«Η Μυλωνού» στον Πολυχώρο Θεσσαλονίκης

Ο «Μικρός Βορράς» παρουσιάζει στον τη «Μυλωνού» σε διασκευή-σκηνοθεσία Τάσου Ράτζου.

Που: «Πολυχώρο Ερμού» (Ερμού 11 & Ιων. Δραγούμη)Θεσσαλονίκη

Ιστορίες της γιαγιάς και του παππού, τρία διαδραστικά παραμύθια που επιτρέπουν στα παιδιά να συμμετέχουν στην ιστορία, να προβληματίζονται, να εκφράζουν την άποψή τους και να καθοδηγούν την εξέλιξη.

Στο τέλος της παράστασης τα παιδιά, με τη βοήθεια των ηθοποιών, γίνονται τα ίδια ηθοποιοί, αναλαμβάνοντας ρόλους από τα παραμύθια που παρακολούθησαν.

«Οι ξεχασμένοι αυτοί θησαυροί του προφορικού αφηγηματικού λόγου χαρακτηρίζονται από την αφηγηματική χάρη, την κομψότητα του ύφους, την παραστατικότητα, τη λιτότητα και την αμεσότητα του λόγου, που σε συνδυασμό με το λαϊκό χιούμορ κάνουν τα παραμύθια της παράστασης ένα ευχάριστο και εκπαιδευτικό ταξίδι», εξηγεί ο σκηνοθέτης Τάσος Ράτζος.

Ένα εκπαιδευτικό, θεατρικό ταξίδι για παιδιά με κατασκευές, ζωντανή μουσική, κουκλοθέατρο και παντομίμα. Αφετηρία του, ο 1ος όροφος του νεοκλασσικού της Ερμού 11, ο οποίος «μεταμορφώνεται» σε σκηνικό για τρία ελληνικά λαϊκά παραμύθια: Η Mυλωνού από τη Νάξο, Ο κάβουρας και το φίδι, από την Αττική και Ο λαγός και οι βάτραχοι από την Κύπρο.

Παίζουν:Πέτρος Γούτας, Ειρήνη Παυλίδου, Σταμάτης Στάμογλου, Δήμητρα Χρυσάφη

Ζωντανή μουσική: Αδάμ Σιάγας, Δήμητρα Χρυσάφη

Εικαστική επιμέλεια-ενδυματολογία: Ιωάννα Παγιατάκη

Επιμέλεια κίνησης: Ειρήνη Καλογηρά

Επιστημονική συνεργάτης στο διαδραστικό μέρος: Μελίνα Χατζηγεωργίου

Περισσότερα για το Μικρό Βορρά http://mikrosvorras.blogspot.gr/ Υπεύθυνη επικοινωνίας: Δήμητρα Κεχαγιά 6945 542328, dimikehagia@gmail.com

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12
12+

Πόλη: 

Κόστος: 

6 ευρώ. Κρατήσεις θέσεων- Πληροφορίες: 6945 260308 (vodafone) & 6985 858932 (cosmote), mikrosvorras@gmail.com

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

25/11/2012 - 11:00