«Οι νταήδες του βυθού και ο Ρομπέν των θαλασσών», από τις εκδόσεις SUSAETA στον ΙΑΝΟ

O ΙANOS και οι εκδόσεις SUSAETA παρουσιάζουν το βιβλίο «Οι νταήδες του βυθού και ο Ρομπέν των θαλασσών»  της Γιώτας Κ. Αλεξάνδρου.

Για παιδιά από 5 ετών και άνω.

Που: ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΙΑΝΟΣ ΣΤΑΔΙΟΥ 24, ΑΘΗΝA

«Ποιος είπε πως οι ήρωες γεννιούνται θαρραλέοι ή πως γνωρίζουν τη δύναμή τους και το δρόμο τους από την αρχή;»

Ο φίλος μας ο Ιερεμίας, που υποφέρει καιρό από τα Κοφτερά Χαμόγελα, τους νταήδες του βυθού, υψώνει την ηρωική του μύτη και ορμά να υπερασπιστεί με γενναιότητα το δίκαιο, για τον εαυτό του και για αυτούς που αγαπά.

Μια ιστορία για τον εκφοβισμό (bullying), δοσμένη με χιούμορ και ευαισθησία, που σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά, να εμψυχώσει εκείνα που μπορεί να βρίσκονται στη θέση του θύματος και να αποτρέψει όσα έχουν συμπεριφορά θύτη.

Στο παράρτημα του βιβλίου οι εκπαιδευτικοί και οι εμψυχωτές ομάδων με παιδιά θα βρουν αρκετές προτάσεις για την επεξεργασία της ιστορίας, με κύριο στόχο τη διερεύνηση της στάσης των εμπλεκόμενων στο φαινόμενο του εκφοβισμού, των επιπτώσεων και των τρόπων αντιμετώπισής του.

Στην συγγραφέα μας Γιώτα Κ. Αλεξάνδρου από παιδί της άρεσαν οι ιστορίες. Οι ιστορίες οι αλληγoρικές, οι χιουμοριστικές, οι ευφάνταστες. Γι’ αυτό, σκαρφιζόταν ιστορίες που ζωντάνευαν με αυτοσχέδιες κούκλες για τους φίλους της στη γειτονιά.

Μεγαλώνοντας, αποφοίτησε με άριστα από το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Δ.Π. Θράκης. Ενώ, σε μεταπτυχιακό επίπεδο, στο Πανεπιστήμιο του Exeter της Αγγλίας, έμαθε πώς να λέει ιστορίες μέσα από το δράμα και το θέατρο, που τόσο αγαπά. Στη συνέχεια, εργάστηκε ως ηθοποιός και ως υπεύθυνη θεατρικής αγωγής σε δημοτικά σχολεία.

Είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (Σ.Ε.Η), του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Άλλα βιβλία της κυκλοφορούν:

Από τις εκδόσεις ΩΡΙΩΝ, Ο Αστέρης παθαίνει… βλάβη! (μουσική Η. Λιούγκος), χριστουγεννιάτικα θεατρικά έργα για παιδιά (2003), και Παραμυθορουφήχτρα (μουσική

Χ. Γωγιός), θεατρικό έργο για παιδιά (2004).

 Από τις εκδόσεις ΝΙΚΑΣ, η ιστορία Μια μάσκα γελάει και κλαίει, εικονογραφημένη από τα παιδιά του 11ου Νηπιαγωγείου Ν. Σμύρνης (2009).

Από τις εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ, η ιστορία Η χειροβομβίδα που ήθελε να είναι σαν… τη βίδα!, σε εικονογράφηση Ελίζας Βαβούρη (2011).

Θεατρικά έργα και ιστορίες της έχουν επίσης δημοσιευτεί κατά καιρούς στο παιδαγωγικό περιοδικό Παράθυρο.

 Για την ιστορία Οι Νταήδες του Βυθού και ο Ρομπέν των Θαλασσών τιμήθηκε με ΕΠΑΙΝΟ από την ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος Ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

20/10/2012 - 12:00