Χιονάνθρωποι από ανακυκλώσιμα υλικά

Τώρα που άρχισε το κρύο μήπως είναι καιρός να ετοιμαζόμαστε για χιόνια … και να φτιάξουμε πολύ εύκολα χιονάνθρωπους; Αφήστε που μπορεί να τους βάλουμε για διακόσμηση στο χριστουγεννιάτικο σπίτι μας!


Αυτά τα …θαυματουργά ρολά υγείας (φαντάζομαι ότι μετά από τόσες κατασκευές θα έχετε αρχίσει να τα μαζεύετε!) θα κάνουν όλη τη δουλειά…

....Αααα.. και κάτι μονές παιδικές κάλτσες που όλο και βρίσκονται στο σπίτι, δεν είναι για πέταμα! (Αλήθεια, που πάνε οι άλλες μονές κάλτσες;; …μυστήριο!)

Πως να τους φτιάξετε :

1.Λοιπόν, πρώτα παίρνουμε το ρολό και το βάφουμε άσπρο.

2. Μετά παίρνουμε μία κάλτσα. Κόβουμε το επάνω μέρος, αυτό που έχει το λάστιχο, για να το χρησιμοποιήσουμε σαν σκούφο. Δένουμε την επάνω άκρη με ένα σπαγκάκι σφικτά για την κορυφή .. και έτοιμο.

3. Απλώνουμε κόλλα γύρω γύρω από το επάνω μέρος του ρολού και κολλάμε το σκούφο.

4. Κόβουμε τώρα την υπόλοιπη κάλτσα, εκεί που είναι η πατούσα, διαγώνια (για να βγει μεγαλύτερο) και έχουμε ένα ρολό. Κόβουμε τη μία άκρη και έχουμε μία μακρόστενη λουρίδα. Αυτό θα είναι το κασκόλ του. Δέστε το γύρω γύρω με ένα κόμπο.

5. Με ένα μαρκαδόρο σχηματίζουμε μάτια, μύτη στόμα. Φροντίστε να φαίνονται όπως αυτά του χιονάνθρωπου. Αν θέλετε μπορείτε να κολλήσετε ματάκια χαντρούλες.

6. Κόψτε από τσόχα ή χρωματιστό χαρτί κουμπιά και κολλήστε τα.

Έτοιμα!

* Εκτός από διακοσμητικά μπορείτε, αν φτιάξετε 6 και πάρετε και ένα μπαλάκι πλαστικό, να τα χρησιμοποιήσετε για να παίξετε μπόουλινγκ!

* Ή ακόμη να βάλετε μερικά γλυκάκια μέσα στο ρολό, αν κολλήσετε από κάτω ένα χαρτόνι ή ένα κομμάτι αφρολέξ ώστε να μην πέσουν.

Ιδέα από το http://www.redtedart.com

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12