Τα τυροπιτάκια της γιαγιάς Μαρίας

Άλλο ένα νόστιμο και εύκολο κολατσιό για τα παιδιά που αγαπούν ιδιαιτέρως τα τυριά. Κατάλληλα για το σχολείο αντί για τις τυρόπιτες των κυλικείων γιατί χάρη στο ελαιόλαδο τρώγονται και κρύα

Πολύ εύκολη συνταγή, τα παιδιά μπορούν άνετα ν’ ανοίξουν το φύλλο μόνα τους ή με μικρή βοήθεια. Επίσης, διασκεδάζουν πολύ με το ζύμωμα και το κοσκίνισμα!

ΤΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΑΣ – 40 τεμ.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  • 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 200 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
  • 200 γραμμάρια αγνό παρθένο ελαιόλαδο ΨΗΛΗ ΡΑΧΗ
  • λίγο αλάτι
  • λίγο αλεύρι ή λίγο νισεστέ για το ζύμωμα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 100 γραμμάρια τυρί φέτα
  • 150 γραμμάρια ανθότυρο
  • 1 αβγό ΒΛΑΧΑΚΗ – μεσαίο μέγεθος
  • δυόσμος

ΕΡΓΑΛΕΙΑ

  • ζυγαριά
  • σπάτουλα σιλικόνης ή ξύλινη κουτάλα
  • κόσκινο
  • λαδόκολλα
  • πινέλο
  • μπωλ
  • mixer – όχι απαραίτητο
  • στρογγυλή coupe-pâte
  • πλάστης

ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ

  1. Ζυγίζουμε και μετράμε όλα μας τα υλικά

  2. Βάζουμε το γιαούρτι με το λάδι στο mixer και χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα. Εναλλακτικά, μπορούμε να τα βάλουμε σε ένα μεγάλο μπωλ και να ανακατέψουμε πολύ καλά με τη σπάτουλα

  3. Βάζουμε μείγμα μας σε ένα μεγάλο μπωλ και προσθέτουμε το αλεύρι με το αλάτι λίγο λίγο κοσκινίζοντας

  4. Ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας, σκεπάζουμε με μία πετσέτα  και αφήνουμε το μείγμα μας να ξεκουραστεί για μισή ώρα περίπου

  5. Εν τω μεταξύ σε ένα άλλο μπωλ βάζουμε τη φέτα με το ανθότυρο και τα λιώνουμε με ένα πιρούνι

  6. Προσθέτουμε το αβγό και το δυόσμο και ανακατεύουμε καλά

  7. Παίρνουμε λίγη ζύμη, πασπαλίζουμε τον πάγκο εργασίας με λίγο αλεύρι και με τον πλάστη ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο

  8. Κόβουμε με την coupe-pâte ένα στρογγυλό κομμάτι και στη μέση βάζουμε λίγο από το μείγμα των τυριών

  9. Διπλώνουμε το πιτάκι και πιέζουμε ελαφριά τις άκρες με τα δάκτυλα για να κλείσει καλά

  10. Με ένα πινέλο αλείφουμε με λίγο νεράκι και τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου αφού έχουμε στρώσει μία λαδόκολλα

  11. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και ψήνουμε για 20΄λεπτά περίπου

    ΚΑΛΗ  ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Την συνταγή μας έδωσαν τα ΓλύκαΜαγειρεματα (http://www.glykamageiremata.gr)

Τα Γλυκαμαγειρέματα πραγματοποιούν κάθε βδομάδα εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής για παιδιά 3-14 ετών

Για πληροφορίες επικοινωνίστε με την Φανή Ματσινοπούλου: 210 86 26 606 – 693 24 79 119 ή δείτε τα εργαστήρια στις εκδηλώσεις του pamebolta.gr

ΧΟΡΗΓΟΙ: ΑΥΓΑ ΒΛΑΧΑΚΗ & ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+

Σχόλια

Νόστιμα

πραγματικά ... φοβερα εύκολο και νόστιμο!!!