Κεκάκια σε stick

Cake Pops: με λίγα λόγια κεκάκια σε stick,  η νέα μόδα που λατρεύουν τα παιδιά!

  • Μας παίρνει λίγο χρόνο να τα φτιάξουμε αλλά είναι πολύ νόστιμα και διασκεδαστικά στην παρασκευή τους
  • Μπορούμε να δώσουμε όποιο σχήμα μας αρέσει χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα φορμάκια και να τα διακοσμήσουμε με τα πιο τρελλά σχέδια και χρώματα!

·        Αν θέλουμε να βάψουμε τη λευκή σοκολάτα, υπάρχουν στην αγορά τα κατάλληλα χρώματα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ CAKE

  • 125 γραμμάρια αγελαδινό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 125 ζάχαρη λευκή ψιλή
  • 2 αβγά ΒΛΑΧΑΚΗ
  • 125 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΑΛΙΤΣΕΣ

  • 1 δόση cake
  • 70 γραμμάρια κρεμώδες τυρί
  • 140 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
  • sticks για γλειφιτζούρια
  • ένα κομμάτι φελιζόλ  

ΥΛΙΚΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

  • 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα της αρεσκείας μας
  • διάφορα στολίδια

ΕΡΓΑΛΕΙΑ

  • ζυγαριά
  • mixer
  • μπωλ
  • σπάτουλα σιλικόνης
  • τσέρικι ή φόρμα διαμέτρου 20 εκατοστών
  • δοσομετρητής κουταλιού
  • κόσκινο

Ζυγίζουμε και μετράμε όλα μας τα υλικά

ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΟ CAKE

  • Βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στον κάδο του mixer χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το εργαλείο που λέγεται σύρμα ώσπου το μείγμα μας να γίνει άσπρο και αφράτο
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά αφού πρώτα τα έχουμε χτυπήσει με ένα πιρούνι σε ένα μπωλάκι και συνεχίζουμε το χτύπημα με χαμηλότερη ταχύτητα
  • Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο και το ρίχνουμε λίγο λίγο κοσκινίζοντας στο μείγμα μας ανακατεύοντας με τη σπάτουλα
  • Βάζουμε το μείγμα στο τσέρκι ή στη φόρμα και ψήνουμε για 25΄λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C
  • Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά

ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΠΑΛΙΤΣΕΣ

  • Θρυμματίζουμε το cake είτε με τα χέρια μας είτε στο mixer
  • Χτυπάμε στο mixer το τυρί με την άχνη ζάχαρη αφού την έχουμε κοσκινίσει
  • Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε με τα χέρια μας αυτό το μείγμα με το τριμμένο cake
  • Φτιάχνουμε μικρές μπαλίτσες και τις τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν καλά ή στην κατάψυξη για 15΄λεπτά

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ - ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ

  • Λιώνουμε τη σοκολάτα σε bain-marie, βουτάμε λίγο την άκρη των sticks και τα καρφώνουμε στα μπαλάκια
  • Τα ακουμπάμε πάνω σε ένα δίσκο ανάποδα και τα βάζουμε για λίγο πάλι στο ψυγείο για να στεροποιηθούν
  • Βουτάμε τα Pops στη λιωμένη σοκολάτα και τα στολίζουμε με τα στολίδια που μας αρέσουν
  • Αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά

Την συνταγή μας έδωσαν τα ΓλύκαΜαγειρεματα (http://www.glykamageiremata.gr)

Τα Γλυκαμαγειρέματα πραγματοποιούν κάθε βδομάδα εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής για παιδιά 3-14 ετών

Για πληροφορίες επικοινωνίστε με την Φανή Ματσινοπούλου: 210 86 26 606 – 693 24 79 119 ή δείτε τα εργαστήρια στις εκδηλώσεις του pamebolta.gr

info box

Για ηλικίες από: 

1-3
3-5
5-9
9-12
12+