«Μία μαγική ουσία που τη λένε Φαντασία!» Εργαστήριο δημιουργικής γραφής και ανάγνωσης για παιδιά στο "Οξυγόνο"

Αξιοποιώντας τη φαντασία των παιδιών το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποβλέπει στην εξοικείωσή τους με τα βιβλία, ειδικότερα με τις διαδικασίες της ανάγνωσης και της γραφής. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων θα πραγματοποιηθούν δραστηριότητες που, έχοντας ως βάση το παιχνίδι, θα συνδυάζουν τις δεξιότητες των παιδιών.

Οι μικροί μας συγγραφείς μέσα από την ανάγνωση θα μάθουν να κοιτάζουν με ενδιαφέρον ένα βιβλίο, να διαβάζουν προσεκτικά ένα κείμενο, να ανιχνεύουν στοιχεία που έχουν σχέση με τη γραφή και, τέλος, να τα αξιοποιούν κατάλληλα συνδυάζοντας όλα αυτά που θα έχουν μάθει. Στο τέλος των συναντήσεων, ο κάθε μικρός συγγραφέας, μόνος του ή σε ομάδα, θα προσπαθήσει να δημιουργήσει μια δική του ξεχωριστή ιστορία.

Το πρόγραμμα επιμελείται η Νατάσα Χαλκιά, υπό τον συντονισμό της Ελένης Χοντολίδου (Αναπληρώτριας Καθηγήτριας στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης).

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων θα χρησιμοποιηθεί επίσης επιλεγμένο υλικό το οποίο θα επεξεργαστούν τα παιδιά με δημιουργικούς και παιχνιδιάρικους τρόπους, με στόχο την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και την ενίσχυση της διάθεσής τους για παραγωγή λόγου.

Οι μικροί μας συγγραφείς μέσα από το πρόγραμμα : • θα ανακαλύψουν την αξία και την ευχαρίστηση της εναλλακτικής ανάγνωσης, • θα πειραματιστούν πάνω σε συγκεκριμένες τεχνικές-είδη γραφής π.χ. λίμερικ, ιδεόγραμμα, φανταστικό διώνυμο, παραμυθοσαλάτα, • και, κυρίως, θα αντιληφθούν το δυναμικό τους, εφόσον αναπτύξουν την ευαισθησία να ανιχνεύουν μέσα στις σειρές άλλων συγγραφέων βατήρες από τους οποίους θα βουτήξουν στον δικό τους κόσμο - στον εντυπωσιακό κόσμο της παιδικής φαντασίας.

Για παιδιά της Α’ και Β’ Δημοτικού* (5 συναντήσεις) Μέρα και ώρα: Παρασκευή, 5:30-6:30 μ.μ. Έναρξη: Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Απαραίτητη η προεγγραφή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 παιδιά) Κάθε παιδί θα πάρει δώρο με την εγγραφή δύο βιβλία των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Περισσότερες πληροφορίες για το κόστος του εργαστηρίου, επικοινωνήστε στο τηλ. 2310 260085. Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail info@oxygono-metaixmio.gr (σημειώνοντας τον τίτλο του εργαστηρίου και τα στοιχεία του κηδεμόνα του παιδιού). *Μπορούν να συμμετέχουν και παιδιά του Νηπιαγωγείου, που έχουν κάποιες στοιχειώδεις γνώσης ανάγνωσης και γραφής.

info box

Για ηλικίες από: 

5-9

Πόλη: 

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

24/05/2013 - 17:30