Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

 

Το Παιδικό Μουσείο είναι ένα είδος Μουσείου ειδικά διαμορφωμένο για να εξυπηρετεί τις ανάγκες και τις δυνατότητες των παιδιών. Είναι ένα μουσείο πολυθεματικό και μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα.

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο είναι ένα μη κερδοσκοπικό Σωματείο κοινωφελούς χαρακτήρα με εκπαιδευτικό και πολιτιστικό σκοπό. Το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το Μουσείο είναι νεοκλασικού ρυθμού και χρονολογείται από το 1900. Το Μουσείο καταλαμβάνει πάνω από 520 τ.μ. και αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα, σοφίτα και αυλή.

Το Παιδικό Μουσείο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας έως 12 χρόνων, γονείς και εκπαιδευτικούς, σε οποιονδήποτε πρωτομαθαίνει και σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη του παιδιού. Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο αποτελεί για τα παιδιά μία από τις πρώτες μουσειακές τους εμπειρίες, όπου τους παρέχεται ένα περιβάλλον προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τις δυνατότητές τους. Κεντρική φιλοσοφία του Μουσείου είναι η πεποίθηση ότι: τα πραγματικά αντικείμενα, οι άμεσες εμπειρίες και η ψυχαγωγία, υποστηρίζουν τη μάθηση.

Κάθε Σαββατοκύριακο και κάτι διαφορετικό στο Παιδικό Μουσείο!Εκπαιδευτικά προγράμματα, για τα Σαββατοκύριακα και τις ημέρες των εορτών, για το ελεύθερο κοινό.

Το Μουσείο έχει ως σκοπό να βοηθάει τα παιδιά να αναπτύξουν όλο τους το δυναμικό, ώστε να γίνουν πολίτες οι οποίοι με σεβασμό στην ατομικότητά τους θα αποκτήσουνε και κοινωνική συνείδηση. Βασική δέσμευση του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου είναι να λειτουργεί ως ένα ερευνητικό κέντρο που μελετά νέες μεθόδους άτυπης εκπαίδευσης καθώς και νέους ρόλους για τα μουσεία.

 

info box

Είδος: 

Για ηλικίες από: 

1-3
3-5
5-9
9-12

Κόστος: 

Δωρεάν

Ώρες λειτουργίας: 

ρίτη έως Παρασκευή: 10.00 – 14.00 Σάββατο & Κυριακή: 10.00 – 15.00

Τρόποι επικοινωνίας: 

Τηλ: 210 3312995 www.hcm.gr

Διεύθυνση: 

Ωδείου Αθηνών, επί των οδών Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β΄ 17-19. 

Πόλη: