Τούρτα Μίνιον ή «Εγώ ο απαισιότατος»!

Τώρα που προβάλλεται το έργο ποιό παιδάκι (αλλά και μεγάλοι) δεν έχουν ενθουσιαστεί με τα «Μίνιον»! Έχετε σκεφτεί όμως να κάνετε μία τούρτα με «Μίνιον»; Την βρήκαμε και την αναδημοσιεύουμε. Όλοι θα την λατρέψουν … είναι σίγουρο!

Θα χρειαστείτε ένα μακρόστενο ταψί για τη βάση παντεσπάνι που μπορείτε να φτιάξετε πολύ εύκολα μόνοι σας.

Υλικά

  • 125 γρ.ζάχαρη

  • 140 γρ.αλεύρι

  • 5 αυγά

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τη ζάχαρη μαζί με τα αυγά έως ότου αφρατέψουν. Προσθέτουμε το κοκκινισμένο αλεύρι ανακατεύοντας μαλακά με μία κουτάλα. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί διαμέτρου 20-22 εκ. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά.
     
  2. Βέβαια μπορείτε να φτιάξετε και τη ζύμη από το αγαπημένο σας κέικ που θα το ψήσετε σε μακρόστενο ταψί ή να πάρετε έτοιμο μίγμα παντεσπάνι ή κέικ.
     
  3. Όταν ψηθεί βγάλτε το από το ταψί και ακουμπήστε το σε ένα φύλλο λαδόκολλα. Κόψτε προσεκτικά με κοφτερό μαχαιράκι γύρω γύρο ώστε να σχηματιστεί ένα οβάλ μακρόστενο σχήμα. –Τα περισσεύματα δεν τα πετάμε βέβαια. Εάν τα κόψουμε σε κομματάκια και τα σιροπιάσουμε μπορούμε να βάλουμε από πάνω φρούτα ή μερέντα ή ζελέ και σαντιγύ και να τα σερβίρουμε σε μπωλάκια για ένα πολύ νόστιμο επιδόρπιο ή να τα κάνουμε cake pops!
     
  4. Κόψτε την κάτω πλευρά ίσια ώστε να σχηματιστεί η βάση της τούρτας.
     
  5. Χτυπήστε στο μίξερ ένα κουτί φυτική σαντιγύ με ένα κουτί ζαχαρούχο γάλα αδιάλυτο μέχρι να φουσκώσει. Εάν θέλετε προσθέστε ένα χαρτάκι βανίλια για γεύση. Πάρτε τα 3/4 της ποσότητας και προσθέστε 2-3 σταγόνες κίτρινο χρώμα για τρόφιμα (food coloring). Εάν χρειαστεί προσθέστε λίγο ακόμα έως ότου η σαντιγύ πάρει χρώμα έντονο κίτρινο.
     
  6. Καλύψτε όλη τη βάση με τη σαντιγύ σε ένα λεπτό στρώμα. Αυτό το στρώμα δεν χρειάζεται να είναι τέλειο γιατί θα καλύψει όλα τα εξογκώματα που πιθανόν να έχει το παντεσπάνι. Βάλτε το στο ψυγείο για μισή ώρα.
     
  7. Βγάλτε το από το ψυγείο και αλείψτε άλλο ένα στρώμα σαντιγύ. Με μία σπάτουλα ισιώστε το όσο μπορείτε. Ξαναβάλτε στο ψυγείο για άλλο ένα τέταρτο τουλάχιστον ώστε να στερεοποιηθεί η κρέμα.
     
  8. Όταν παγώσει η κρέμα χαράξτε με ένα μαχαίρι μία καμπύλη γραμμή περίπου 10 εκατοστά από τη βάση, όπως βλέπετε στη φωτογραφία.
     
  9. Πάρτε μία ποσότητα από την υπόλοιπη σαντιγύ και ανακατέψτε την με μπλε βρώσιμο χρώμα. Αλείψτε το κάτω μέρος του κέικ μέχρι τη γραμμή που χαράξατε.
     
  10. Πάρτε να έχετε μία λεπτή καραμελλένια κλωστή και βάλτε την επάνω στη γραμμη που χαράξατε. Εάν δεν βρείτε μπορείτε να βάλετε μία λεπτη γραμμά από σοκολάτα σε σωληνάριο που υπάρχει στα super market. Βάλτε στο ψυγείο για 30-45 λεπτά.
     
  11. Για το μάτι του «μίνιον» πάρτε ένα γεμιστό μπισκότο σοκολάτα με κρέμα, χωρίστε το και κρατήστε αυτό με την κρέμα. Προσθέστε όση σαντιγύ σας έχει μείνει.
     
  12. Βάλτε επάνω στην κρέμα ένα σοκολατάκι στρογγυλο (smarties ή σταγονίτσα) στο κάτω μέρος του μπισκότου. Μπορείτε βέβαια να το βάλετε και στο κέντρο αν θέλετε το «μίνιον» να κοιτάει μπροστά.
     
  13. Πάρτε και «ζυμώστε» πέντε σοκολατένιες μαλακές καραμέλες.
     
  14. Όταν μαλακώσουν σχηματίστε ένα κορδόνι στρίβοντας με τις παλάμες σας και σχηματίστε ένα κύκλο λίγο μεγαλύτερο από το μπισκότο που έχετε για μάτι.
     
  15. Προσεκτικά αλείψτε το με ότι σιρόπι έτοιμο έχετε (αραιωμένο) και ρίξτε από πάνω ζάχαρη (αν βρείτε ασημένια είναι καλύτερα), μέχρι να το καλύψει
     
  16. Βγάλτε την τούρτα από το ψυγείο. Προσεκτικά αφαιρέστε τη λαδόκολα και τοποθετήστε την σε μία μακρόστενη πιατέλα. Μπορείτε να τη βάλε τε σε μία μαύρη επιφάνεια κοπής για να είναι ίσια ή να καλύψετε την επιφάνεια κοπής με μία μαύρη ζελατίνα. Τοποθετήστε το μάτι στο κέντρο του επάνω μέρους και βάλτε το κύκλο με τη ζάχαρη γύρω από το μάτι.
     
  17. Βάλτε δύο σοκολατάκια στο κάτω μπλε μέρος για κουμπιά.
     
  18. Τώρα χρησιμοποιώντας πάλι την καραμελένια κλωστή ή σωληνάριο σοκολάτας φτιάξτε το στόμα.
     
  19. Βάλτε επίσης τα μαλλιά. Αν δεν έχετε την κλωστή μπορείτε να βάλετε κομματάκια τρούφα ή λεπτά jelly beans.
     
  20. Μαρκάρετε γύρω γύρω από το σακκάκι και όλη την τούρτα. Μπορείτε να βρείτε κορδόνι από γλυκόριζα ή να βάλετε και πάλι γλάσο σοκολάτας με το ειδικό στόμιο.
     
  21. Τελειώστε χαράζοντας δύο γραμμές δεξιά και αριστερά του ματιού με σοκολάτα πλάτους 3 -4 εκατ. και γεμίστε το με σοκολάτα. Ισιώστε προσεκτικά να είναι λεία.

Καλή διασκέδαση !!!
 

Την ιδέα την πήραμε απο το http://www.bettycrocker.com αλλά κάναμε αρκετές αλλαγές για να βγεί με υλικά που να βρείτε εύκολα

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+