Ανοιχτές Πόρτες στο Κτήμα Βασιλείου & στο Κτήμα Νέμειον με δραστηριότητες για παιδιά

Σας περιμένουν όλους κοντά τους, το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Μαïου 2012, στην καθιερωμένη πλέον πανευρωπαϊκή εκδήλωση «ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ», που στόχο έχει να φέρει τους οινόφιλους κοντά στη φιλοσοφία της δημιουργίας και στο χώρο παραγωγής του κρασιού.

Ευκαιρία, λοιπόν, για οινικές εξορμήσεις στα οινοποιεία μας «ΚΤΗΜΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ», στο Κορωπί (1ο χλμ. Λεωφ. Κορωπίου – Μαρκοπούλου, www.vassilioudomaine.gr) και «ΚΤΗΜΑ ΝΕΜΕΙΟΝ», στη Νεμέα (Θέση Καρφοξυλιά, www.nemeionestate.gr).

Θα είναι ανοιχτά και τα δύο οινοποιεία και τις δύο ημέρες από τις 11:00 π.μ. μέχρι τις 18:00 μ.μ. για να υποδεχτούν τους φίλους τους με

  • γευστικές δοκιμές όλων των κρασιών και των δύο Κτημάτων συνοδευόμενες από παραδοσιακούς μεζέδες
  • ξεναγήσεις στις εγκαταστάσεις των οινοποιείων και στις διαδικασίες παραγωγής
  • έκθεση βιβλίων οίνου και διατροφής γνωστών συγγραφέων του χώρου καθώς και εξειδικευμένων αξεσουάρ κρασιού

Την Κυριακή 13 Μαϊου, στις 12:30 μ.μ.

  • Στο Κτήμα Βασιλείου περιμένουν τους μικρούς μας φίλους η Έρικα – Αγγέλικα Γαρμπή και οι Εκδόσεις Τετράγωνο για βιβλιοπαιχνίδια, ζωγραφική και την παρουσίαση του διασκεδαστικού παιδικού βιβλίου «Καλοκαίρι στην Πόλη» ενώ

  • Στο Κτήμα Νέμειον, η Μαρία Τζίτζη υποδέχεται τους φίλους του κρασιού στην παρουσίαση του βραβευμένου ατμοσφαιρικού, αστυνομικού μυθιστορήματός της «Σκοτεινό Κελάρι».

Για το εορταστικό αυτό διήμερο θα υπάρχουν ειδικές τιμές στα αξεσουάρ και τα βιβλία καθώς και τους οίνους του Κτήματος Βασιλείου και του Κτήματος Νέμειον.

ΚΤΗΜΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ & ΚΤΗΜΑ ΝΕΜΕΙΟΝ

Mετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στο Πανεπιστήμιο της Dijon, στη Γαλλία, ο οινολόγος Γιώργος Βασιλείου αναλαμβάνει την οικογενειακή επιχείρηση και δημιουργεί το ΚΤΗΜΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (www.vassilioudomaine.gr) με σκοπό την παραγωγή εμφιαλωμένου κρασιού στο οποίο η ενός αιώνος πείρα της οικογένειας και το μεράκι θα εναρμονίζονται με την ευρωπαϊκή τεχνογνωσία για την παραγωγή ποιοτικών κρασιών. 

Η συνεχής αναζήτησή του για ελληνικές ποικιλίες έφερε το Γιώργο Βασιλείου στη Νεμέα, μια από τις ζώνες Ονομασίας Προέλευσης Ανώτερης Ποιότητας και, ίσως, από τις σημαντικότερες αμπελουργικές περιοχές της Ελλάδας.  Εκεί δημιούργησε το ΚΤΗΜΑ ΝΕΜΕΙΟΝ (www.nemeionestate.gr), το οποίο δανείστηκε το όνομά του από την Αρχαία Νεμέα και αποτελεί ένα οινοποιείο - έργο τέχνης στην καρδιά της σύγχρονης Νεμέας, το μοναδικό ισοβαρικό οινοποιείο στην Ελλάδα, όπου παράγονται τα “μεγάλα” κρασιά ΗΓΕΜΩΝ και ΚΤΗΜΑ ΝΕΜΕΙΟΝ.

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12
12+

Πόλη: 

Κόστος: 

Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό.

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

12/05/2012 - 11:00
13/05/2012 - 11:00