Κασεροπιτάκια

Με τους μικρούς μας chefs τα ΓλύκαΜαγειρέματα φτιάξανε Κασεροπιτάκια χθες στο Κορωπί και για να πάρετε μία ιδέα από τον ενθουσιασμό τους παρακάτω θα δείτε και τη φωτογραφία του Παναγιώτη – 3 ετών παρακαλώ! – ο οποίος ήθελε να τα πάρει μαζί του άψητα γιατί φοβότανε μήπως του τα πάρει κάποιος στο ψήσιμο!!!!!!!!

Κασέρι και γραβιέρα ή αν θέλετε κάποιο άλλο τυρί που αρέσει στα παιδιά και εξάσκηση με τον τρίφτη και ζαμπόν σε κομματάκια για εξάσκηση με το μαχαιράκι

Πεντανόστιμα, με βούτυρο ή μαργαρίνη, φρέσκα αβγά και δυόσμο από τη γλάστρα. Τα παιδιά ζυμώνουν στο σχήμα που τους αρέσει και μετά από 20 λεπτά ψήσιμο εξαφανίζονται από μικρούς και μεγάλους!!!

 

ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑΚΙΑ – 60 τεμάχια περίπου

 

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 αβγά ΒΛΑΧΑΚΗ
  • 200 γραμμάρια κασέρι
  • 200 γραμμάρια γραβιέρα
  • Ζαμπόν ή γαλοπούλα – αν θέλουμε
  • 4 κουταλιές της σούπας αγελαδινό γάλα
  • 500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
  • πιπέρι
  • δυόσμος
  • 1 αβγό ΒΛΑΧΑΚΗ για επάλειψη

 

ΕΡΓΑΛΕΙΑΚασεροπιτάκια

  • ζυγαριά
  • μπωλ
  • τρίφτης
  • πινέλο
  • λαδόκολλα
  • mixer
  • σπάτουλα σιλικόνης ή ξύλινη κουτάλα
  • δοσομετρητής κουταλιού
  • κόσκινο

 

ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ

  1. Ζυγίζουμε και μετράμε όλα μας τα υλικά
  2. Τρίβουμε τα τυριά στον τρίφτη, βάζουμε τα δύο αβγά σε ένα μπωλάκι και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι
  3. Κόβουμε το jambon ή τη γαλοπούλα σε μικρά κομματάκια
  4. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder και αφήνουμε στην άκρη
  5. Βάζουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπωλ και το χτυπάμε με το mixer ώσπου να ασπρίσει
  6. Προσθέτουμε σταδιακά τα αβγά, το γάλα και συνεχίζουμε για λίγο ακόμη το χτύπημα
  7. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, τα τυριά, τη γαλοπούλα και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα
  8. Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι κοσκινίζοντας και ανακατεύουμε ώσπου να έχουμε μία ομοιογενή ζύμη
  9. Στρώνουμε στο ταψάκι μας μία λαδόκολλα και πλάθουμε μικρές μπαλίτσες και οποίες πατάμε λίγο από πάνω
  10. Τοποθετούμε πάνω στη λαδόκολλα σε απόσταση γιατί φουσκώνουν και με ένα πινέλο αλείφουμε με αβγό
  11. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25΄λεπτά

 

Καλή όρεξη !!!!

Την συνταγή μας έδωσαν τα ΓλύκαΜαγειρεματα (http://www.glykamageiremata.gr)

Τα Γλυκαμαγειρέματα πραγματοποιούν κάθε βδομάδα εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής για παιδιά 3-14 ετών

Για πληροφορίες επικοινωνίστε με την Φανή Ματσινοπούλου: 210 86 26 606 – 693 24 79 119 ή δείτε τα εργαστήρια στις εκδηλώσεις του pamebolta.gr

info box

Για ηλικίες από: 

1-3
3-5
5-9
9-12
12+