Σπιτική Λεμονάδα

Η σπιτική λεμονάδα ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους! Σερβίρεται και τον χειμώνα  σαν χωνευτικό και το καλοκαίρι για να σας ξεδιψάει ιδανικά με πολλά παγάκια και φύλλα δυόσμου.

Υλικά

  • 1 κιλό ζάχαρη κανονική ή στέβια
  • Χυμό περίπου από 1,5 κιλό λεμόνια
  • 330ml νερό

Εκτέλεση

  1. Αδειάζουμε το 330ml νερό.
  2. Βάζουμε σε ενα κατσαρολάκι το νερό τη ζάχαρη,
  3. Τα ταράζουμε να διαλυθούν και τα βάζουμε στη φωτιά να βράσουν.
  4. Οταν πάρουν αρκετές βράσεις, κατεβάζουμε το κατσαρολάκι και τ' αφήνουμε να κρυώσει.
  5. Μετράμε πόσο είναι το σιρόπι ζάχαρης και προσθέτουμε ίδια ποσότητα στυμένου χυμού φρέσκου λεμονιού.
  6. Ανακατεύουμε και είναι έτοιμο.

Φτιάχνουμε λεμονάδα αναμειγνύοντας σιρόπι και νερό. Προτεινόμενη αναλογία αραίωσης 1 προς 3 (αν βάλουμε πολλά παγάκια ή 1 προς 5 αν την πιούμε σκέτη)

Προτάσεις σερβιρίσματος:
Γεμίζουμε ενα κολωνάτο ποτήρι με την λεμονάδα μας, προσθέτουμε λεπτοκομμένες φέτες από ενα λεμόνι, ή γαρνίρουμε με κλωναράκι φρέσκου δυόσμου. Βάζουμε παγάκια, ή τριμμένο πάγο. 

Είναι τόσο χωνευτική που ταιριάζει απίστευτα για μετά το Πάσχα. Καλή σας χώνεψη!

Πηγή:http://androslivadia.blogspot.com

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+

Σχόλια

Με "κάψατε"..! δεν ξέρω και

Με "κάψατε"..! δεν ξέρω και εγώ πόσα κιλά λεμόνια έχω πάρει. Χαμός από λεμονάδες...!!!