«Ο Κεραμιδοτρέχαλος» της Άλκης Ζέη στο Mediterranean Cosmos

Το Mediterranean Cosmos σε συνεργασία με την Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης παρουσιάζει μέρος του θεαματικού μιούζικαλ της Άλκης Ζέη «Ο Κεραμιδοτρέχαλος», αυτό το Σάββατο 16/11 στις 17:00!

Ζωντανή μουσική με κιθάρα, φλογέρα και φυσαρμόνικα, χαρούμενα τραγούδια και χορευτικά, περίτεχνα σκηνικά και κοστούμια, μια πλειάδα ηθοποιών και σκηνές γεμάτες γέλιο, απολαυστική μυστικότητα και δράση γεμίζουν τη θεατρική σκηνή του Mediterranean Cosmos στην Μπλε Πλατεία! Απολαύστε αποσπάσματα της μοναδικής αυτής παράστασης που θα αγαπήσετε και θα σας μείνει αξέχαστη!

Λίγα λόγια για το έργο:

Η Άλκη Ζέη δεν ξεχνάει ποτέ το παιδί. Δεν ξεχνάει ποτέ να είναι η ίδια παιδί. Η λογοτεχνία για το παιδί στην Άλκη Ζέη έχει βρει το συγγραφέα της. Ένα από τα ωραιότερα έργα της είναι ο Κεραμιδοτρέχαλος, όπου περιγράφει πόση μοναξιά μπορεί να νιώθει ένα παιδί μέσα στο ίδιο του το σπίτι, ώστε να φτάνει να επινοεί φανταστικούς φίλους. Ο αδερφός και οι φίλοι του είναι και αυτοί στον δικό τους παράλληλο κόσμο. Αυτό συμβαίνει όταν οι γονείς, στην προσπάθειά τους για την επιβίωση, δεν έχουν χρόνο να αφουγκραστούν και κυρίως να δώσουν ρόλο στα ίδια τους τα παιδιά. Αυτά τα παιδιά όμως, όταν ενώσουν τις φωνές τους μπροστά σε ένα κοινό στόχο πετυχαίνουν πάντα τον σκοπό τους.

Μουσική: Δημήτρης Σαμαράς

Στίχοι: Αλεξάνδρα Γιαννοπούλου

Σκηνικά - Κοστούμια: Κατερίνα Παπαγεωργίου

Κατασκευή Σκηνικών: Κώστας Πασχαλίδης

Κατασκευή Κοστουμιών: Μαίρη Τζουβάρα

Βοηθός σκηνοθέτη: Πέπη Κέη

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Μπόμπιρας: Λάζαρος Θεοδωρακόπουλος

Στίκης: Νίκος Τσολερίδης

Μαμά / Κυρία Μηδεγκάνη: Ανδρονίκη Μαλακόζη

Κίκος / Ζωηρός: Άγγελος – Προκόπιος Νεράντζης

Λίζα: Βιολέττα Θεοδωρίδου

Μίκος / Γρήγορος: Γιάννης Λαζαρίδης

Κιθάρα, φλογέρα, φυσαρμόνικα: Δημήτρης Σαμαράς

* Η παράσταση ανεβαίνει κάθε Κυριακή στις 11:30 πμ στο ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ. Καθημερινές παραστάσεις για τα σχολεία κατόπιν συνεννοήσεως.

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12
12+

Πόλη: 

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

16/11/2013 - 17:00