Ο μικρός σας Ζωγράφος ( για παιδιά 1-1/5 χρονών)

Ωραίες οι κατασκευές αλλά απευθύνονται σε μεγαλούτσικα παιδιά. Τι γίνεται όμως με τα μικρούλικά μας; Όταν είναι 1 ή 1.5 χρονών; Όσοι έχουν παιδάκια σε αυτή την ηλικία, ξέρουν πόσο θέλουν να απασχοληθούν, να διασκεδάσουν και να ανακαλύψουν τις δυνατότητές τους!

 Τα μικρά σας γίνονται Ζωγράφοι

Πήραμε κρέμα ξυρίσματος και την ανακατέψαμε με δακτυλομπογιές (ξεπλένονται εύκολα) σε διάφορα χρώματα. Το κάθε χρώμα το βάλαμε σε πλαστικά μπολάκια αλλά μπορείτε και να χρησιμοποιήσετε και χάρτινα. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ δελεαστικό! Απλώσαμε στο τραπέζι της κουζίνας μία μεγάλη κόλλα χαρτί και …περιμέναμε τις αντιδράσεις! Τα μικρά ξετρελάθηκαν να βουτάνε τα χεράκια τους στα διάφορα χρώματα και να μας αποδεικνύουν τις .. καλλιτεχνικές τους επιδόσεις!

Ακόμη και τα μεγαλύτερα αδελφάκια ήθελαν να συμμετέχουν.

Προϋπόθεση είναι … να λερώσουν τα πάντα! Αλλά αυτό δεν πρέπει να σας απασχολεί. Δεν χρειάζεται πολύ να σκουπίσετε με ρολό κουζίνας το τραπέζι ή να σφουγγαρίσετε το πάτωμα.

Αυτό για αντάλλαγμα λίγης ώρας «ελεγχόμενης» ησυχίας και απασχόλησης του παιδιού σας. Φυσικά δεν θα το κάνουμε αυτό κάθε μέρα. Πολλές φορές δεν έχουμε ούτε την ώρα. Αλλά καλό θα ήταν πολλές φορές να μην νοιαζόμαστε για την ακαταστασία και να αφήνουμε τα παιδιά να είναι..παιδιά!

Θέλοντας λοιπόν να βρούμε απασχόληση και για τα μικρότερα παιδιά, ψάξαμε να βρούμε ωραίες και διασκεδαστικές ιδέες που θα απασχολήσουν τα μικρούλια σας.

Καλή διασκέδαση!!!!

info box

Για ηλικίες από: 

0-1
1-3