Παιχνίδι μνήμης με ξυλάκια παγωτού

Όλοι ξέρουμε το παιχνίδι με τις κάρτες που πρέπει να θυμόμαστε τα ζευγάρια. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά παιχνίδια στο ίδιο θέμα εξάσκησης μνήμης. Τι λέτε λοιπόν να φτιάξουμε ένα απλό παιχνίδι μνήμης και να αντικαταστήσουμε τις κάρτες με… παγωτά ξυλάκια!

Γιατί… ποιο παιδί δεν λατρεύει το παγωτό ξυλάκι!

Θα χρειαστούμε

  • Άσπρο χαρτόνι A4 (ματ ή γυαλιστερό χοντρό χαρτί φωτογραφιών) (x2)
  • Ξυλάκια παγωτού (x12)
  • Κοπίδι
  • Χάρακα
  • Επιφάνεια κοπής
  • Ψαλίδι
  • Κολλητική ταινία διπλής όψεως
  • Έγχρωμο εκτυπωτή

Εκτέλεση

  1. Εκτυπώστε 2 φορές τα σχέδια των παγωτών που θα βρειτε παρακάτω. Δηλαδή θα έχετε 2 φορές το κάθε σχέδιο, συνολικά 6Χ2= 12 σχήματα.
  2. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ματ ή γυαλιστερό χοντρό χαρτί φωτογραφιών (σαν λεπτό χαρτόνι) ανάλογα με ότι σας αρέσει.
  3. Χρησιμοποιώντας τον χάρακα και το κοπίδι κόψτε προσεκτικά γύρω γύρω το κάθε σχήμα και χαράξτε στις διακεκομμένες γραμμές ώστε να διπλώνει εύκολα.
  4. Πριν αρχίσετε να κόβετε τα παγωτά σας, σκεφτείτε ότι πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί ώστε να κόβετε ακριβώς, έτσι ώστε όλα τα παγωτά να είναι ίδια και να μην ξεχωρίζουν από την πίσω μεριά.
  5. Για να κόψετε τις στρογγυλές πλευρές εύκολα, διπλώστε πρώτα στη μέση (στις διακεκομμένες γραμμές) κάθε παγωτό και κόψτε μαζί. Έτσι η μπρος και η πίσω πλευρά δεν θα ξεχωρίζουν, ούτε θα φαίνεται καθόλου άσπρο χαρτόνι.
  6. Ξεδιπλώστε τα κομμένα παγωτά και τοποθετήστε την τυπωμένη πλευρά προς τα κάτω. Πάρτε ένα ξυλάκι και στερεώστε κολλητική ταινία διπλής όψης σε κάθε πλευρά στο ξυλάκι από τη μέση και πάνω. Τοποθετήστε το στη μέση της μισής πλευράς του παγωτού. Προσέξτε όλα να κολληθούν στο ίδιο μέρος του χαρτιού και στην ίδια απόσταση ώστε να είναι εντελώς ίδια και να μην ξεχωρίζουν από την ανάποδη πλευρά. Επίσης διαλέξτε ξυλάκια που να μην έχουν διαφορές στο χρώμα ή άλλα σημάδια.
  7. Στερεώστε διπλή ταινία επίσης στην κορυφή του παγωτού και στην άλλη πλευρά. Διπλώστε στις διακεκομμένες γραμμές και πατήστε να κολλήσουν καλά και να στερεωθούν οι δύο πλευρές μεταξύ τους.
  8. Το παιχνίδι είναι έτοιμο. Διαλέξτε ένα ωραίο βάζο για να τα αποθηκεύετε και αν έχετε κέφι διακοσμήστε το!
     

Και… αν δεν θυμόσαστε πως παίζεται.. να οι οδηγίες:

  1. Ανακατέψτε τα παγωτά από την ανάποδη που είναι όλα ίδια και απλώστε τα σε τρεις σειρές στο τραπέζι.
  2. Ο κάθε παίκτης αναποδογυρίζει ένα παγωτό και προσπαθεί να θυμηθεί αν ξέρει που βρίσκεται το όμοιό του. Φυσικά ο πρώτος ανοίγει δύο τυχαία.
  3. Αν τα παγωτά που θα βρει είναι διαφορετικά τα ξαναγυρίζει και τα αφήνει στη θέση τους.
  4. Αν βρει το ταίρι τους τα αφήνει ανοιχτά.
  5. Το παιχνίδι τελειώνει όταν ανοίξουν όλα τα ζευγάρια και νικητής είναι αυτός που έχει βρει τα περισσότερα.

Ιδέα παιχνιδιού απο το http://www.eatdrinkchic.com

ΣυνημμένοΜέγεθος
PDF icon Τυπώστε τα παγωτά.pdf83.04 KB

info box

Για ηλικίες από: 

1-3
3-5
5-9