Φτιάξτε ένα χειροποίητο Πασχαλινό καλάθι!

Φτιάξτε απλά και διασκεδαστικά όμορφα καλαθάκια που μπορείτε να βάλετε μέσα ότι θέλετε!!

Υλικά:

  • Μπαλόνι
  • Χαρτιά
  • Ψαλίδι
  • Κόλλα για χειροτεχνία

Πως να το φτιάξουμε :Φτιάξτε ένα χειροποίητο Πασχαλινό καλάθι!

  1. Ξεκινήστε φουσκώνοντας ένα μπαλόνι στο μέγεθος που θέλετε το καλάθι σας.
  2. Ετοιμάστε τα κομμάτια των χαρτιών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχεδόν κάθε είδος χρωματιστού χαρτιού, αρκεί να μην είναι πολύ χοντρό και βαρύ. Τα χρωματιστά χαρτιά κατασκευών ή ζωγραφικής είναι ότι πρέπει. Κόψτε τα χαρτιά σε λωρίδες.
  3. Προσέξτε το πάχος. Αν κόψετε φαρδιές λωρίδες θα καλύψουν την επιφάνια γρηγορότερα αλλά δεν θα έχουν ευλυγισία και το αποτέλεσμα δεν θα είναι ωραίο. Το καλύτερο είναι να κόψετε λωρίδες διαφορετικού πάχους.
  4. Πάρτε ένα πινέλο και περάστε το μισό μπαλόνι με κόλλα – πάστα για χειροτεχνία (διαφανή) που μπορείτε να τη βρείτε σε καταστήματα χειροτεχνίας, αλλά μπορείτε και να φτιάξετε μόνη σας, ανακατεύοντας γλουτολίνη (κόλλα για ταπετσαρίες που θα διαλύσουμε σύμφωνα με τις οδηγίες) και ατλακολ κρυσταλιζέ.
  5. Αρχίστε να τοποθετείτε τις λωρίδες στο μπαλόνι σας. Δουλέψτε γρήγορα να μην στεγνώσει η κόλλα
  6. Όταν τα κομμάτια αρχίσουν να καλύπτουν το ένα το άλλο απλώστε και άλλη κόλλα επάνω στο χαρτί ώστε να κολλήσουν μεταξύ τους. Συνεχίστε να κολλάτε χαρτιά μέχρις ότου να καλυφθεί τελείως το μισό μπαλόνι.
  7. Αν έχετε κάπου κενά κολλήστε μικρά τετράγωνα χαρτιά σαν μπαλώματα, ώστε να καλύψουν τελείως τα κενά.
  8. Προσέξτε ο συνδυασμός των χρωμάτων να είναι αρμονικός.Φτιάξτε ένα χειροποίητο Πασχαλινό καλάθι!
  9. Όταν είσαστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα, περάστε ένα στρώμα κόλλα επάνω από όλη την κατασκευή προσέχοντας να το καλύψει όλο και να μην έχει στεγνά μέρη. Αφήστε το μπαλόνι σας σε δροσερό μέρος μέχρι την άλλη μέρα και βεβαιωθείτε ότι κάθε στρώμα έχει στεγνώσει εντελώς.
  10. Την επόμενη μέρα μπορεί το μπαλόνι σας να έχει συρρικνωθεί λίγο. Μην ανησυχείτε… θα είναι χαριτωμένο!
  11. Το μίγμα κόλλας που χρησιμοποιήσατε, ενώ είχε άσπρο χρώμα όταν το βάλατε, θα πρέπει τώρα να έχει γίνει διάφανο. Αν δείτε κάποιες μεριές θολές, σημαίνει ότι η κόλλα δεν έχει στεγνώσει τελείως και πρέπει να περιμένετε λίγο ακόμη.
  12. Τώρα τρυπήστε το μπαλόνι!
  13. Αφαιρέστε με προσοχή τα κομμάτια του μπαλονιού από μέσα και έχετε ένα ωραίο καλαθάκι – αυγό, να το γεμίσετε με ότι θέλετε
  14. Εδώ βάλαμε τα πολύχρωμα χαρτάκια που περίσσεψαν.

Για το Πάσχα μπορείτε να βάλετε πράσινο ψεύτικο γρασίδι και μικρά σοκολατένια αυγουλάκια ή κοτοπουλάκια! Προσέξτε μόνο μην το βαρύνετε πολύ.

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+