Χιονάνθρωποι στο σπίτι!

Μήπως βαρεθήκαμε να περιμένουμε το χιόνι; Ήρθε ο χειμώνας και ένας χιονάνθρωπος είναι ότι χρειάζεται! Τα μικρότερα παιδιά θα ενθουσιαστούν και εμείς θα τα κρατήσουμε μέσα και ήσυχα για λίγη ώρα!  


Μια και το χιόνι δεν είναι πολύ συνηθισμένο στις πόλεις ας το μιμηθούμε με μερικά κουτιά κορν φλαουρ και λίγη κρέμα ξυρίσματος και ας φτιάξουμε χιονάνθρωπους στη ζέστη του σπιτιού μας!

Θα χρειαστούμε:

  • 2 κουτιά κορν φλαουρ
  • 1 κρέμα ξυρίσματος σε σπρέυ
  • 1 κουτί χάρτινο ή πλαστικό (ακόμη και μεγάλο τάπερ κάνει)
  • 1 παλιό σεντόνι ή ακόμη και εφημερίδες
  • Διάφορα αντικείμενα που σας βρίσκονται στο σπίτι

 Πως θα το φτιάξουμε:
1. Αδειάστε τα κουτιά με το κορν φλαουρ μέσα στο κουτί ή στο τάπερ ή οτιδήποτε άλλο με αρκετά μεγάλη χωρητικότητα. Εδώ χρησιμοποιήσαμε ένα μεγάλο παλιό κουτί από δώρο με καπάκι. Το καπάκι μας χρησίμευσε για να το κλείσουμε όταν τα μικρά τελείωσαν το παιχνίδι αλλά είχε περισσέψει «χιόνι» και έτσι το σκεπάσαμε και το φυλάξαμε για άλλη μέρα. Μην ξεχάσετε να απλώσετε κάτω από το κουτί ένα παλιό σεντόνι ή εφημερίδες.

2. Προσθέστε την κρέμα ξυρίσματος μέσα στο κορν φλαουρ. Εμείς χρησιμοποιήσαμε σχεδόν όλο το σπρέυ.
 
3. Μαζέψτε ότι μικροπράγματα έχετε στο σπίτι και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να παίξουν τα παιδιά με το χιόνι. Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας… μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φύλλα, κλαράκια από τις γλάστρες σας ή τον κήπο αν έχετε, επίσης φασόλια, μακαρονάκια και άλλα είδη που σας βρίσκονται στην κουζίνα, ακόμη και καραμέλες!

4. Αφήστε τα μικρά να ανακατέψουν το κορν φλαουρ με την κρέμα ξυρίσματος μέχρι να σχηματιστεί μία σαν ζύμη που να θρυμματίζεται εύκολα και να πλάθεται έτσι ώστε να μπορείτε να σχηματίσετε μια μπάλα. Αν δεν πλάθεται προσθέστε λίγη κρέμα ακόμη.
   
5. Τα παιδιά μπορούν μετά να χρησιμοποιήσουν τα αντικείμενα που έχετε μαζέψει ώστε να «εξερευνήσουν» το χιόνι τους να παίξουν και να φτιάξουν ότι φανταστούν.  
 
6. Για να φτιάξουμε το χιονάνθρωπο θα πρέπει να φτιάξουμε μπάλες που θα τις ενώσουμε. Τα παιδιά βέβαια μπορεί να τον φτιάξουν πολύ διαφορετικά από ότι τον έχετε εσείς φανταστεί. Δεν πειράζει, η ουσία είναι να διασκεδάσουν και να χρησιμοποιήσουν την φαντασία τους!
 
Μόλις κοιμήθηκαν τα παιδιά έφτιαξα και εγώ ένα… καλλιτεχνικό χιονάνθρωπο, όπως τον βλέπετε παραπάνω! Ομολογώ ότι το διασκέδασα πολύ!!
 
Όταν τα παιδιά  (ή εσείς!) έχετε παίξει αρκετά με το «χιόνι», θα έχει πέσει αρκετό πάνω στο σεντόνι. Οπότε το καθάρισμα είναι εύκολο.   
Απλά βάλτε όλα τα υλικά μέσα στο κουτί και σκεπάστε το. Μεταφέρετέ το κάπου που να μην ενοχλεί και μαζέψτε προσεκτικά το σεντόνι. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το τινάξετε έξω και να το διπλώσετε ξανά για .. μελλοντική χρήση.
 

info box

Για ηλικίες από: 

3-5