Χιονάνθρωποι από κάλτσες!

Τώρα που επιτέλους είδαμε χιόνια (έστω και με ταλαιπωρίες) και τα παιδιά έμειναν σπίτι μπορούμε να τα απασχολήσουμε φτιάχνοντας χιονάνθρωπους όχι από χιόνια αλλά από …κάλτσες! Μπορούμε να κάνουμε ολόκληρη παρέα ώστε να παίζουν τα παιδιά και να μας θυμίζουν τις χειμωνιάτικες μέρες!


Θα χρειαστούμε ένα ζευγάρι παλιές άσπρες κάλτσες μέχρι τη μέση της γάμπας ή μακρύτερες. Βασικά αν έχουμε κάλτσες μέχρι το γόνατο θα χρειαστούμε μόνο μία.

Υλικά:

  • Ρύζι ή άλλο όσπριο για να τις γεμίσουμε.

  • Κορδέλα ή σπαγκάκι

  • Λαστιχάκια

  • Κουμπιά

  • Κάτι για να φτιάξουμε τη μύτη (μία στρογγυλή μπίλια ξύλινη ή κάτι παρόμοιο)

Πως να το φτιάξετε:

  1. Πρώτα κόβουμε το επάνω μέρος της κάλτσας έως την φτέρνα.
  2. Γυρίζουμε ανάποδα την κάλτσα και στερεώστε το κομμένο μέρος με ένα λαστιχάκι. Μετά γυρίζουμε πάλι την κάλτσα από την καλή.
  3. Γεμίζουμε την κάλτσα με ρύζι. Δοκιμάστε πόσο θα ρίξετε ώστε να σχηματιστεί ένα ωραίο σχήμα στη βάση και να στερεώνεται καλά όρθια.
  4. Κλείνουμε το επάνω μέρος της κάλτσας με ένα λαστιχάκι και βάζουμε άλλο ένα στα τρία τέταρτα από τη βάση, ώστε να σχηματιστεί το κεφάλι του χιονάνθρωπου.
  5. Τώρα διακοσμήστε! Δένουμε ένα μαντήλι (από κάποιο κουρελάκι που θα έχετε) γύρω από το λαιμό του και προσθέτουμε μάτια, μύτη και κουμπιά. Μπορείτε πολύ εύκολα να χρησιμοποιήσετε καρφίτσες διακοσμητικές με στρογγυλό κεφαλάκι ή πινεζούλες.
  6. Μετά αυτοσχεδιάζουμε! Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την μύτη της κάλτσας ώστε να φτιάξουμε ένα σκουφάκι!
  7. Ράβουμε ή κολλάμε τα κουμπιά και προσθέτουμε και άλλα διακοσμητικά αν θέλουμε όπως φιόγκους, κορδέλες και ότι άλλο φανταστούμε ότι θα κάνει τον χιονάνθρωπό μας ομορφότερο!

Πηγή: http://www.joybobo.com

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12