«Πριν και Μετά το Τρίτο Κουδούνι» Μια θεατρική παράσταση για το θέατρο

Λίγο πριν την έναρξη μιας παράστασης ενός περιοδεύοντος θιάσου σε ένα σχολείο της Θεσσαλονίκης, ο σκηνοθέτης, η σκηνογράφος και μια ηθοποιός ανακαλύπτουν ότι, εξαιτίας μιας παρεξήγησης, οι υπόλοιποι ηθοποιοί ακόμη κοιμούνται.

Προκειμένου να μην ματαιωθεί η παράσταση, ο σκηνοθέτης και η σκηνογράφος αναγκάζονται να εκτελέσουν κι αυτοί χρέη ηθοποιών. Προσπαθώντας να βρουν το κατάλληλο κείμενο, δοκιμάζουν να παίξουν μια σειρά έργων: Περπατώ εις το δάσος, Αντιγόνη, Άμλετ, Ο μικρός πρίγκηπας, Οδύσσεια. Όλα απορρίπτονται μέχρι η ομάδα να καταλήξει σε ένα απόσπασμα από τους Όρνιθες του Αριστοφάνη.

Μια παράσταση σχεδιασμένη από θεατροπαιδαγωγούς, απόφοιτους του Τμήματος Θεάτρου του ΑΠΘ, για το παρασκήνιο του θεάτρου, που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και δημοτικού σχολείου.

Πρόκειται για μια ευέλικτη θεατρική δράση σκηνοθετημένη με χιούμορ, γρήγορες εναλλαγές και διαδραστικό χαρακτήρα. Παράλληλα με την ψυχαγωγία, εκπαιδευτικός στόχος της ομάδας είναι τα παιδιά-θεατές να γνωρίσουν ουσιαστικά, το παρασκήνιο της θεατρικής δημιουργίας και τις διαδικασίες που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της πρόβας και της προετοιμασίας μιας παράστασης, καθώς και τους συντελεστές και τον ρόλο του καθενός.

Τους ήρωες ερμηνεύουν με κέφι τρεις ηθοποιοί με εμπειρία στο θέατρο για παιδιά.Οι: Γιώργος Δημητριάδης, Άννα Κυριακίδου και Νανά Παπαγαβριήλ

Που: Στο studio του Κρουστόφωνου, Αλ. Παπαδιαμάντη 6, (στάση Γεωργίου, περιοχή Ανάληψη)

Πληροφορίες - κρατήσεις: 2310861874, 6944503542, 6972222982

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 50 λεπτά

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ - ΔΙΑΝΟΜΗ

ΙΔΕΑ - ΚΕΙΜΕΝΟ                Ανέτα Λιάπτση

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ                    Δήμητρα Χουμέτη

ΣΚΗΝΙΚΑ - ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ      Όλγα Χατζηιακώβου

ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ         Μαρίνα Κελίδου

ΠΑΙΖΟΥΝ                          Γιώργος Δημητριάδης

                                       Άννα Κυριακίδου

                                      Νανά Παπαγαβριήλ

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12

Πόλη: 

Κόστος: 

5€ το παιδί και 3€ για τους γονείς συνοδούς

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

03/02/2013 - 11:00