«Φροντίζω τον πλανήτη μου. Ανακαλύπτουμε τρόπους για να έχουμε όλοι καθαρό νερό» από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Τα τελευταία χρόνια το περιβάλλον μας υποβαθμίζεται συνεχώς. Μπορούμε να βοηθήσουμε; Με ποιους τρόπους θα μπορούσαν άραγε τα μικρά παιδιά να συμβάλουν στην προστασία του πλανήτη μας;

Κάθε πολίτης οποιασδήποτε ηλικίας μπορεί να κλείσει τη βρύση, να σβήσει το φως και να ρίξει τις συσκευασίες του στην ανακύκλωση. Αρκεί να το θέλει!Μέσα από ποικίλες δραστηριότητες και παιχνίδια οι μικροί πολίτες θα ανακαλύψουν τρόπους φροντίδας και προστασίας του νερού και θα εξοικειωθούν με νέους τρόπους διαχείρισης των απορριμμάτων.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 5-7 ετών βασισμένο στη σειρά βιβλίων ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΟΥ των Νούρια & Εμπάρ Χιμένεθ (ΦΟΥΟΥ! Ο ΑΕΡΑΣ, ΜΠΛΙΑΧ! ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΚΛΙΚ! Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΠΛΑΤΣ! ΤΟ ΝΕΡΟ), με την εμψυχώτρια-περιβαλλοντολόγο Στελλίνα Κουλουζάκη στο ΟΞΥΓΟΝΟ (Ολύμπου 81, Θεσσαλονίκη)

Μια σειρά που βοηθάει το παιδί να συνειδητοποιήσει την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος και να δραστηριοποιηθεί ως ενεργός πολίτης ανάλογα με την ηλικία και τις ικανότητές του. Κάθε βιβλίο της σειράς καλύπτει κι ένα διαφορετικό περιβαλλοντολογικό θέμα. Βοηθάει το παιδί να καταλάβει πόσο πολύτιμα είναι το νερό και ο αέρας, να περιορίσει τα σκουπίδια, να εξοικονομήσει ενέργεια. Στο τέλος κάθε βιβλίου υπάρχουν οδηγίες για τους γονείς ή τους εκπαιδευτικούς, οικολογικές δραστηριότητες, κατασκευές και παιχνίδια.

«Φροντίζω τον πλανήτη μου Ανακαλύπτουμε τρόπους για να έχουμε όλοι καθαρό νερό»

Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012, στις 12:30 το μεσημέρι.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 25 παιδιά)

info box

Για ηλικίες από: 

5-9

Πόλη: 

Κόστος: 

7 ευρώ. Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή θα πρέπει, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις, να εξοφληθεί το κόστος συμμετοχής έως και την Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου.

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

24/11/2012 - 12:30