Παγωτό Γιαούρτι

Σπιτικό και υγιεινό παγωτό αφού περιέχει φρέσκο γάλα, μέλι και γιαούρτι. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και κομματάκια φρούτων ή ξηρών καρπών.

Πανεύκολο στην παρασκευή του και πολύ ωραία ιδέα για την παιδική γιορτή αν το κάνουμε sandwitch ανάμεσα σε δύο μπισκότα

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι 10% λιπαρά
  • 200 γραμμάρια αγελαδινό γάλα 3,5% λιπαρά
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • 50 γραμμάρια μέλι
  • μπισκότα Petit-beurre ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ – αν θέλουμε

ΕΡΓΑΛΕΙΑ

  • ζυγαριά
  • μπωλ
  • σπάτουλα σιλικόνης
  • παγωτομηχανή ή mixer χειρός
  • θήκες για παγωτό ξυλάκι – όχι απαραίτητες
  • mini pimer

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ

  1. Ζυγίζουμε και μετράμε όλα μας τα υλικά
  2. Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ – εκτός από τα μπισκότα – και ανακατεύουμε καλά με τη σπάτουλα
  3. Αν το μείγμα μας δεν είναι ομοιογενές, το ομογενοποιούμε με το mini pimer
  4. Τοποθετούμε το μείγμα στην παγωτομηχανή σύμφωνα με τις οδηγίες της
  5. Όταν ετοιμαστεί το βάζουμε μέσα στις θήκες παγωτού ή ανάμεσα σε δύο μπισκότα
  6. Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή το βάζουμε στην κατάψυξη και το χτυπάμε με το mixer χειρός ανά μισή ώρα για 4 φορές

 

ΚΑΛΗ  ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

Την συνταγή μας έδωσαν τα ΓλύκαΜαγειρεματα (http://www.glykamageiremata.gr)

Τα Γλυκαμαγειρέματα πραγματοποιούν κάθε βδομάδα εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής για παιδιά 3-14 ετών

Για πληροφορίες επικοινωνίστε με την Φανή Ματσινοπούλου: 210 86 26 606 – 693 24 79 119 ή δείτε τα εργαστήρια στις εκδηλώσεις του pamebolta.gr

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+