Τα μπισκότα της Χριστίνας

Πανεύκολα μπισκότα που λατρεύουν τα παιδιά τόσο πολύ

Τη συνταγή μας έδωσε η Χριστίνα που είναι μόνο 9 ετών και μαγειρεύει υπέροχα για την ηλικία της. Όταν μας τα κέρασε στο μάθημα,  εξαφανίστηκαν σε λίγα λεπτά

Μπορούμε να μη χρησιμοποιήσουμε mixer, αρκεί να ανακατέψουμε καλά με μία κουτάλα – προϋπόθεση το βούτυρο να είναι  αρκετά μαλακό

Μπορούμε επίσης,  να αντικαταστήσουμε τα smarties με ξηρούς καρπούς όπως φουντούκια ή καρύδια

Αν περισσέψουν – πράγμα λίγο δύσκολο – τα φυλάσσουμε για πολλές ημέρες σε μεταλλικό κουτί

 

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ – 50 τεμάχια

  • ΥΛΙΚΑ

    •    225 γραμμάρια αγελαδινό βούτυρο
    •    1/2 κούπα ζάχαρη
    •    1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
    •    2 αβγά ΒΛΑΧΑΚΗ
    •    1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια υγρή
    •    2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    •    2 κούπες βρόμη
    •    1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
    •    1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    •    60 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας
    •    smarties ή φουντούκια ή καρύδια

    ΕΡΓΑΛΕΙΑ

    •    ζυγαριά
    •    mixer
    •    μπωλ
    •    σπάτουλα σιλικόνης
    •    δοσομετρητής κούπας
    •    δοσομετρητής κουταλιού
    •    κόσκινο
    •    λαδόκολλα

    ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ

    1.    Ζυγίζουμε και μετράμε όλα μας τα υλικά
    2.    Τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπωλ το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και αφήνουμε στην άκρη
    3.    Σε ένα μικρό μπωλάκι σπάμε τα αβγά και τα χτυπάμε λίγο με ένα πιρούνι
    4.    Βάζουμε στον κάδο του mixer το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα, με το εξάρτημα που λέγεται σύρμα, ώσπου το μείγμα μας να γίνει άσπρο και αφράτο
    5.    Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα, τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμη αλλά σε χαμηλή ταχύτητα
    6.    Βάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπωλ και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινίζοντας και ανακατεύοντας με τη σπάτουλα
    7.    Προσθέτουμε τη βρόμη και τις σταγόνες σοκολάτας
    8.    Με ένα κουτάλι παίρνουμε μικρή ποσότητα και τοποθετούμε σε απόσταση μεταξύ τους πάνω στη λαμαρίνα του φούρνου αφού έχουμε στρώσει μία λαδόκολλα
    9.    Στολίζουμε με δύο smarties το κάθε μπισκότο
    10.    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170C και ψήνουμε για 10΄ λεπτά περίπου

 

ΚΑΛΗ  ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

Την συνταγή μας έδωσαν τα ΓλύκαΜαγειρεματα (http://www.glykamageiremata.gr)

Τα Γλυκαμαγειρέματα πραγματοποιούν κάθε βδομάδα εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής για παιδιά 3-14 ετών

Για πληροφορίες επικοινωνίστε με την Φανή Ματσινοπούλου: 210 86 26 606 – 693 24 79 119 ή δείτε τα εργαστήρια στις εκδηλώσεις του pamebolta.gr

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+