Φτιάξτε αποκριάτικες στολές -Lego ανθρωπάκι

Τα αγόρια λατρεύουν τα Lego! Χρησιμοποιείστε λοιπόν δύο χαρτόκουτα για να μεταμφιέσετε τον μικρούλη σας σε ένα ζωντανό παιχνίδι!!


Υλικά
•    Ένα μεγάλο χαρτόκουτο (να καλύπτει τους ώμους του παιδιού)
•    7 Πλαστικά ποτηράκια ή κυπελάκια από μαργαρίνη ή γιαούρτι
•    Μέτρο, μαχαιράκι, μολύβι
•    Κόλλα (κατά προτίμηση θερμή με πιστολέτο)
•    Ένα μικρό ρηχό κουτί που να χωράει στο κεφάλι του παιδιούLego
•    Μπογιά σε σπρέι
•    Ένα κασκέτο
•    Σελλοτέιπ διπλής όψης
•    Φούτερ, παντελόνι, γάντια κόκκινα


Οδηγίες

1.     Για να φτιάξετε το σώμα: Μετρήστε την περιφέρεια του κεφαλιού του παιδιού και μετά χρησιμοποιώντας το μαχαιράκι, κόψτε έναν ίσιο κύκλο στην κορυφή του κουτιού περίπου 5 εκατοστά από την μπροστινή άκρη. Κόψτε από μία τρύπα για τα χέρια σε κάθε πλαϊνή άκρη, στο επάνω μέρος. Δοκιμάστε το στο παιδί και κάνετε τις διορθώσεις που χρειάζεται

2.     Τώρα, ξαπλώστε το κουτί (ο λαιμός στο επάνω μέρος) και τοποθετήστε τα ποτηράκια (ώστε να σχηματίζουν το lego. Με το μολύβι σχεδιάστε την περίμετρο του κάθε ποτηριού εκεί που πρέπει να τοποθετηθούν. Κολλήστε με ισχυρή κόλλα το στόμιο των ποτηριών επάνω στα σημεία που έχετε μαρκάρει. Κολλήστε έτσι και τα 6 ποτηράκια.

3.     Κολλήστε το ποτηράκι που σας έμεινε με τον ίδιο τρόπο επάνω στην κορυφή του μικρού κουτιού. Σε ένα καλά αεριζόμενο χώρο (κατά προτίμηση έξω) βάψετε με σπρέι και τα δύο κουτιά.  

4.    Για να φτιάξετε το καπέλο: Φορέστε στο παιδί το κασκέτο με το γείσο προς τα πίσω. Κολλήστε σελλοτέιπ διπλής όψης στην κορυφή του καπέλου. Εφαρμόστε το κουτί επάνω στο κασκέτο, ώστε να φτάσει μέχρι το γείσο στο πίσω μέρος.  
Βεβαιωθείτε ότι το κουτί είναι στο σωστό μέγεθος ώστε τα χεράκια του παιδιού να βγαίνουν από τις μασχάλες και να είναι ελεύθερα γιατί αλλιώς το παιδί θα κουραστεί.

Παραλλαγές:

Ακριβώς όπως τα αληθινά LEGO, αυτό το κουστούμι μπορεί να έχει διάφορες παραλλαγές ανάλογα με το μέγεθος των κουτιών και το μέγεθος των ποτηριών που θα χρησιμοποιήσετε. Στις φωτογραφίες έχουν χρησιμοποιηθεί κουτάκια από μαργαρίνη, έτσι το αποτέλεσμα είναι σαν τα μεγάλα κομμάτια LEGO. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμη και 35 μικρά ποτηράκια και να σχεδιάσετε (διαχωρήσετε) 8 τουβλάκια με μαύρο μαρκαδόρο.

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

1-3
3-5
5-9
9-12
12+