Βάψτε τα αυγά σας με φυσικό τρόπο

Τώρα που προσπαθούμε να χρησιμοποιούμε όλο και πιο οικολογικά προϊόντα, γιατί να μην βάψουμε τα αυγά μας με φυσικούς τρόπους!

Χρειάζεται λίγη εξάσκηση για να πετύχετε τα χρώματα που θέλετε αλλά πιστεύουμε ότι αξίζει τον κόπο. Άλλωστε τα μικρούλια σας θα τα διασκεδάσουν. Για πιο έντονο χρώμα αφήστε τα αυγά στη βαφή όλη τη νύχτα στο ψυγείο (δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα).

Γκρι – μπλε

Ανακατέψτε ένα φλιτζάνι κατεψυγμένα βατόμουρα με ένα φλιτζάνι νερό. Αφήστε τις να ξεπαγώσουν και όταν το νερό γίνει μπλε βγάλτε τα βατόμουρα και βυθίστε τα αυγά.  

Μπλε

Κόψτε 1/4 κόκκινο λάχανο σε μικρά κομμάτια και προσθέστε 4 φλυτζάνια βραστό νερό. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ξύδι. Αφήστε το να κρυώσει και βγάλτε με τρυπητή κουτάλα τα κομμάτια λάχανο.  

Πράσινο

Ξεφλουδίστε 6 κόκκινα κρεμμύδια και σιγοβράστε τα σε 2 φλυτζάνια νερό για 15 λεπτά. Στραγγίστε και πετάξτε τα φλούδια. Μετά προσθέστε στο νερό 3 κουταλιές σούπας άσπρο ξύδι.

Ανοιχτό πρασινοκίτρινο

Καθαρίστε 6 κίτρινα μήλα και κρατήστε τα φλούδια. Σιγοβράστε τα σε 1-1/2 φλυτζάνια νερό για 20 λεπτά. Βγάλτε τα φλούδια. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας άσπρο ξύδι.

Επίσης, σιγοβράστε 120 γραμμάρια ψιλοκομμένο μάραθο σε 1-1/2 φλυτζάνια νερό για 20 λεπτά. Στραγγίστε. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας άσπρο ξύδι.

Πορτοκαλί

Ξεφλουδίστε 6 κίτρινα κρεμμύδια και σιγοβράστε τα σε 2 φλυτζάνια νερό για 15 λεπτά. Στραγγίστε και πετάξτε τα φλούδια. Μετά προσθέστε στο νερό 3 κουταλιές σούπας άσπρο ξύδι.

Ανοιχτό κόκκινο - πορτοκαλί

Ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας πάπρικα σε 1 φλυτζάνι βραστό νερό. Προσθέστε 2 κουταλιές σούπας άσπρο ξύδι.

Κίτρινο

Κίτρινο έντονο: Σιγοβράστε 120 γραμμάρια ψιλοκομμένα καρότα σε 1-1/2 φλυτζάνια νερό για 15 λεπτά. Στραγγίστε και πετάξτε τα καρότα. Μετά προσθέστε στο νερό 2 κουταλιές σούπας άσπρο ξύδι.

Κίτρινο μουσταρδί: Ανακατέψτε  2 Tbsp. κουρκουμά σε 1 φλυτζάνι βραστό νερό. Προσθέστε 2 κουταλιές σούπας άσπρο ξύδι.

Διάφορες αποχρώσεις μπορείτε να πετύχετε βυθίζοντας 4 φακελάκια χαμομήλι ή πράσινο τσάι σε 1 φλυτζάνι βραστό νερό για 5 λεπτά.

Ανοιχτό κίτρινο: Σιγοβράστε τις φλούδες 6 πορτοκαλιών σε 1-1/2 φλυτζάνια νερό για 20λεπτά. Στραγγίστε και πετάξτε τα φλούδια. Μετά προσθέστε στο νερό 2 κουταλιές σούπας άσπρο ξύδι.

Καφέ - χρυσό

Σιγοβράστε 2 κουταλιές της σούπας άνηθο σε 1 φλυτζάνι νερό για 15 λεπτά. Προσθέστε 2 κουταλιές σούπας άσπρο ξύδι.

Ροζ

Ανοιχτό ροζ: 1. Ψιλοκόψτε 120 γραμμάρια λουλούδια από αμάραντο και σιγοβράστε σε 2 φλυτζάνια νερό. Στραγγίστε και πετάξτε τα λουλούδια. Μετά προσθέστε στο νερό 2 κουταλιές σούπας άσπρο ξύδι.

2. Σιγοβράστε τα φλούδια από 6 αβοκάντο σε 1-1/2 φλυτζάνια νερό για 20 λεπτά. Στραγγίστε και πετάξτε τα φλούδια. Μετά προσθέστε στο νερό 2 κουταλιές σούπας άσπρο ξύδι.

Σκούρο ροζ: Κόψτε ένα μέτριο παντζάρι σε κομματάκια και βάλτε το σε  4 φλυτζάνια βραστό νερό. Προσθέστε στο νερό 2 κουταλιές σούπας άσπρο ξύδι και αφήστε το να κρυώσει. Βγάλτε τα κομματάκια το παντζάρι.

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+