Τρίλιζα από χιονάνθρωπους!

Παιχνίδια που όλοι παίζαμε όταν είμαστε παιδιά είναι πολύ επίκαιρα το χειμώνα να τα ξαναπαίξουμε με τα παιδιά μας όταν ο καιρός είναι βροχερός. Και βέβαια όταν τα φτιάξουμε μαζί με τα παιδιά μας το διασκεδάζουμε ακόμα πιο πολύ.

Ας παίξουμε λοιπόν μία τρίλιζα από χιονανθρωπάκια και ταρανδάκια, τον όλαφ και τον σβεν, που θα φτιάξουμε από φελλούς. Είναι πολύ απλό..  

Θα χρειαστούμε

  • 10 φελλούς από κρασί ή σαμπάνια

  • Ακρυλικές βαφές –καφέ και άσπρη- και πινέλα

  • Ένα τετράγωνο κομμάτι τσόχα σε ότι χρώμα θέλετε

  • Μικρά κομμάτια τσόχα σε μπεζ και μαύρο χρώμα για τα κέρατα

  • Κόλλα για ύφασμα

Πως το φτιάχνουμε

  1. Βάψτε με την ακρυλική μπογιά 5 φελλούς καφέ και 5 άσπρους και αφήστε τους να στεγνώσουν.
     
  2. Για να φτιάξετε τον χιονάνθρωπο Όλαφ, ζωγραφίστε με μαύρη μπογιά και ένα λεπτό πινελάκι τα μάτια, τα φρύδια και τα κουμπιά. Με πορτοκαλί μπογιά ζωγραφίστε τη μύτη. Κόψτε από την μαύρη τσόχα τα μαλλιά όπως βλέπετε στη φωτογραφία.
     
  3. Για να φτιάξετε τον τάρανδο Σβεν, το μόνο που θα ζωγραφίσετε είναι άσπρα στρογγυλά με μαύρες κουκίδες για ματάκια στους καφέ φελλούς. Θα κόψετε από την μπεζ τσόχα κερατάκια και κολλήστε τα δεξιά και αριστερά στο κεφάλι με την κόλλα.
     
  4. Για τη βάση του παιχνιδιού πάρτε το τετράγωνο κομμάτι τσόχας και απλά ράψτε ζιγκ ζαγκ γραμμές με άσπρη κλωστή εάν έχετε ραπτομηχανή ώστε να σχηματιστούν μεγάλα τετράγωνα. Εάν δεν έχετε μπορείτε πάλι με άσπρη κλωστή να μαρκάρετε (μέσα έξω βελονιές) ώστε να έχετε παρόμοιο αποτέλεσμα. Βέβαια πιο απλά μπορείτε να σχεδιάσετε τα τετράγωνα με άσπρη κιμωλία. Και φυσικά μπορείτε αν δεν έχετε τσόχα να σχεδιάσετε τα τετράγωνα πάνω σε ένα τετράγωνο χαρτόνι.
     
  5. Το παιχνίδι θα είναι το ίδιο και θα είναι και ένα ωραίο διακοσμητικό.
     
  6. Καλή διασκέδαση!!

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+