Οι τρεις μάγοι με τα δώρα

Διπλώστε, κόψτε και χρωματίστε μια γιρλάντα με τους τρεις μάγους!  (Για τα μεγαλύτερα παιδιά).    


 
Υλικά

•    Χαρτί ζωγραφικής
•    Κόλλα, ψαλίδι
•    Μαρκαδόρους ή κηρομπογιές
•    Μολύβι
•    Σελλοτέιπ
•    Χρυσόσκονη σε κόλλα, χαντρούλες ή πούλιες (προαιρετικά)      

Πως να το φτιάξετε:

 

  1. Χρησιμοποιήστε το πατρόν για τους μάγους και τυπώστε το ή ξεπατικώστε το σε ένα φύλλο χαρτί Α4 (μπορείτε να το μεγαλώσετε αν θέλετε).  
  2. Διαλέξτε όποια φιγούρα θέλετε από τις τρεις και κόψτε ένα παραλληλόγραμμο γύρω γύρω από τη φιγούρα.  Οι τρεις μάγοι με τα δώρα   
  3. Τοποθετήστε το στην άκρη αριστερά του χαρτιού σας και στερεώστε επάνω και κάτω με σελλοτέιπ.
  4. Χρησιμοποιόντας το πατρόν σας σαν οδηγό διπλώστε σαν ακορντεόν (μέσα – έξω) το χαρτί ζωγραφικής σας. Θα πρέπει να σας φτάσει για 6 ίσα διπλωμένα κομμάτια.  
  5. Αν τύχει και σας μείνει υπόλοιπο χαρτί αφού το διπλώσετε στα 6, κόψτε το περίσσευμα με ψαλίδι.
  6. Στην εικόνα βλέπετε πως πρέπει να το διπλώσετε.
  7. Κόψτε το διπλωμένο χαρτί γύρω γύρω από το σχήμα του πατρόν.
  8. Κόψτε όπως βλέπετε και μικρό κομματάκι που παριστάνει τα χέρια των μάγων.
  9. Διπλώστε λίγο το χαρτί σε εκείνο το σημείο ώστε το κόψιμο να είναι πιο εύκολο.
  10.  Προσεκτικά ξετυλίξτε το χαρτί και θα δείτε μια γιρλάντα από φιγούρες. Αν δεν υπολογίσατε σωστά και περισσεύει κάτι, κόψτε το προσεκτικά ώστε να μείνουν 3 φιγούρες.
  11. Σύμφωνα με την παράδοση οι τρεις μάγοι ήρθαν από την Ανατολή.  Ο Μελχιώρ ήταν ο βασιλιάς της Αραβίας, ο Γκασπάρ ο βασιλιάς της Ταρσού (σημερινής Τουρκίας) και ο Βαλτασάρ ο βασιλιάς της Αιθιοπίας. Εσείς λοιπόν πρέπει να ζωγραφίσετε με μολύβι τα πρόσωπα των τριών αυτών μάγων όπως τα φαντάζεστε ή όπως τα έχετε δει σε Χριστουγεννιάτικες εικόνες! Επίσης θα πρέπει να τους σχεδιάσετε διαφορετικά μαλλιά και γένια ώστε να διαφέρουν μεταξύ τους.   
  12. Μετά σχεδιάστε τα χέρια τους και τα φορέματά τους. Ξέρουμε ότι την παλιά εκείνη εποχή οι βασιλιάδες φόραγαν μακριά φορέματα από πολύτιμα υφάσματα!  
  13. Επίσης οι μάγοι έφεραν στον μικρό Χριστό δώρα, Χρυσό, για να δείξουν ότι ήταν βασιλιάς, λιβάνι (που ήταν το άρωμα που χρησιμοποιούσαν εκείνα τα χρόνια) για να δείξουν ότι θα ήταν αγαπητός και σμύρνα (που ήταν το άρωμα που έβαζαν στου νεκρούς), για να δείξουν ότι θα θυσιαστεί  για τη σωτηρία των ανθρώπων. Αν δεν ξέρετε πώς να ζωγραφίσετε τα δώρα μπορείτε να σχεδιάσετε ωραία διπλωμένα κουτιά με δώρα,  σαν αυτά που βλέπετε στην εικόνα.
  14. Αν φτιάξετε διαφορετικά χτενίσματα στους μάγους μπορείτε να κόψετε προσεκτικά το χαρτί στις ακρούλες ώστε να τονίζει το χτένισμα.
  15. Ζωγραφίστε τους τρεις μάγους με κηρομπογιές ή μαρκαδόρους.
  16. Φτιάξτε από μία κορώνα για κάθε μάγο. Θα βρείτε το πατρόν μαζί με τους μάγους.  Βάψτε τις χρυσές! Μπορείτε να τις περάσετε με χρυσόσκονη και να κολλήσετε πολύχρωμες χάντρες ή στίκερς.     
  17. Μετά αφήστε να στεγνώσει η κόλλα με τη χρυσόσκονη, κόψτε τις κορώνες γύρω γύρω και κολλήστε τις στα κεφάλια των βασιλιάδων.  
  18. Αν θέλετε μπορείτε να διακοσμήσετε τα φορέματα των μάγων με κόλλα από χρυσόσκονη και να προσθέσετε χάντρες, στρας ή πούλιες.
  19. Αφήστε την γιρλάντα σας να στεγνώσει καλά. Μετά μπορείτε να κολλήσετε τους μάγους σε ένα μεγάλο χρωματιστό χαρτί και να το στερεώσετε στον τοίχο ή να τη βάλετε μπροστά από το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας.  
  20. Στο σχολείο σας επίσης μπορείτε να φτιάξετε μια πολύ μεγάλη γιρλάντα ενώνοντας με σελλοτέιπ όλους τους μάγους που θα φτιάξουν τα παιδιά!
  21.  Για να στερεωθούν όρθιοι οι μάγοι σας μην τους βάλετε σε ίσια γραμμή αλλά να σχηματίζουν γωνίες, όπως βλέπετε στην εικόνα.   
ΣυνημμένοΜέγεθος
PDF icon οι 3 μάγοι68.34 KB

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12
12+