Ν. Αικατερινίδη

  • Ζώντας την αγροτική αποκριά: σύγχρονες αναπαραστάσεις εθιμικών δρώμενων στα αστικά κέντρα. Ομιλία της ερευνήτριας Ζωής Μάργαρη

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

  • Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη

10:00 Αποκριάτικο πάρτι

  • «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων

11:00 - 14:00 Αποκριάτικη εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους με πολλή μουσική, χορό και παιχνίδι από τα Πολιτιστικά Κέντρα του ΟΠΑΝΔΑ.

Συμμετέχουν:

Παιδικές χορωδίες - Ομάδες Παραδοσιακών Χορών - Το παιδικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα του Πολιτιστικού Κέντρου Βαφειοχωρίου - Νεανικά Μαθητικά Συγκροτήματα (μαθητών Γυμνασίων & Λυκείων Αθηνών) και το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων

  • Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη»

11:30 – 12:30 Αναφορές στα αποκριάτικα ήθη και έθιμα του τόπου μας. Ξενάγηση στο Μουσείο.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

  • Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη

17:00 – 19:00 Κατασκευή αποκριάτικης μάσκας

Κατασκευάζουμε και μεταμφιεζόμαστε σε αγαπημένους ήρωες βιβλίων.

Για παιδιά 6-8 ετών. Με δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 210-8810884/210-8846009

 

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

  • Πλατεία Κοτζιά

11:00 Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων σε αποκριάτικους ρυθμούς

  • Πλατεία Βαρβακείου

12:00 Παραδοσιακό τσίκνισμα (προσφορά των κρεοπωλών της Βαρβακείου Αγοράς). Συναυλία με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων.

  • Πλατεία Μοναστηρακίου

18:00 Λάτιν ρυθμοί από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων.

  • Μετρό Μοναστηρακίου

19:00 Τραγούδια της Παλιάς Αθήνας από τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων.

  • Πλάκα

20:00 Παρέλαση καρναβαλιστών με μουσικά όργανα, χορό και αποκριάτικα τραγούδια στο ιστορικό κέντρο της πόλης από τις Μορφές ΄Εκφρασης.

(Διαδρομή: Μετρό Ακροπόλεως - Σέλλεϋ- Βύρωνος - Πλ. Αγ. Αικατερίνης - Πλ. Φιλομούσου- Κυδαθηναίων - Αδριανού- Τριπόδων- Φλέσσα - Λυσίου - Μάρκου Αυρηλίου- Αδριανού- Πλ. Μοναστηρακίου).

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

  • Ερμού - Σύνταγμα – Μοναστηράκι

12:00 Περίπατος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων.

  • Πλατεία Καπνικαρέας

17:00 Συναυλία της Big Band του Δήμου Αθηναίων σε τζαζ & λάτιν ρυθμούς.

  • Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Ιωάννειου Πνευματικού Κέντρου

17:00 – 19:00 Κατασκευάζουμε μάσκες και μεταμφιεζόμαστε σε αγαπημένους ήρωες βιβλίων. Για παιδιά 5-12 ετών. Με δήλωση συμμετοχής στο τηλ.: 210-6983905-6

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

  • Πλατεία Αγ. Παύλου

11:00 Αποκριάτικη εκδήλωση σε συνεργασία με τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Αγ. Παύλος με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, αποκριάτικα τραγούδια, dj, εργαστήριο κατασκευή μάσκας & μαρακές, face painting και ομάδες χορού διασκεδάζουν με τους μικρούς μας φίλους από την καλ/κή ομάδα Ανεμόσκαλα

  • Πολιτιστικό Κέντρο «ΜΕΛΙΝΑ»

12:00 Ο Καραγκιόζης μασκαράς .Παράσταση Θεάτρου Σκιών με τον καραγκιοζοπαίχτη Χαράλαμπο Ρουμελιώτη - από τη Συλλογή Φιγούρας Θεάτρου Σκιών της οικογένειας του Σωτήρη Χαρίδημου

  • Πεζόδρομος Γ. Ολυμπίου – Κουκάκι

15:00 - 22:00 Αποκριάτικη εκδήλωση «Ανακατώματα στο Κουκάκι» με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων στις 18.00

  • Ιωνικό Κέντρο - Πλάκα

20.00 Τραγούδια της παλιάς Αθήνας από τη Μεικτή Χορωδία του Δήμου Αθηναίων

  • Πλάκα

21:00 Παρέλαση καρναβαλιστών με μουσικά όργανα, χορό και αποκριάτικα τραγούδια στο ιστορικό κέντρο της πόλης από τις Μορφές ΄Εκφρασης

(Διαδρομή: Μετρό Ακροπόλεως,-Σέλλεϋ- Βύρωνος- Πλ. Αγ. Αικατερίνης- Πλ. Φιλομούσου- Κυδαθηναίων- Αδριανού- Τριπόδων- Φλέσσα - Λυσίου- Μαρκου Αυρηλίου- Αδριανού - Πλ. Μοναστηρακίου).

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

  • Πλατεία Κοτζιά

4ο Κυνήγι Θησαυρού σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών

10:00 – 12.00 Εγγραφές στο καφέ Camp στην πλατεία Κοτζιά  απ’ όπου θα γίνει και η εκκίνηση.

(Διαδρομή: Δημαρχείο Αθηνών, Εθνική Τράπεζα (ο χώρος μπροστά από την Τράπεζα, όπου βρέθηκαν τα αρχαία τείχη), Μουσείο της Πόλης των Αθηνών (Μέγαρο Ευταξία),  Ιστορικό Μουσείο στην πλατεία Καραϊσκάκη, αρχαία στο σταθμό του Μετρό Συντάγματος και Ρώσικη Εκκλησία στην οδό Φιλελλήνων.  Σημείο τερματισμού το HardRockcafé).

  • Εξωτερικός Χώρος Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου (Πατησίων 44 )

11:00 – 14:00 Αποκριάτικη γιορτή για τα παιδιά

H Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Αθηναίων σκορπίζει λάτιν ρυθμούς. Μουσικοκινητικά παιχνίδια με αποκριάτικα έθιμα, περιβαλλοντικό πρόγραμμα από το πολιτιστικό κέντρο «Βαφειοχωρίου», παράσταση break-dance - φιλική συμμετοχή από 4μελή νεανική ομάδα του ΒLAZE MASTER JAM INTERNATIONAL- εικαστικό δρώμενο με αποκριάτικες κατασκευές από το δημιουργικό εργαστήρι «Τα μανταλάκια», face-painting και ξυλοπόδαροι σκορπίζουν κέφι στους μικρούς μας φίλους.

  • Δωδεκανησιακό σπίτι «Βασίλη και Ειρήνη Μοσκόβη»

11:00 – 12:00 & 12:00 – 13:00 Αποκριάτικες αναπαραστάσεις ηθών και εθίμων της Δωδεκανήσου. Ξενάγηση στο Δωδεκανησιακό Σπίτι.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ενήλικες. Δηλώσεις συμμετοχής: 210-5151541

  • Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελικής Χατζημιχάλη»

11:30 – 13:00 Παραδοσιακά αποκριάτικα ήθη και έθιμα – κατασκευή αποκριάτικης μάσκας – κυνήγι κρυμμένου θησαυρού. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών. Με δήλωση συμμετοχής στο τηλ.: 210- 3243987

Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία  να ακούσουν χρήσιμες πληροφορίες για τα έθιμα που τηρεί ο λαός μας την περίοδο της Αποκριάς. Θα τους δοθεί η ευκαιρία να κατασκευάσουν τις δικές τους  μάσκες με υλικά που θα τους προσφέρει το Μουσείο και να συμμετέχουν στο κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά δώρα

  • Πεζόδρομος Μουσείου Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελικής Χατζημιχάλη»

12:00 Αποκριάτικο δρώμενο από το Σοχό Θεσσαλονίκης

  • Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη

12.00 – 13.00 Οι τρεις αποκριάτικες κορδέλες. Η αφηγήτρια Κατερίνα Κασιμάτη, θα διηγηθεί το συγκεκριμένο παραμύθι και μαζί με τα παιδιά θα δημιουργήσουν αποκριάτικες μάσκες, την οποία κάθε παιδί θα μπορέσει να πάρει μαζί του.

  • Πλατεία Δεξαμενής Λυκαβηττού

16:30 – 19:30 Ο Δράκος του Γεωργίου. 1ο Καρναβάλι δρόμου που παντρεύει την ελληνική με τη βραζιλιάνικη κουλτούρα. Ο Φίλιππος Μέντες - Λάζαρης και η ορχήστρα κρουστών Batuca σε συνεργασία με τη σχολή Βακαλό παρουσιάζουν ένα διαδραστικό πολιτιστικό δρώμενο γεμάτο μουσική

  • Σταθμός Μετρό Ακροπόλεως

19:00 Πορεία με καντάδες και παραδοσιακά μουσικά όργανα στα στενά της πλάκας από τη χορωδία της Ένωσης Ζακυνθίων Αθηνών

(Διαδρομή: Μετρό Ακροπόλεως – Σέλλεϋ – Βύρωνος - Πλ. Αγ. Αικατερίνης- Πλ. Φιλομούσου –Κυδαθηναίων – Αδριανού – Τριπόδων- Φλέσσα - Λυσίου - Μαρκου Αυρηλίου – Αδριανού - Πλ. Μοναστηρακίου).

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

  • Δωδεκανησιακό σπίτι «Βασίλη και Ειρήνη Μοσκόβη»

10:00– 14:00 & 17:00 – 19:00 Τα αποκριάτικα έθιμα των Δωδεκανήσων.

Αφήγηση –προβολή από την Πολιτιστική Ομάδα «Αρχιπέλαγος». Δηλώσεις συμμετοχής: 210-5151541

 

ΤΡΙΤΗ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

  • Κολωνάκι – Πεζόδρομος Βουκουρεστίου

12:00 Περίπατος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

  • «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων(αίθουσα Δ12)

11.00 Εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Συμφωνικής ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων

20:30 Αποκριάτικη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων

  • Δωδεκανησιακό σπίτι «Βασίλη και Ειρήνη Μοσκόβη»

10:00– 14:00 & 17:00 – 19:00 Τα αποκριάτικα έθιμα των Δωδεκανήσων. Αφήγηση – προβολή από την Πολιτιστική Ομάδα «Αρχιπέλαγος». Δήλωσεις συμμετοχής στο τηλ.: 210-5151541

  • Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη

17:00 -19:00 Την κυρά Σαρακοστή που είναι έθιμο παλιό οι γιαγιάδες μας τη φτιάχναν με αλεύρι και νερό!... Μιλάμε για την περίοδο της Σαρακοστής και κατασκευάζουμε την κυρά - Σαρακοστή. Για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών.

Με δήλωση συμμετοχής στο τηλ.: 210-88.10.884/210.88.46.009

ΠΕΜΠΤΗ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

  • Δημοτική Αγορά Κυψέλης

18:00 Λάτιν Συναυλία της Χορωδία και της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

  • Περιοχή Γκύζη- 135ο Δημοτικό Σχολείο

11:00 Αναπαράσταση Βλάχικου Γάμου Αποκριάς από τους μαθητές του 135ου Δημοτικού Σχολείου Δήμου Αθηναίων. Συμμετέχει η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων. Μία τάξη ντύνει το γαμπρό, μία άλλη ετοιμάζει τη νύφη και μία τρίτη τους κουμπάρους. Καλεσμένοι όλο το σχολείο. Μόλις ετοιμαστούν η νύφη και ο γαμπρός χορεύουν με τους καλεσμένους και τους συγγενείς στην αυλή του σχολείου και η πομπή βγαίνει στους δρόμους της περιοχής. Η πομπή καταλήγει στο σχολείο όπου γίνονται τα στέφανα και οι καλεσμένοι εύχονται στους νεόνυμφους . Οι ευχές είναι μαντινάδες. Ακολουθεί γλέντι με μουσική και τραγούδια.

(Διαδρομή: 135ο Δημοτικό Σχολείο, (Μομφεράτου 95) – Γκύζη - Γύρος Πλατείας Γκύζη – Αγ. Χαραλάμπους – Βαρβάκη – Βαλτινών - Κουμανούδη – Κάλβου – Νικηφόρου Λύτρα – Ραγκαβή- Δρόση - 135ο Δημοτικό Σχολείο)

  • Πλατεία Κοτζια έως πλατεία Μοναστηρακίου μέσω Αιόλου – Αθηνάς

18:30 – 20:30 Τα Κωμαστικά από το Σκηνοθέτη Μανώλη Τσάμη. Λαϊκό δρώμενο πομπή – οδοιπορικό με νταούλια, γκάϊντα και τσαμπούνα

  • Πλατεία Μοναστηρακίου

17:00 Τζαζ συναυλία της Big Band του Δήμου Αθηναίων

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

  • Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελικής Χατζημιχάλη»

11:30 – 13:00 Παραδοσιακά αποκριάτικα ήθη και έθιμα – κατασκευή αποκριάτικης μάσκας – κυνήγι κρυμμένου θησαυρού. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ηλικίες 6-12 ετών. Με δήλωση συμμετοχής στο τηλ.: 210- 3243987

  • Φωκίωνος Νέγρη

12:00 Περίπατος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων σε

ρυθμούς λάτιν

  • Διονυσίου Αρεοπαγίτου

12:00 Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων σε αποκριάτικους ρυθμούς

  • Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα «Οδοιπορικό της Παλιάς Αθήνας»

20:00 Συναυλία με Αποκριάτικες Μελωδίες της Παλιάς Αθήνας με τη σοπράνο –ηθοποιό Δέσποινα Τσολάκη

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

  • Πολιτιστικό Κέντρο «ΜΕΛΙΝΑ»

12:00 Το γαϊτανάκι του Καραγκιόζη. Παράσταση Θεάτρου Σκιών με τον καραγκιοζοπαίχτη Χαράλαμπο Ρουμελιώτη από τη Συλλογή Φιγούρας Θεάτρου Σκιών της οικογένειας του Σωτήρη Χαρίδημου

  • Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη»

11:30 – 12:30 Αναφορές στα αποκριάτικα ήθη και έθιμα του τόπου μας. Ξενάγηση στο Μουσείο

  • Δωδεκανησιακό σπίτι «Βασίλη και Ειρήνη Μοσκόβη»

11:30 – 12:30 Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών με θέμα:

«Παραδοσιακά ήθη και έθιμα – κατασκευή αποκριάτικης μάσκας»

Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να κατασκευάσουν τις δικές τους μάσκες με υλικά που θα προσφέρει το Μουσείο. Δηλώσεις συμμετοχής: 210-5151541

  • Πλάκα

12:00 Περίπατος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων

  • Θησείο - Παιδική Χαρά Ηρακλειδών

12:00 Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων

  • Ακρόπολη - στο ύψος Μακρυγιάννη, στον πεζόδρομο έναντι Μουσείου

13:00 Συναυλία της Big Band του Δήμου Αθηναίων

  • Πλάκα

19:30 Παρέλαση καρναβαλιστών με μουσικά όργανα, χορό και αποκριάτικα τραγούδια από τις Μορφές Έκφρασης

(Διαδρομή: Μετρό Ακροπόλεως -Σέλλεϋ- Βύρωνος - Πλ. Αγ. Αικατερίνης - Πλ. Φιλομούσου- Κυδαθηναίων – Αδριανού - Τριπόδων – Φλέσσα - Λυσίου - Μαρκου Αυρηλίου- Αδριανού- Πλ. Μοναστηρακίου).

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

  • Λόφος Φιλοπάππου

Παραδοσιακά Κούλουμα, με λαγάνα και χαλβά

11:00 Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων υποδέχεται τους Αθηναίους στην είσοδο του Λόφου

11:30 Το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής μας διασκεδάζει με παραδοσιακή μουσική και τραγούδια με τους Μπάμπη Τσέρτο, Νάντια Καραγιάννη και Νίκο Καραγιάννη.

  • Πάρκο Κ.Α.Π.Α.Ψ (Αμπελόκηποι)

11:30 Κούλουμα με παραδοσιακή μουσική σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο ΄Ανω Αμπελοκήπων

 

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΑ ΠΑΡΤΙ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

17:00 Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

17:00 Πολιτιστικό Κέντρο Αγ. Ελευθερίου

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

17:00 Πολιτιστικό Κέντρο Νορντάου

17:00 Πολιτιστικό Κέντρο Κ. Πατησίων

11:00 Πολιτιστικό κέντρο Ευελπίδων

18:00 Πολιτιστικό κέντρο Κ. Πετραλώνων

18:00 Πολιτιστικό Κέντρο Λ. Αλεξάνδρας

16:00 Πολιτιστικό Κέντρο Βαφειοχωρίου

17:00 Πολιτιστικό Κέντρο Κυψέλης

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Πολιτιστικό Κέντρο Εξαρχείων

18:00 - 20:00 Γιορτή για ΑΜΕΑ

20:00 - 22:00 Γιορτή με τη Μουσικοθεατρική ομάδα ενηλίκων

 

Κατάλογος διευθύνσεων

Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα»: Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης – Θησείο, στάση Μετρό: Κεραμεικός, τηλ.: 210 34 52 150 Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Σάββατο 10.00 - 20.00,  Κυριακή 10.00 - 14.00

Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη

Δομοκού 2, Σταθμός Λαρίσης

Δηλώσεις συμμετοχής: 210 8810884 & 210 8846009

Ιωάννειος Βιβλιοθήκη: Πανόρμου 59 – Αμπελόκηποι, τηλ.: 210-6983905-906

Κέντρο Λαϊκής Τέχνης & Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη»

Αγγ. Χατζημιχάλη 6, Πλάκα

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή 09.00 – 19.00, Σάββατο & Κυριακή 09.00 – 14.00

Δηλώσεις συμμετοχής: 210 3243987

Δωδεκανησιακό σπίτι «Βασίλη και Ειρήνη Μοσκόβη»:

Δωδώνης 119 – Σεπόλια, τηλ.: 2105151541 & 5126611

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 10.00 – 14.00 εκτός Πέμπτης, Σαββάτου & Κυριακής

«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων

Πειραιώς 100 - Γκάζι

Ιωνικό Κέντρο

Λυσίου 11, Πλάκα, τηλ.: 210 3246614

Πολιτιστικά Κέντρα

  1. Π.Κ. Γκράβας Ταϋγέτου 60, τηλ: 210/2011151

  2. Π.Κ. Αγ. Ελευθερίου, Αναβρυτής 5, τηλ: 210/2028270

  3. Π.Κ. Νορντάου, Νορντάου 7, τηλ: 210/6433128

  4. Π.Κ. Κ. Πατησίων – Κουρτίδου και Στρ. Καλλάρη, τηλ: 210: 8313496

  5. Π.Κ. Ευελπίδων , Ευελπίδων 18, τηλ: 210/8840520

  6. Π.Κ. Κ. Πετραλώνων – Αθηνοδώρου 61, τηλ: 210/3422642

  7. Π.Κ. Λ. Αλεξάνδρας, Λ. Αλεξάνδρας 152, τηλ: 210/6448844

  8. Π.Κ. Βαφειοχωρίου, Καρολίδου 2, τηλ: 210/6427770

  9. Π.Κ. Κυψέλης, Καλογερά 18, τηλ: 210/8821428

  10. Π. Κ. Εξαρχείων , Τσαμαδού 9, τηλ.: 210/3835541

info box

Για ηλικίες από: 

0-1
1-3
3-5
5-9
9-12
12+

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος Ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

15/02/2014 - 11:00
16/02/2014 - 11:00
17/02/2014 - 11:00
18/02/2014 - 11:00
19/02/2014 - 11:00
20/02/2014 - 11:00
21/02/2014 - 11:00
22/02/2014 - 11:00
23/02/2014 - 11:00
24/02/2014 - 11:00
25/02/2014 - 11:00
26/02/2014 - 11:00
27/02/2014 - 11:00
28/02/2014 - 11:00
28/02/2014 - 11:00
01/03/2014 - 11:00
02/03/2014 - 11:00