Χριστουγεννιάτικο ημερολόγια με παιδικές καλτσούλες

Τα ωραιότερα δώρα έρχονται σε μικρά πακέτα …λένε! Γιατί λοιπόν να μην φτιάξετε αυτό το γιορτινό ημερολόγιο από παιδικές καλτσούλες που μπορεί να είναι από καλτσούλες του παιδιού σας που δεν του χωράνε πια ή που μας έχουν μείνει μονές ή ακόμη και από καινούργιες πολύχρωμες!

Σε κάθε μία θα βάλετε από ένα παιχνιδάκι κατάλληλο για την ηλικία του παιδιού σας ή ακόμη και σοκολάτες και καραμέλες. Μετά θα τις κρεμάσετε με μανταλάκια σε μία ωραία κορδέλα που θα στερεώσετε και (αν έχετε) ή στον τοίχο του δωματίου του ή σε κάποιο ράφι.

Από την 1η Δεκέμβρη κάθε μέρα το μικρούλι σας θα κατεβάζει από μία κάλτσα και θα παίρνει το δωράκι του!  Μετά μπορείτε να ξαναστερεώσετε την κάλτσα στην κορδέλα ώστε να μην χαλάσει η διακόσμηση!

Θα χρειαστείτε:

  • 24 κάλτσες
  • Κορδέλα
  • Αυτοκόλλητους αριθμούς
  • Στρογγυλά στίκερς
  • Μανταλάκια

    Χριστουγεννιάτικο ημερολόγια με παιδικές καλτσούλες

Οδηγίες

1. Διαλέξτε κάλτσες σε ζωηρά χρώματα και βάλτε τις σε σειρά ώστε να ταιριάζουν σαν χρώματα μεταξύ τους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά μεγέθη. Αφήστε κενό μεταξύ τους.

2. Κόψτε την κορδέλα σε μήκος που να χωράει και τις 24 κάλτσες με το κενό ανάμεσα και περιθώριο στις άκρες για το κρέμασμα. Η δική μας είχε μήκος 180 εκατ.

3. Χρησιμοποιήστε αυτοκόλλητους αριθμούς για τις ημερομηνίες κάθε κάλτσας από 1 – 24. Εάν η κάλτσα έχει πολλά χρώματα και ο αριθμός δεν φαίνεται κολλήστε ένα στρογγυλό άσπρο στίκερ και επάνω κολλήστε τον αριθμό.

4. Tack the ends of the ribbon to a railing or mantle; if you like, you can fasten the ribbon in several places to make a few swags.

5. Χρησιμοποιήστε τα μανταλάκια για να σερεώσετε τις κάλτσες. Αν έχετε λίγο χώρο βάλτε τις κάλτσες πιο κοντά την μία με την άλλη.

6. Βάλτε μέσα τα δωράκια. Αν κάποιο είναι πιο βαρύ στερεώστε την κάλτσα με δύο μανταλάκια.

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

1-3
3-5
5-9
9-12
12+