Πώς να φτιάξετε διακοσμητικά κούτσουρα από χαρτόνι

Αν και το τζάκι δίνει θαλπωρή στο σαλόνι σας, όταν δεν το χρησιμοποιείτε δείχνει σκοτεινό και κρύο. Τα παιδιά σας και εσείς μπορείτε να δημιουργήσετε μία ζεστή ατμόσφαιρα στο χώρο σας με ψεύτικα κούτσουρα από αυλακωτό χαρτόνι.

Συνήθως το χρησιμοποιούμε ως προστατευτικό περιτύλιγμα στις μετακομίσεις ή το στρώνουμε στο πάτωμα για να το προστατέψουμε όταν βάφουμε το σπίτι, και στη συνέχεια το πετάμε. Ανακυκλώστε το, λοιπόν, δημιουργικά! Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή…Πώς να φτιάξετε διακοσμητικά κούτσουρα από χαρτόνι

Τι θα χρειαστείτε:

  • Κυματοειδές χαρτόνι μονής όψης
  • Χαρτοταινία
  • Ψαλίδι
  • Μαχαίρι
  • Ζεστή κόλλα
  • Γύψο
  • 1 μικρό δοχείο

Πώς να το φτιάξετε:

1. Πώς να φτιάξετε διακοσμητικά κούτσουρα από χαρτόνιΜε τις ραβδώσεις στην εξωτερική πλευρά, τυλίξτε το χαρτόνι όσο πιο σφιχτά μπορείτε και δημιουργήστε ρολά διαφόρων μεγεθών.

2. Κολλήστε την άκρη του χαρτονιού στο ρολό.

3. Με τον ίδιο τρόπο, δημιουργείστε μερικά μικρότερα ρολά.

4. Με το ψαλίδι ή το μαχαίρι τεμαχίστε τα μικρά ρολά. Η μία πλευρά τους πρέπει να κοπεί κατακόρυφα και η άλλη διαγώνια. Αυτά θα είναι τα κλαδιά που θα προεξέχουν από τα κούτσουρα.

5. Κολλήστε τα κλαδιά στα κούτσουρα, με την κεκλιμένη πλευρά πάνω στο ξύλο. Σταθεροποιήστε τα με τη χαρτοταινία μέχρι να κρυώσει η κόλλα.

6. Πώς να φτιάξετε διακοσμητικά κούτσουρα από χαρτόνιΑναμείξτε τον γύψο με νερό και ανακατέψτε μέχρι να δημιουργηθεί μία παχύρρευστη πάστα.

7. Αφαιρέστε τις χαρτοταινίες από τα κούτσουρα και απλώστε με τα δάχτυλά σας τον γύψο, ακολουθώντας τις ραβδώσεις του χαρτονιού. Καλύψτε μόνο τις πλευρές του κούτσουρου, όχι τις άκρες του. Οι άκρες θέλουμε να παραμείνουν καθαρές, ώστε το γυμνό χαρτόνι να θυμίζει τους δακτυλίους του ξύλου.

Πηγή: http://www.letsupcycle.com

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12
12+