Πασχαλινός «αυγοπόλεμος»

Ενθουσιάστε το μικρό σας τσουγκρίζοντας αυγά γεμάτα κομφετί στο κεφαλάκι του.Τι θα λέγατε για «αυγοπόλεμο» με κομφετί παράλληλα με το παραδοσιακό τσούγκρισμα των κόκκινων αυγών στο πασχαλινό τραπέζι;

Πρόκειται για μια ιδέα, εύκολη στην πραγματοποίηση και διασκεδαστική στην εκτέλεση. Συν τοις άλλοις, θα ενθουσιάσει τα πιτσιρίκια σας! Απλά θα διατηρήσετε το κέλυφος του αυγού, αδειάζοντας το εσωτερικό του και γεμίζοντας το κομφετί.

Όταν φτάσει η στιγμή για το παραδοσιακό τσούγκρισμα, «σπάστε» το αυγό πάνω από το ή στο κεφάλι του μικρού σας και αφήστε το να κοιτάει το κομφετί καθώς στροβιλίζεται γύρω του.

Θα χρειαστείτε:

  • Αυγά (όσα περισσότερα τόσο το καλύτερο)
  • Ψαλίδι
  • Λεπτό χαρτί χειροτεχνίας
  • Κόλλα
  • Κομφετί
  • Χρώματα βαφής αυγών

Βήματα προετοιμασίας

  1. Προσεκτικά ραγίστε το αυγό στη βάση ή στην κορυφή του και ανοίξτε μια μικρή τρύπα. Θα το πετύχετε ευκολότερα χρησιμοποιώντας μια καρφίτσα ή πινέζα για να το τρυπίσετε αλλά και για να σπάσετε τον κρόκο.
  2. Αδειάστε το περιεχόμενο σε ένα σκεύος και στη συνέχεια ξεπλύνετε το κέλυφος με νερό. Αφήστε το κέλυφος να στεγνώσει σε χάρτινη αυγοθήκη.
  3. Βάψτε τα αυγά με ειδική βαφή και όταν στεγνώσουν γεμίστε τα με κομφετί χρησιμοποιώντας ένα χειροποίητο χωνί από χαρτί που θα έχετε τυλίξει σε σχήμα κώνου. Εναλλακτικά, μπορείτε να τα γεμίσετε με χρυσόσκονη ή χρωματιστά χαρτάκια που έχετε κόψει από περιοδικά.
  4. Στη συνέχεια βάλτε κόλλα γύρω από την τρύπα και κολλήστε χαρτί χειροτεχνίας στο ίδιο χρώμα.

Μάθετε και αυτό

Μπορεί τα αυγά με κομφετί να μην συμπεριλαμβάνονται στα παραδοσικά πασχαλινά μας έθιμα, αλλά ο αυγοπόλεμος με κομφετί έχει τις καταβολές του στο πατρινό καρναβάλι του προηγούμενου αιώνα, με τη διαφορά ότι τότε πετούσαν κέρινα αυγά γεμάτα κομφετί από τα μπαλκόνια!

Πηγή: http://www.happyparenting.gr

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

1-3
3-5
5-9
9-12
12+