Τσόχινη θήκη για μολύβια από ρολό τουαλέτας

Είναι απίστευτο πόσες κατασκευές μπορούμε να κάνουμε από ρολά τουαλέτας. Γι αυτό βάλτε στο μπάνιο σας μία πλαστική σακούλα και όταν το χαρτί τουαλέτας τελειώνει βάζετε μέσα το ρολό. Είναι απίστευτο πόσο γρήγορα γεμίζει η σακούλα! Μετά είσαστε πανέτοιμοι για κατασκευές!

Σήμερα ας φτιάξουμε μία πολύ περιποιημένη θήκη για μολύβια (μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και για άλλα αντικείμενα) με λίγη τσόχα και ράψιμο! Αν δεν είσαστε καλή στο ράψιμο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κόλλα.  Τόσο απλά!
 
Θα χρειαστείτε:

  • Δύο άδεια ρολά τουαλέτας (αν θέλετε μεγάλη θήκη μπορείτε να το κάνετε και με ρολό κουζίνας)
  • Τσόχα
  • Φερμουάρ
  • Χαρτόνι
  • Βελόνα και κλωστή ή κόλλα
  • Ψαλίδι, κολλητική ταινία

Πως θα το φτιάξετε:

Βήμα 1: Κόψτε το ένα από τα δύο ρολά στο 1/3. 
Βήμα 2: Ενώστε το μεγαλύτερο μέρος του ρολού που κόψατε με το άλλο ρολό, με φαρδιά κολλητική ταινία ή σελλοτέιπ.
Βήμα 3: Κόψτε ένα μακρόστενο κομμάτι τσόχα αρκετά μεγάλο ώστε να καλύπτει και τα δύο ρολά. Αφήστε ένα πόντο περιθώριο για το ράψιμο ή κόλλημα.
Κόψτε το σε δύο κομμάτια στο μήκος του μικρού ρολού. Ράψτε το φερμουάρ ενώνοντας πάλι τα δύο κομμάτια.  Το φερμουάρ πρέπει να είναι σε μέγεθος λίγο μικρότερο από το πλάτος της τσόχας (την περίμετρο του ρολού).
Βήμα 4: Διπλώστε το στη μέση και ράψτε τις άκρες.
Βήμα 5: Περάστε μέσα τα ρολά. Αν θέλετε βάλτε και λίγη κόλλα στο εξωτερικό των ρολών ώστε να στερεωθούν καλύτερα.
Βήμα 6: Πάρτε ένα κομμάτι χαρτόνι και κόψτε δύο ίδιους κύκλους. Η διάμετρος του κύκλου θα πρέπει να είναι ίδια με την διάμετρο του ρολού. Αν δεν έχετε χαρτόνι μπορείτε να κόψετε ένα άλλο ρολό να το ισιώσετε να γίνει ορθογώνιο και να κόψετε από εκεί τους κύκλους. Επειδή αυτό θα είναι η βάση για τη θήκη σας, αν σας φαίνεται λεπτό το χαρτόνι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο ή τρεις κύκλους μαζί.
Βήμα 7: Προσθέστε ένα κομμάτι στρογγυλή τσόχα σε καθένα. 
Βήμα 8: Ράψτε τα δύο κομμάτια τσόχα επάνω και κάτω στην κυλινδρική βάση. 
Βήμα 9: Έτοιμο!! Ελπίζω να σας αρέσει. Αν θέλετε κάτι ξεχωριστό μπορείτε να διακοσμήσετε και το εσωτερικό των ρολών!!  Αυτό βέβαια θα είναι πιο δύσκολο!

Πηγή:http://onelmon.com

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12
12+