Λουλούδια για την Μανούλα σας

Φτιάξτε αυτά τα υπέροχα λουλούδια με πέταλα στο σχήμα καρδιάς για να φωτίσετε την καρδιά της μανούλας σας

Υλικά

  • Χρωματιστό χαρτί (ότι χαρτί προτιμάτε)
  • Ψαλίδι, κόλλα
  • Καλαμάκι πλαστικό ή ξύλινο (για σουβλάκια) ή ξυλάκι κατασκευών

Πώς να το φτιάξετε:Καρδούλες

  1. Ζωγραφίστε και κόψτε ένα κύκλο με διαβήτη από χαρτί με σχεδιάκια, για να σχηματίσετε το κέντρο του λουλουδιού.
  2. Για να φτιάξετε όλα τα πέταλα μαζί διπλώστε ένα μακρύστενο κομμάτι χαρτί, στο χρώμα που σας αρέσει, σαν ακορντεόν (μέσα έξω), όπως βλέπετε στην εικόνα.  
    *Για μεγαλύτερη ευκολία χρησιμοποιήστε λεπτό χαρτί ή γκοφρέ ή τσιγαρόχαρτο.

  3. Σχεδιάστε μία μισή καρδιά στο δίπλωμα του χαρτιού.
  4. Με το χαρτί διπλωμένο κόψτε γύρω γύρω το σχήμα που σχεδιάσατε.
  5. Ξεδιπλώστε και θα έχετε πολλές όμορφες καρδούλες.
  6. Κολλήστε την άκρη από τις καρδιές στο πίσω μέρος του κύκλου για να φτιάξετε τα πέταλα. Μπορείτε να αφήσετε κενά μεταξύ των πετάλων ή να βάλετε το ένα να καλύπτει λίγο το άλλο για διαφορετικό αποτέλεσμα.
  7. Το ωραίο με αυτά τα λουλούδια είναι ότι μπορείτε να τα κάνετε είτε σαν πίνακα (2 διαστάσεων) ή σαν λουλούδια για βάζο. Αν θέλετε να τα κάνετε σαν πραγματικά λουλούδια χαράξτε ένα σταυρό στο κέντρο του δίσκου του κέντρου αρκετά μεγάλο ώστε να μπορεί να περάσει το καλαμάκι και να στερεωθεί. 

    *Αν το θέλετε για τοίχο ή για κάρτα απλά πηγαίνετε στο βήμα 10.Καρδούλες
  8. Ανοίξτε το σκίσιμο με τη μύτη ενός μολυβιού.
  9. Βγάλτε το μολύβι και περάστε στην τρυπούλα την άκρη από ένα καλαμάκι. Αυτό είναι! Μπορείτε να φτιάξετε όσα διαφορετικά λουλούδια θέλετε να τα βάλετε σε ένα βάζο ή να τα κάνετε ένα ωραίο μπουκέτο και να τα χαρίσετε στην μανούλα με όλη σας την αγάπη!   
  10. Αν θέλετε να κάνετε το λουλούδι σας σαν καδράκι (2 διαστάσεων) κολλήστε ένα ξυλάκι στο πίσω μέρος του λουλουδιού. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε 2 ακόμα καρδούλες σαν φυλλαράκια.  
  11. Πειραματιστείτε με διαφορετικά χρώματα και σχέδια ώστε να κάνετε ένα ζωηρόχρωμο ανοιξιάτικο κήπο! Μια άλλη ωραία ιδέα είναι να γεμίσετε μέχρι πάνω από τη μέση ένα άδειο κουτί από χαρτομάντηλα με άμμο και να «φυτέψετε τα λουλουδάκια σας. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και σε ένα πλαστικό ποτηράκι.

    Περισσότερες ιδέες
     
    • Αν θέλετε μπορείτε να κόψετε ένα ίδιο δίσκο με το κέντρο, από άσπρο χαρτί και να τον κολλήσετε στο πίσω μέρος του λουλουδιού. Εκεί θα γράψετε τις ευχούλες σας στην μαμά και θα της πείτε πόσο την αγαπάτε! 
    • Για τα λουλούδια σε βάζο μπορείτε εκτός από πέταλα σε σχήμα καρδιάς να κόψετε άλλα σχήματα που θα έχουν ενδιαφέρον αποτέλεσμα.

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+