Τα Σοκολατένια Μπισκότα της Μαριάννας

Δώστε στα παιδιά την ευκαιρία να κάνουν τις δικές τους συνταγές, πείτε τους μπράβο και κεράστε τους φίλους σας. Ενθουσιάζονται, τονώνεται η αυτοπεποίθησή τους, επιβεβαιώνονται και έχουν ένα ισχυρό κίνητρο να λαμβάνουν μέρος στις οικογενειακές διαδικασίες.

Η Μαριάννα είναι μόνο 9 ετών και μαθήτρια στα ΓλύκαΜαγειρεματα κάθε Σάββατο. Πριν από λίγο καιρό μας κέρασε αυτά τα καταπληκτικά μπισκότα που έφτιαξε μόνη της και όλοι ενθουσιαστήκαμε. Για να την τιμήσω έδωσα στη συνταγή το όνομά της και τη μοιράζομαι μαζί σας ·       

ΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑΣ (40 τεμάχια)

ΥΛΙΚΑ

  • 125 γραμμάρια αγελαδινό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

  • 125 γραμμάρια κρέμα φουντουκιού

  • 90 γραμμάρια καστανή ζάχαρη

  • 90 γραμμάρια άχνη ζάχαρη

  • 1 αβγό ΒΛΑΧΑΚΗ

  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

  • 200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 20 γραμμάρια σκόνη κακάο

  • 1 πρέζα αλάτι

  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού bakingpowder

ΕΡΓΑΛΕΙΑ

  • ζυγαριά

  • μπωλ

  • σπάτουλα σιλικόνης ή ξύλινη

  • κόσκινο

  • δοσομετρητής κουταλιού

  • mixer

  • λαδόκολλα

  • σχάρα

ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ

  • Ζυγίζουμε και μετράμε όλα μας τα υλικά

  • Σε ένα μπωλ βάζουμε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι, το bakingpowder και ανακατεύουμε καλά

  • Τοποθετούμε στον κάδο του mixer την καστανή ζάχαρη, το βούτυρο, την κρέμα φουντουκιού και τη άχνη ζάχαρη κοσκινίζοντας. Χτυπάμε με το εργαλείο που λέγεται σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι το μείγμα μας να γίνει μαλακό και αφράτο

  • Σε ένα μπωλάκι σπάμε το αβγό και το χτυπάμε λίγο με ένα πιρούνι. Το ρίχνουμε στο mixer, προσθέτουμε τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα χαμηλώνοντας λίγο την ταχύτητα

  • Ρίχνουμε το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά κοσκινίζοντας και ανακατεύοντας συνέχεια με τη σπάτουλα ώσπου να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα

  • Στρώνουμε μία λαδόκολλα στο ταψάκι του φούρνου και με ένα κουτάλι παίρνουμε μικρή ποσότητα από το μείγμα μας και τοποθετούμε σε απόσταση γιατί τα μπισκότα μας απλώνουν

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170C και ψήνουμε για 15΄λεπτά περίπου

  • Αφήνουμε πάνω σε μία σχάρα για να κρυώσουν καλά

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Την συνταγή μας έδωσαν τα ΓλύκαΜαγειρεματα (http://www.glykamageiremata.gr)

Τα Γλυκαμαγειρέματα πραγματοποιούν κάθε βδομάδα εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής για παιδιά 3-14 ετών

Για πληροφορίες επικοινωνίστε με την Φανή Ματσινοπούλου: 210 86 26 606 – 693 24 79 119 ή δείτε τα εργαστήρια στις εκδηλώσεις του pamebolta.gr

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+