Βραχιολάκι με καρδούλες για του Αγίου Βαλεντίνου!

Του Αγίου Βαλεντίνου η κόρη μου με τις φίλες της τρελαίνονται για αυτά τα βραχιολάκια που μετά τα φοράνε όλο το χρόνο. Βρήκα τέσσερα κομμάτια τσόχα σε διαφορετικά χρώματα, ροζ(ανοιχτό και σκούρο), κόκκινο, μωβ και χρησιμοποίησα κουπ πατ σιλικόνης για μπισκότα σε σχήμα καρδιάς, σε διαφορετικά μεγέθη.

Αν δεν έχετε μπορείτε απλά να σχεδιάσετε  καρδιές σε χαρτί και να το χρησιμοποιήσετε σαν πατρόν. Κόβετε 4 καρδιές από κάθε μέγεθος και έχετε σύνολο 16 καρδιές.

Εκτός από τα τέσσερα κομμάτια τσόχα θα χρειαστείτε:

  • Κουπ πατ σιλικόνης για μπισκότα σε σχήμα καρδιάς ή πατρόν από χαρτί
  • Μολύβι και ψαλίδι
  • 2 κουμπιά στο σχήμα καρδιάς
  • Βελόνα και κλωστή
  • Κορδέλα

Πως θα το φτιάξετε:

  1. Βάζετε την μία καρδιά από όλα τα μεγέθη πάνω στην άλλη, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες και κάνετε σε κάθε πακέτο μία σχισμή σαν κουμπότρυπα τόση όσο να περνάει από μέσα ένα κουμπί.   
  2. Σε ένα κομμάτι ροζ κορδέλα σε μέγεθος που να μπορεί να δεθεί  στον καρπό του παιδιού, ράβετε στη μία άκρη ένα κουμπί σε σχήμα καρδιάς.
  3. Μετά περνάμε τα σετ με τις καρδιές μέσα από την κορδέλα.
  4. Στην άλλη άκρη της κορδέλας κάνουμε μία παράλληλη σχισμή στο σημείο που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν κουμπότρυπα ώστε να κουμπώσει το βραχιολάκι. Καλό είναι να ενισχύσουμε σε εκείνο το σημείο την κορδέλα βάζοντάς την διπλή και στερεώνοντάς την ή κολλώντας ένα κομματάκι ενίσχυση (καρίνα αυτοκόλλητη).
  5. Με την ίδια κατασκευή μπορείτε να κάνετε ένα διακοσμητικό – γούρι χρησιμοποιώντας μεγαλύτερη κορδέλα  και ράβοντας άλλο ένα κουμπί στην άλλη άκρη της.

Για δώρο μπορείτε να βρείτε και να τις βάλετε σε ένα κουτάκι σε σχήμα καρδιάς.
 
Το ωραίο είναι ότι μπορείτε να φτιάξετε διαφορετικά βραχιολάκια ή γούρια αν βάλετε τις καρδιές με διαφορετικό τρόπο! Μπορείτε να τις βάλετε και να τις ράψετε πάνω στην κορδέλα ώστε να μένουν σταθερές, ανάλογα με το μέγεθος ή το χρώμα ή ακόμη και τυχαία. Αρκεί να έχετε φαντασία και να πειραματιστείτε!

Καλή επιτυχία!

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12
12+