«Η Αλεπού, Ο Λύκος και ο Γαιδαρος» κουκλοθέατρο της X.A.N.Θ

Το παραμυθόδραμα «η Αλεπού, ο Λύκος και ο Γάιδαρος» προέρχεται ως ιδέα από τον πακτωλό των λαϊκών μας αφηγημάτων. Ίσως γι αυτό να έχει και τόσο ξεκάθαρους χαρακτήρες. Η Αλεπού, αδίστακτη και πονηρή, ο Λύκος, λαίμαργος, μονοκόμματος και ασυγκράτητος και τέλος ο Γάιδαρος, αθώος και ανυποψίαστος.

Δυο σαρκοφάγα και ένα φυτοφάγο, με όλη τη σημασία της συμβολικής τους φύσης, μάχονται ποιος τέλος θα επικρατήσει. Ο επιτιθέμενος που θέλει να τα παίρνει όλα, ή ο ακαταπόνητος ξωμάχος που αυγατίζει τη ζωή με τον ιδρώτα του; Η πραγματικότητα, που περισσότερο στηρίζεται στη δύναμη, δύσκολα αποφαίνεται σε τέτοιου είδους ερωτήματα. Όχι όμως και το παραμύθι. Εκεί ακόμα βασιλεύει η δικαιοσύνη.

Να γιατί το παραμυθόδραμα «η Αλεπού ο Λύκος και ο Γάιδαρος» βρίσκει τόση απήχηση στις παιδιάστικες ψυχές. Το δίκιο και το άδολο πάντα ταυτίζονται

θα στηθεί για τους μικρούς και τους μεγάλους φίλους στις 31/8 στη Θέρμη, στις 4/9 στο Τριάδι και στις 7/9 στο Ν.Ρύσιο

Εκεί λοιπόν οι κουκλοπαίκτριες Λεμονιά και Χριστίνα Μπήτιου θα δώσουν την ευκαιρία τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά να δημιουργήσουν το δικό τους παραμύθι και να το παίξουν, μαζί με άλλους, με κούκλες που θα κατασκευάσουν οι ίδιοι. Οι μικροί θα διασκεδάσουν και οι μεγάλοι θα νοσταλγήσουν τα ονειρικά ταξίδια των παιδικών χρόνων.

Το ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ της X.A.N.Θ 2310 241007 (X.A.N.Θ.) - 6936 985171. www.puppetry.gr

Η διάρκεια του «ΜΙΝΙ σεμιναρίου κούκλας θα είναι περίπου 2 ώρες.

Η Κατασκευή της θεατρικής κούκλας θα γίνει από διάφορα υλικά (γλυπτικές και ζωγραφικές αρχές)
Βασικές αρχές κίνησης της κούκλας – εμψύχωση κούκλας άμεσης κίνησης ώστε να φαίνεται ζωντανή: τρόπος που κοιτάζει, κινείται, σκέφτεται, εκφράζει συναισθήματα.
Στοιχεία σεναρίου
Σκοπός είναι η αφορμή για έκφραση , επικοινωνία και άσκησης της φαντασίας.

ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ που θέλουν να εκφραστούν μέσα από την κούκλα αλλά και να επικοινωνήσουν με τα παιδιά τους μέσα από την τέχνη του θεάτρου κούκλας.
(θα διανεμηθούν φυλλάδια)

info box

Για ηλικίες από: 

1-3
3-5
5-9

Πόλη: 

Κόστος: 

Γεν.εισοδος 6 ευρώ

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

20/10/2013 - 12:00
27/10/2013 - 12:00