Καρδούλες για του Αγίου Βαλεντίνου!

Μάθετε στα μικρότερα παιδιά υπομονή και προσοχή, την έννοια των χρωμάτων και πώς να διαχειρίζονται μικρά αντικείμενα … διασκεδάζοντας.

Φτιάξτε μαζί λαμπερές καρδούλες από χάντρες. Αυτό που χρειάζεστε είναι ένα κουτί με χάντρες αν έχετε σπίτι (υπάρχει και στο ΙΚΕΑ) και κουπ πατ (για μπισκότα) σε σχήμα καρδιάς. Βάλτε τις φόρμες μέσα σε ένα ταψάκι που το έχετε στρώσει με μία λαδόκολλα.

Ξεκινήστε βάζοντας τα παιδιά να ξεχωρίσουν τα χρώματα και να τα βάλουν το καθένα μέσα στις καρδούλες. Από πολύχρωμες που είναι στο κουτί τα δικά μας μικρούλια ενθουσιάστηκαν βλέποντας μια καρδιά ροζ, μια μωβ, μια κόκκινη! Εννοείται ότι μπορούν να βάλουν ένα χρώμα ή όλες τις αποχρώσεις του χρώματος.

Επειδή τα μικρά παιδιά δεν μπορούν να πιάσουν εύκολα τόσο μικρές χάντρες, χρειάζεται υπομονή. Ενθαρρύνετε τα λοιπόν να διαλέγουν σιγά σιγά.

Μπορείτε να παίρνετε στη χούφτα σας λίγες χάντρες και να διαλέγουν από εκεί. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε άλλα διακοσμητικά υλικά (αστεράκια, πούλιες, κλπ) που έχετε πρόχειρα.
Όταν γεμίσουν οι καρδούλες, μπορείτε να … ξαναρχίσετε από την αρχή.

Επίσης αν θέλετε να μείνουν μόνιμα μπορείτε να τις βάλετε στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία για λίγη ώρα μέχρι να αρχίσουν να λιώνουν και να ενωθούν. Αν έχετε μεταλλικές φόρμες θα πρέπει να τις λαδώσετε στην αρχή για να μην κολλήσουν.


Καλή διασκέδαση!

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9