Μουστοκούλουρα

Τα αγαπημένα των παιδιών παρά την έντονη γεύση τους λόγω των μπαχαρικών. Τα παιδιά τα λατρεύουν και είναι ιδανικά ως συνοδευτικό για το πρωινό τους αλλά ακόμη και ως κολατσιό για το σχολείο τους.

Απολύτως υγιεινά και θρεπτικά γιατί περιέχουν ελαιόλαδο. Αντέχουν πολλές ημέρες κλεισμένα καλά μέσα σε μεταλλικό κουτί.

Για να φτιάξετε Μουστοκούλουρα 40 τεμάχια

ΥΛΙΚΑ

  •        1 κούπα μούστος
  •        1 + 1/3 κούπα εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο ΨΗΛΗ ΡΑΧΗ
  •        1 κούπα ζάχαρη
  •        2 κουταλιές της σούπας cognac
  •        2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
  •        1 + 1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  •        1 + 1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
  •        750 γραμμάρια περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 

ΕΡΓΑΛΕΙΑ

  •        ζυγαριά
  •        μπωλ
  •        δοσομετρητής κουταλιού
  •        δοσομετρητής κούπας
  •        σπάτουλα σιλικόνης ή ξύλινη
  •        κόσκινο
  •        λαδόκολλα
  •        σχάρα

ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΦΙΑΞΟΥΜΕ

  1. Ζυγίζουμε και μετράμε όλα μας τα υλικά
  2. Σε ένα μεγάλο μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι με τα μυρωδικά, προσθέτουμε το baking powder, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη
  3. Σε ένα άλλο μπωλ ρίχνουμε το μούστο, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα
  4. Προσθέτουμε το cognac και αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο-λίγο τo αλεύρι ανακατεύοντας καλά με τη σπάτουλα
  5. Όταν η ζύμη αρχίζει και σφίγγει ανακατεύουμε με τα χέρια μας
  6. Πλάθουμε τη ζύμη σε μακρύ κορδόνι και δίνουμε το σχήμα που θέλουμε
  7. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C και ψήνουμε για 15΄λεπτά περίπου
  8. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά πάνω σε μία σχάρα

Συμβουλές

Η ζύμη είναι πολύ μαλακή και δε χρειάζεται πολύ ή έντονο πλάσιμο γιατί κουράζεται και κορδάρει – δηλαδή σπάει την ώρα που την πλάθουμε.

Μη φοβάστε το cognac λόγω του οινοπνεύματος – αυτό εξατμίζεται αμέσως με το ψήσιμο και μένει μόνο το άρωμα. Στην περίπτωση όμως που είστε διστακτικοί μπορείτε να το παραλείψετε γιατί η χρήση του προσφέρει μόνο άρωμα και δεν έχει να κάνει με την υφή της ζύμης.


Την συνταγή μας έδωσαν τα ΓλύκαΜαγειρεματα ( http://www.glykamageiremata.gr)

Τα Γλυκαμαγειρέματα πραγματοποιούν κάθε βδομάδα εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής για παιδιά 3-14 ετών
Για πληροφορίες επικοινωνίστε με την Φανή Ματσινοπούλου: 210 86 26 606 – 693 24 79 119 ή δείτε τα εργαστήρια στις εκδηλώσεις του pamebolta.gr

ΧΟΡΗΓΟΙ: αβγά ΒΛΑΧΑΚΗ & τα ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+

Σχόλια