Σπιτικά Νιόκι από πατάτες

Πατάτες και τυρί: οι αγαπημένες επιλογές των παιδιών.Τα παιδιά θα διασκεδάσουν με τη ζύμη και μπορούν να παίξουν δίνοντας στα νιόκι το σχήμα που τους αρέσει

Πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή που συνδυάζεται με μία σάλτσα που αρέσει στα παιδιά όπως pesto ή φρέσκια ντομάτα     

Προσοχή σε δύο σημεία: ζυμώνουμε τα νιόκι αμέσως μόλις ετοιμαστεί η ζύμη γιατί αν καθυστερήσουμε «σπάει» και πλάθουμε τη ζύμη ακριβώς με τον τρόπο που περιγράφει η συνταγή

ΥΛΙΚΑ

  •        1 κιλό πατάτες
  •        35 γραμμάρια παρμεζάνα
  •        20 γραμμάρια κρόκος αβγού ΒΛΑΧΑΚΗ
  •        125 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •        1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  •        λίγο ελαιόλαδο ΨΗΛΗ ΡΑΧΗ
  •        λίγο νισεστέ

ΕΡΓΑΛΕΙΑ

  •        ζυγαριά
  •        αλουμινόχαρτο
  •        μύλος λαχανικών
  •        τρίφτης
  •        κατσαρόλα
  •        τηγάνι
  •        μπωλ
  •        σουρωτήρι

ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ

  1. Ζυγίζουμε και μετράμε όλα μας τα υλικά
  2. Πλένουμε καλά τις πατάτες και ή τις βράζουμε σε μπόλικο νερό ή τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να μαλακώσουν
  3. Στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε, τις περνάμε από το μύλο των λαχανικών και τις απλώνουμε σε ένα πλατύ σκεύος για να κρυώσουν
  4. Τρίβουμε την παρμεζάνα στον τρίφτη
  5. Προσθέτουμε στις πατάτες το αλάτι, την παρμεζάνα, τον κρόκο αβγού και ανακατεύουμε απαλά
  6. Στο τέλος προσθέτουμε και το αλεύρι και ζυμώνουμε με πολύ συγκεκριμένο τρόπο: ανοίγοντας και κλείνοντας τις παλάμες μας ώστε η ζύμη να περνάει ανάμεσα από τα δάκτυλα
  7. Πλάθουμε μπαστουνάκια και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια – αλείφουμε τον πάγκο εργασίας με λίγο νισεστέ για να μην κολλάει η ζύμη
  8. Προσοχή: πλάθουμε τη ζύμη αμέσως γιατί αν την αφήσουμε έστω για λίγο μαλακώνει και δεν μπορούμε να τη ζυμώσουμε
  9. Βράζουμε νερό και όταν αρχίσει να κοχλάζει τα ρίχνουμε μέσα. Όταν ανέβουν στην επιφάνεια, είναι έτοιμα
  10. Στη συνέχεια – αν θέλουμε -  ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τα σωτάρουμε ελαφρώς ή τα βάζουμε σε μία πιατέλα με λίγο ελαιόλαδο
  11. Τα σερβίρουμε με τη σάλτσα που μας αρέσει

ΚΑΛΗ  ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

Την συνταγή μας έδωσαν τα ΓλύκαΜαγειρεματα (http://www.glykamageiremata.gr)

Τα Γλυκαμαγειρέματα πραγματοποιούν κάθε βδομάδα εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής για παιδιά 3-14 ετών

Για πληροφορίες επικοινωνίστε με την Φανή Ματσινοπούλου: 210 86 26 606 – 693 24 79 119 ή δείτε τα εργαστήρια στις εκδηλώσεις του pamebolta.gr

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+