Πώς να φτιάξετε ένα χαριτωμένο Τουτού για μια όμορφη πριγκίπισσα

Όσες μαμάδες έχετε κοριτσάκια, θα ξέρετε ότι λατρεύουν τα «τουτού». Τις τούλινες αυτές φουστίτσες που τα μεταμορφώνουν σε μικρές χορεύτριες, πριγκίπισσα, Barbie, και ότι άλλο φαντάζεται ο μικρός σας άγγελος!

 

Σίγουρα θα έχουν μερικές, αλλά θα δείτε πώς να φτιάξετε άλλη μία σε λιγότερο από μία ώρα! Η κόρη σας θα ενθουσιαστεί!

Τι θα χρειαστείτε:

  • 3 κομμάτια τούλι 1,5 μέτρο το καθένα

  • Μισό μέτρο λαστιχάκι για τη μέση

  • Παραμάνα και ψαλίδι

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι χρώμα θέλετε. Εγώ χρησιμοποίησα ροζ, μπορντώ και κίτρινο ( στην εικόνα φαίνονται άλλα χρώματα).

Μετρήστε την μέση της κόρης σας και αφαιρέστε 10 εκατοστά. Στερεώστε το με την παραμάνα καλύτερα αντί να το ράψετε για να μπορείτε να το μεγαλώσετε αν χρειαστεί.

Κόψτε το τούλι σε κομμάτια 45 εκατοστών περίπου. Μετά διπλώστε τα στη μέση και δέστε τα κόμπο γύρω από το λάστιχο έτσι ώστε το τελικό μάκρος της φούστας να είναι 20 εκατοστά. Αν την θέλετε πιο μακριά χρησιμοποιήσετε πιο μακρύ τούλι.

Τοποθετήστε τα χρώματα όπως νομίζεται καλύτερα. Μπορείτε να βάλετε το σκούρο χρώμα πάνω από το ανοιχτό, ή δύο ή τρία χρώματα εναλλάξ. Δείτε στην εικόνα πως θα δένεται ο κόμπος. Βάλτε τα τούλια πολύ κοντά το ένα στο άλλο γιατί θα αραιώσουν όταν θα το φορέσει το παιδί.

του τουΔέστε τα τούλια γύρω γύρω από το λάστιχο.

Το Τουτού σας είναι έτοιμο. Εάν θέλετε να το κάνετε πιο εντυπωσιακό μπορείτε να ράψετε μία σατέν κορδέλα στη μέση πάνω από το λάστιχο που θα δένει σε φιόγκο, ή να στερεώσετε μερικές χρωματιστές κορδέλες ενδιάμεσα από τα τούλια ή και κάποια υφασμάτινα ή χάρτινα λουλούδια και η μικρή σας πριγκίπισσα θα είναι έτοιμη για το χορό!.

Καλή διασκέδαση!!

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

1-3
3-5
5-9
9-12
12+