Ένα ταξίδι στη Λιλιπούπολη στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία στην προσπάθειά της να ενισχύσει το  Ταμείο Υποτροφιών των Αρσακείων, ώστε να υπάρξει δυνατότητα στήριξης μαθητών των Σχολείων των οποίων οι γονείς αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα, διοργανώνει μουσική εκδήλωση με τίτλο «Ένα ταξίδι στην Λιλιπούπολη» στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, ώρα  20.30

Ένα ταξίδι αλλιώτικο από τ’ άλλα ξεκινάει στο Ηρώδειο στις 14 του ερχόμενου Σεπτέμβρη: Το ταξίδι στη Λιλιπούπολη!

Όσοι είχαν στο παρελθόν την τύχη να επισκεφτούν τη μυθική και συνάμα τόσο αληθινή αυτή χώρα, μιλούν για μια ξεχωριστή και απολαυστική εμπειρία και γι’ αυτό με κάθε ευκαιρία επιστρέφουν σ’ αυτήν. Όσοι δεν την έχουν ακόμα επισκεφτεί και ανυπομονούν να τη γνωρίσουν, τώρα έχουν μια μοναδική ευκαιρία.

Μικροί και μεγάλοι, φανατικοί λάτρεις της Λιλιπούπολης και καινούριοι φίλοι, δεν έχετε παρά να ανοίξετε τα φτερά της φαντασίας σας και να ...προσγειωθείτε στις κερκίδες του Ηρωδείου.

Οι σπάνιοι και εύστοχοι γεμάτοι χρώματα στίχοι της Μαριανίνας Κριεζή και οι γοητευτικές μελωδίες και μουσικοί ρυθμοί του Δημήτρη Μαραγκόπουλου, του Νίκου Κυπουργού,  της Λένας Πλάτωνος και του Νίκου Χριστοδούλου θα σας ταξιδέψουν σε όλα τα μήκη και πλάτη της Λιλιπούπολης, ενός παραμυθιού με ελληνική ιθαγένεια, που φτιάχτηκε πριν από 37 χρόνια με ενθουσιασμό, πάθος, χιούμορ και σεβασμό στο παιδί. Ενός παραμυθιού που κρύβει άπειρες εκπλήξεις και δυνάμεις και ξεπερνάει κάθε έννοια του συμβατικού διαχρονικού, ανοίγοντας κάθε  φορά καινούριους ορίζοντες. Δεν είναι καθόλου τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι τόσοι πολλοί, τόσο πολύ και επί τόσα χρόνια εξακολουθούν να διασκεδάζουν, να συγκινούνται και να ξεσηκώνονται με τους στίχους και τις μουσικές τραγουδιών όπως το  «Χοντρό Μπιζέλι», η «Ρόζα Ροζαλια», το «Μουσείο», και όλα τα άλλα αγαπημένα τραγούδια της Λιλιπούπολης.

Η βραδιά κάτω από την Ακρόπολη προβλέπεται συναρπαστική!

Το ταξίδι στη Λιλιπούπολη θα είναι γεμάτο ρυθμό και μελωδία, νοσταλγία, αισιοδοξία και ανατροπές, και με  καταπληκτικούς «οδηγούς» :

•    την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, που με την δυναμική, έμπειρη και φωτεινή της παρουσία μετουσιώνει την Λιλιπουπολιτική μουσική εμπειρία σε άλλες ουράνιες σφαίρες
•    τον έξοχο σολίστ Βασίλη Αγροκώστα, που με τη νεανική του ζωντάνια προσθέτει μια νέα διάσταση στο Λιλιπουλιτικό μουσικό σύμπαν
•    τους Σολίστ και το Ενόργανο Σύνολο τού Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου κάτω από τη δημιουργική μπαγκέτα του Στάθη Σούλη
•    τον Μουσικό Όμιλο Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης με πάνω από 140 παιδιά, νέους και νέες απ’ όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης, που κάτω από την άκρως αποτελεσματική διεύθυνση της Χριστίνας Βαρσάμη, ανεβάζει τον πήχυ της δυναμικής των Λιλιπουλιτικών τραγουδιών

Η ιδέα και ο σχεδιασμός, η σκηνοθεσία και η χορογραφία-κίνηση της μουσικής παράστασης «Ένα ταξίδι στη Λιλιπούπολη», που δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται στο κοινό, έχουν την υπογραφή της Ρεγγίνας Καπετανάκη. Η Ρεγγίνα Καπετανάκη με την Ελένη Βλάχου έβαλαν τα θεμέλια της  θρυλικής σειράς εκπομπών του Τρίτου Προγράμματος «Εδώ Λιλιπούπολη», που εκατοντάδες χιλιάδες ακροατές, παιδιά, νέοι και λιγότερο νέοι, από το 1976 ως το 1980 είχαν την τύχη να απολαμβάνουν καθημερινά. Το 1978 ήρθε η  Άννα Παναγιωτοπούλου με  όλη την συγγραφική της δεινότητα και ταλέντο συμπληρώνοντας την δυναμική ομάδα των τεσσάρων:  Μαριανίνα Κριεζή, Ρεγγίνα Καπετανάκη, Άννα Παναγιωτοπούλου, Ελένη Βλάχου.

Το καινούριο στοιχείο στη παράσταση του Ηρωδείου, σε σχέση με τις παραστάσεις που δόθηκαν τον περασμένο χειμώνα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, είναι η προσθήκη ξεκαρδιστικών, άκρως ανατρεπτικών και  απολαυστικών αποσπασμάτων από τις εκπομπές «Εδώ Λιλιπούπολη», ενώ δεν θα λείψουν και πολλές άλλες μικρές εκπλήξεις.  Τα αποσπάσματα που θα παρουσιαστούν ανήκουν στις: Μαριανίνα Κριεζή, Αννα Παναγιωτοπούλου, Ρεγγίνα Καπετανάκη και Ελένη Βλάχου.

Η παράσταση «Ένα ταξίδι στη Λιλιπούλη» διοργανώνεται από την Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία που διοικεί τα Αρσάκεια Σχολεία και εκτός από την πολιτιστική της διάσταση,  υπηρετεί και έναν μεγάλο σκοπό: την ενίσχυση του Ταμείου Υποτροφιών των Αρσακείων Σχολείων. Για τους δημιουργούς της Λιλιπούπολης που πιστεύουν ότι η Εκπαίδευση στις δύσκολες μέρες που ζούμε δέχεται σοβαρό πλήγμα με θύματα τα ίδια τα παιδιά, η συναυλία του Ηρωδείου έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί υπηρετεί ακριβώς αυτό το σκοπό!

«Όταν πέρυσι, λέει η Ρεγγίνα Καπετανάκη, γνώρισα προσωπικά το κάθε κορίτσι και αγόρι της καταπληκτικής χορωδίας του Αρσακείου και μετά δούλεψα μαζί τους ενθουσιάστηκα και μετά, το πιο σπουδαίο τους αγάπησα. Μας συγκίνησαν με την προσφορά τους, τον ενθουσιασμό τους, το ταλέντο τους, την αστείρευτη ενέργεια και εξυπνάδα τους. Όποιος δεν έχει δει τη χορωδία να  ερμηνεύει τραγουδώντας και χορεύοντας  το τραγούδι «Ανατολή και Δύση» της Λένας Πλάτωνος, είναι καιρός να έρθει να το απολαύσει. Επίσης αν θέλει να νιώσει πώς σείεται η γη με το τραγούδι του Δημήτρη Μαραγκόπουλου «Δεν είμαστε Ζουλού», αρκεί να έρθει στο Ηρώδειο. Εκεί θα καταλάβει την δυναμική της υπέροχης νεολαίας μας και σίγουρα θα του φύγει η κατάθλιψη των καιρών».

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η μουσική παράσταση «Ένα ταξίδι στη Λιλιπούπολη» που ανέβηκε τον περασμένο χειμώνα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα κυκλοφορήσει σύντομα σε cd από την εταιρεία Heaven.

Συντελεστές της Παράστασης

Σκηνοθεσία, Χορογραφία/Κίνηση, Ιδέα & Σχεδιασμός: Ρεγγίνα Καπετανάκη
Μουσική καλλιτεχνική διεύθυνση: Δημήτρης Μαραγκόπουλος
Στίχοι τραγουδιών: Μαριανίνα Κριεζή

Μουσική
Νίκος Κυπουργός, Δημήτρης Μαραγκόπουλος, Λένα Πλάτωνος, Νίκος Χριστοδούλου

Ερμηνεύουν
Άλκηστις Πρωτοψάλτη

Έκτακτη συμμετοχή
Βασίλης Αγροκώστας

Σολίστ και Ενόργανο Σύνολο τού Τμήματος Μουσικών Σπουδών τού Ιονίου Πανεπιστημίου
Φωνητική διδασκαλία: Ρόζα Πουλημένου

Μουσικός Όμιλος των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης
Διεύθυνση και διδασκαλία χορωδίας - Χορωδιακή επεξεργασία: Χριστίνα Βαρσάμη- Κούκνη

Μουσική διεύθυνση: Στάθης Σούλης
Επιμέλεια μουσικής διδασκαλίας: Θωμάς Κοντογεώργης
Βίντεο και ειδικά εφέ: Αντώνης Κοτζιάς
Επιμέλεια κοστουμιών: Πηνελόπη Μάμαλου
Βοηθός Σκηνοθέτου: Ασημένια Παπαδοπούλου
Βοηθός Χορογράφου: Αιμιλία Τσάμη
Οργάνωση παραγωγής: Γιάννης Ζαργάνης
Παραγωγή: Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία
Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος
Επιμέλεια ήχου: Ζαχαρίας Σταμούλος


ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Διακεκριμένη
35€ - Μειωμένο: 25€
Α' Ζώνη
30€ - Μειωμένο 23€
Β' Ζώνη
25€ - Μειωμένο 20€
Γ' Ζώνη
20€ - Μειωμένο 15€
Άνω Διάζωμα
15€ - Μειωμένο 12€

Τα μειωμένα εισιτήρια αφορούν φοιτητές, μαθητές και παιδιά (εως 18 ετών) και εκδίδονται σε περιορισμένο αριθμό.

Ειδική τιμή για ΑΜΕΑ και συνοδούς: 15 ευρώ (συγκεκριμένες θέσεις για άτομα με κινητικά προβλήματα στις δυο πρώτες σειρές της Κερκίδας Α)

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12
12+

Πόλη: 

Κόστος: 

Εισητήρια απο 12 Ευρώ

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

14/09/2013 - 20:30