Χριστουγεννιάτικες κατασκευές - Ο Χιονάνθρωπος και ο Ρούντολφ

Πάρτε μπαστουνάκια από σενίλ (ξέρετε αυτά που τα χρησιμοποιούν για να καθαρίζουν τις πίπες) και πολύ κέφι μπορείτε να κάνετε ατελείωτες εφαρμογές σαν και αυτές που σας παρουσιάζουμε και είναι πολύ εύκολες!

Τι θα χρειαστούμε:

  • Μολύβι
  • 12 άσπρα μπαστουνάκια από σενίλ (μπορούμε να τα βρούμε και σε καταστήματα με είδη καπνιστών)
  • 2 μαύρα  μπαστουνάκια από σενίλ
  • 1 καφέ, ένα κόκκινο και ένα πορτοκαλί λεπτό μπαστουνάκι από σενίλ 5 brown chenille stems
  • 1 κόκκινο μπαστουνάκι από σενίλ
  • 1 ανοιχτό καφέ μπαστουνάκι από σενίλ
  • 1 χρυσό μπαστουνάκι από σενίλ (αν δεν βρείτε μπορείτε να τα βάψετε με σπρέυ)
  • 2 ματάκια χαντρίτσες
  • Κόλλα κατασκευών
  • Ψαλίδι, οδοντογλυφίδες

Πώς να το κάνετε:

Για τον χιονάνθρωπο:

  1. Ενώστε δύο άσπρα μπαστουνάκια σενίλ άκρη με άκρη.  Συνεχίστε και με τα άλλα μπαστουνάκια μέχρι να ενώσετε και τα 7 μπαστουνάκια φτιάχνοντας ένα πολύ μακρύ κορδόνι. (βλέπε φωτογραφία)
  2. Τυλίξτε τα ενωμένα μπαστουνάκια γύρω από ένα μολύβι ώστε να φτιάξετε μία μεγάλη μπάλα στη βάση του χιονάνθρωπου. (βλέπε φωτογραφία)
  3. Ενώστε με τον ίδιο τρόπο άλλα 3 μπαστουνάκια μαζί και τυλίξτε τα γύρω από το μολύβι, ώστε να σχηματίσουν την μεσαία μπάλα.
  4. Τυλίξτε ένα άσπρο μπαστουνάκι γύρω από το μολύβι ώστε να σχηματίσετε το κεφάλι.  (βλέπε φωτογραφία)
  5. Πάρτε το τελευταίο άσπρο μπαστουνάκι και περάστε το κατά μήκος και από τις τρεις μπάλες ώστε να σχηματιστεί ο χιονάνθρωπος. Βάλτε το στην άκρη. (βλέπε φωτογραφία)
  6. Τυλίξτε ένα μαύρο μπαστουνάκι γύρω από το δάκτυλό σας, ώστε να σχηματίσετε το γείσο του καπέλου.  Τυλίξτε το δεύτερο μαύρο μπαστουνάκι γύρω από ένα μολύβι ώστε να σχηματίσετε το πάνω μέρος του καπέλου. Στερεώστε το καπέλο στο όρθιο άσπρο μπαστουνάκι που στερεώσατε και το σώμα του χιονάνθρωπου. Σπρώξτε τα κομμάτια ώστε να ενωθούν και κρύψετε τις άκρες αν φαίνονται ώστε να φτιάξετε το αποτέλεσμα της φωτογραφίας.
  7. Κόψτε το λεπτό καφέ μπαστουνάκι σε 4 ίσια κομμάτια. Φτιάξτε τα χέρια στρίβοντας το ένα κομμάτι στο ένα τρίτο του μήκους του άλλου, ώστε να σχηματιστούν τα δάκτυλα.  Επαναλάβετε για το άλλο χέρι. Σπρώξτε τα χέρια στα δύο πλάγια του σώματος του χιονάνθρωπου. (βλέπε φωτογραφία)
  8. Κόψτε ένα μικρό κομματάκι από το πορτοκαλί μπαστουνάκι και στερεώστε το στο κεφάλι του χιονάνθρωπου για μύτη.
  9. Κόψτε το λεπτό κόκκινο μπαστουνάκι στη μέση και κόψτε το ένα μισό στα τρία. Τυλίξτε κάθε κομματάκι γύρω από μία οδοντογλυφίδα για να σχηματίσετε τα κουμπιά. Στερεώστε τα στο σώμα και κολλήστε όλα τα κομμάτια μεταξύ τους με διαφανή κόλλα για να στερεωθούν καλά

Για το ταρανδάκι:

  1. Για τον τάρανδο, ενώστε 3 καφέ μπαστουνάκια μεταξύ τους, όπως κάναμε για τον χιονάνθρωπο, και τυλίξτε τα γύρω από ένα μολύβι ώστε να σχηματίσετε ένα οβάλ κορμό. (βλέπε φωτογραφία)
  2. Λυγίστε 2 καφέ μπαστουνάκια στη μέση και τυλίξτε τα χαλαρά γύρω από ένα μολύβι ώστε να σχηματίσετε τα πόδια. Περάστε τα πόδια πάνω από το σώμα ώστε να στερεωθούν ( Να περάσουν μέσα από τον κορμό τα δυο μπροστινά και πιο πίσω, τα δύο πίσω πόδια). (βλέπε φωτογραφία)
  3. Κόψτε ένα μικρό κομμάτι από το καφέ μπαστουνάκι που έμεινε και λυγίστε το στα δύο.  Αυτή είναι η ουρά και μπορείτε να την βάλετε στο πίσω μέρος του σώματος. Τυλίξτε το υπόλοιπο καφέ μπαστουνάκι γύρω από το μολύβι, αφήνοντας περίπου 3 εκατοστά ίσιο. Σπρώξτε το ίσιο κομμάτι στο σώμα του τάρανδου ώστε να σχηματίσετε το λαιμό. Λυγίστε το διπλωμένο κομμάτι για να φτιάξετε το κεφάλι.  (βλέπε φωτογραφία)
  4. Κόψτε ένα κομμάτι κόκκινο σενίλ περίπου 10 εκατοστά και τυλίξτε το σε μία οδοντογλυφίδα αφήνοντας περίπου 2,5 εκατοστά ίσιο. Μπήξτε το ίσιο κομμάτι στο πρόσωπο να φτιάξετε την μύτη. (βλέπε φωτογραφία)
  5. Κόψετε το ανοιχτό καφέ μπαστουνάκι σε τρία κομμάτια. Λυγίστε το ένα τρίτο στη μέση για να φτιάξετε τα κέρατα. Διπλώσετε τα άλλα δύο κομμάτια στα απάνω μέρη των κεράτων και στερεώστε τα στην κορυφή του κεφαλιού. (βλέπε φωτογραφία)
  6. Στερεώστε όλα τα κομμάτια με διαφανή κόλλα και κολλήστε τα ματάκια.
  7. Κόψτε το χρυσό σενίλ σε τρία κομμάτια. Βάλτε το ένα κομμάτι γύρω από το λαιμό σαν κολλιέ.

Σημειώσεις:

  1. Για μικρότερα παιδιά μπορείτε να παραλείψετε λεπτομέρειες που περιλαμβάνουν μικρά κομμάτια όπως τα κουμπιά του χιονάνθρωπου, κλπ.
  2. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λιγότερα μπαστουνάκια σενίλ και τα αποτέλεσμα θα είναι πιο χαλαρό.
  3. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις κατασκευές για στολίδια Χριστουγεννιάτικου δένδρου εάν προσθέσετε θηλιά με κλωστή ή σενίλ στο επάνω μέρος, ώστε να μπορείτε να τα κρεμάσετε.

 

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12
12+