Σελιδοδείκτες που πετούν!

Τώρα που ξανάρχισαν τα σχολεία να μια ωραία ιδέα για τα βιβλία τους. Προϋπόθεση βέβαια είναι να τα πείσετε να …ποζάρουν για τη φωτογραφία! Ιδίως τα αγόρια! Προσπαθήστε πάντως…


Να λοιπόν τι χρειάζεστε εκτός από τη φωτογραφία, για να φτιάξετε αυτούς τους χαριτωμένους σελιδοδείκτες που ..πετούν! Στη φωτογραφία πρέπει να ποζάρουν σαν να κρατούν ένα μπαλόνι.

Υλικά:

  • Χαρτόνι

  • Ψαλίδι

  • Κόλλα

  • Κλωστή κεντήματος ή σπάγκο

  • Διαφανές αυτοκόλλητο χαρτί

Πως θα το φτιάξετε:

1.Κόψτε γύρω γύρω την φωτογραφία. Βεβαιωθείτε ότι δεν θα αφήσετε πολύ περιθώριο.

2. Κόψτε μία σχισμή εκεί που είναι τα χέρια ώστε να περάσει το σπαγκάκι ανάμεσα και να στερεωθεί. Καλήτερα να μην αφήσετε τα παιδιά να το κάνουν αλλά να το κόψετε προσεκτικά με ένα κοπίδι.

3. Σχεδιάστε και κόψτε ένα μπαλόνι από χαρτόνι. Καλύτερα κόψτε δύο ίδια ώστε να τα κολλήσετε και να στερεώσετε το σπαγκάκι ενδιάμεσα.

4.  Έτσι κολλήστε το σπαγκάκι στο πίσω μέρος του ενός μπαλονιού διπλό σαν θηλειά (όπως βλέπετε στην φωτογραφία και κολλήστε το δεύτερο μπαλόνι από πίσω. Περάστε τις δύο κάτω άκρες στην σχισμή που κόψατε στο χεράκι της φωτογραφίας και δέστε το κόμπο για να το στερεώσετε. Έτσι θα φαίνεται σαν να κρατάει το παιδάκι το μπαλόνι.

5. Τώρα για να κρατήσει θα πρέπει να το πλαστικοποιήσετε!

6. Μην φοβάστε δεν είναι δύσκολο. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε αυτοκόλλητο διαφανές χαρτί που μπορείτε να το βρείτε σε οποιοδήποτε κατάστημα οικιακών ειδών.

7. Κόψτε ένα κομμάτι τόσο μεγάλο όσο το κομμάτι που θέλετε να πλαστικοποιήσετε. Βγάλτε το προστατευτικό και απλώστε το σε ένα τραπέζι με την κόλλα προς τα επάνω. Ακουμπήστε την φωτογραφία επάνω στο πλαστικό και πιέστε ώστε να κολλήσει. Μετά διπλώστε το υπόλοιπο ώστε να καλύψει το πίσω μέρος και να «πλαστικοποιηθεί ολόκληρη η φωτογραφία.

8.Κάνετε το ίδιο με το μπαλόνι.  Μετά προσεκτικά κόψτε το πλαστικό που περισσεύει.

Είδατε; Εύκολο. Μόνο να προσέξετε να μην μείνουνε φουσκάλες αέρα ανάμεσα. Πατήστε το προσεκτικά ώστε να εφαρμόσει απόλυτα.

και ο σελιδοδείκτης σας είναι έτοιμος !!

Ιδέα από το http://shabbynest.blogspot.gr/

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12
12+